Saab 900 16V eller från den första Saabs turbulens

När jag bestämde mig för att köpa en youngtimer som andra bil för några år sedan måste det vara en Saab. Det fick bli en 901, helst en coupé med turbo. Jag använder de olika köpråden i välkända internetforum, youngtimer-tidningar och kunskapen hos några Saab-vänner för att förbereda inför köpet av min första Saab. Läs mer på Saab-Youngtimer.de

Saab 900: Min första Saab

för inköp av min första Saab.

4 tankar om “Saab 900 16V eller från den första Saabs turbulens"

 • blank

  ... du är ute i några dagar utan internet och sedan något - bra och tack!
  Som en gammal bönadisk är jag naturligtvis också glad över en så trevlig rapport om inköp av första 901 (färgen kallades inte rosa kvartsmetall) men jag måste säga att den första artikeln på saabyoungtimer.de har den täta ramen (från 900 II) exploderar. En förlängning skulle naturligtvis vara bra men är förmodligen en bottenlös grop. Och så finns det Pastewkas 900 röda med grå velourutrustning, men också den geniala 5-dörrars ...
  Men fortsätt och tack!

 • blank

  GRÖN, bilarna är redan på väg, men jag är också för mer FÄRG i den redan tråkiga bilvärlden!
  Fram till dess är jag nöjd med min eucalyptus-grön (ens tillnärmelsevis känna igen som gröna och inte lika mörk som skarabé) 9k 🙂

  Bra tid!
  Sesi

 • blank

  Jag köpte en variant (900 GLE) av denna vackra modell som en demonstrationsbil 1981 och ägde den sedan i många år. Min 900 GLE var också 5-dörrars och målade också i denna mörkgrå metallic - denna vackra färg fick namnet antracit metallic av SAAB.

  De nya ägarna i Trollhättan skulle återuppliva tidigare vackra färger. Tyvärr fanns det inte ens en enda nyans av grönt under Spyker. Varken mörkgrön (scarab metallic) eller ljusgrön (silvergrön metallic) kunde väljas - en stor nackdel för de som är villiga att köpa med en svaghet för vissa färger!

 • blank

  Är det inte också modellen som Pastewka kör som seriebil i serien med samma namn - bara i brunt 🙂 En kultbil !!!

Kommentarer är stängda.