Blogginstitut: Nyheter från bloggarna

Det är en daglig balansering. Att hålla balansen mellan Saab-bloggen och det verkliga livet - familj, arbete och vänner - är en permanent utmaning. Saab och bloggen är vår hobby, och för att se till att det stannar så länge som möjligt, har Mark och I omstrukturerat våra uppgifter i början av året.

Saab-Youngtimer.de, vårt nya leksak
Saab-Youngtimer.de, vårt nya leksak

Saab schema

Det var sak med datumen. Egentligen ville jag ta Saabs dagbok från bloggen i slutet av året, för för mycket arbete var för lite jämfört med tiden. Vad synd, för att det finns 2013 i Tyskland mer Saab-möte än någonsin tidigare.

Mark har kommit överens om att hålla kalendern och hålla kontakten med klubbar och promotorer. För dem som arrangerar en Saab-händelse finns det därför en ny e-postadress. Alla möten, rundabord, klubbmöten kan nu gå med termin@saabblog.net registreras.

Eftersom Mark är alltmer ansvarigt för sitt jobbansvar, bryr han sig mer och mer om interna saker och hjälper till att göra bloggarbetet.

Förstärkning och en ny leksak

Min vän Marco är en av grundarna av Saabblog.net. En kort tid senare kom han ut, men nu - två år, några Saabs och en huskonstruktion senare - kommer han tillbaka! Saab har inte släppt honom heller, och vi har köpt en ny leksak. I framtiden handlar Saab-Youngtimer.de bara om vår gemensamma hobby. Den nya webbplatsen är endast reserverad för bilar från Trollhättan och det kommer inte att finnas några affärsnyheter eller liknande ämnen. Närhelst vi känner för det skriver vi om vår fritidsglädje på hjul.

Saab 900 I, Saab 900 II, Saab 9000 och 9-3 Jag har sålunda ett mediahem. Det är också dags, eftersom intresset för inte så unga bilar från Trollhättan ökar mer och mer. På de nya sidorna kan läsare hitta information och artiklar mycket snabbt och tydligt ordnade enligt modellserien. Jag erkänner att det nya projektet också är ett litet utgångsscenario för mig, när jag på något sätt inte kan hålla de ekonomiska nyheterna om investerare från Kina längre. Vi gör det så enkelt som möjligt för våra läsare. Varje nytt inlägg på Saab-Youngtimer.de får en anteckning här, så ingen behöver hålla ett öga på båda sidor.

Det finns fortfarande lite innehåll, men den första artikeln - Marcos första Saab - kommer att publiceras i morgon.

Saab 9-5 årsdag 2009 Saab Festival Trollhattan
Saab 9-5 årsdag 2009 Saab Festival Trollhattan

En avskjutning

Rörelsen har kommit in i vår familjflotta. Det finns den vita Saab 9000 CS från München, som spontant bidrog till tillväxten. Från och med mars rullar han över gatorna med säsongsskyltar. Innan det ska vi göra lite mindre arbete, vilket är nödvändigt med en 20 årig bil.

Med den andra 9000er har vi 5 cult Sweden, som representerar en mycket tydlig övre gräns. Eftersom det är inte min sak att samla och lagra bilar. Varje Saab vill bli driven regelbundet, för att han byggdes för det. Rätt inställning kallas 🙂

Eftersom jag redan hade övervägt ett nytt projekt (det körs under kodnamnet “Silver Aero”) förra sommaren var en Saab oundvikligen tvungen att lämna oss. Ett beslut som inte var lätt. Turbo X kan inte sägas upp. 9000-årsdagen är under artsskydd, liksom min frus 9-3. Valet föll på 9-5 BioPower Anniversary, som med hjälp av Saab Center Bamberg hittade en ny ägare längst ner i södra Bayern i slutet av året. Han har varit med i nästan fyra år och besökte sin hemstad 2009 på Saab Festival i Trollhättan. Det var en fantastisk tid vi hade tillsammans. Nu är han fortfarande i goda händer och förhoppningsvis kommer han att ha ett långt, bra Saab-liv.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

 

11 tankar om “Blogginstitut: Nyheter från bloggarna"

 • Du är bra, tack

 • Bra, det gör mig glad. Ha det roligt med ex-blogger Saab!

 • Hi Tom,

  9-5 Bio Power kommer att hållas och odlas med min art. Han är i goda händer med mig.

  Hälsningar från Bayern

 • Bra, en annan ny sida för våra SAABs! Ämnet som används fitte SAABs är väldigt aktuellt !!! Jag ser fram emot det! Hälsningar från norr

 • Jag har också en förkärlek för att samla, men i dina kommentarer hittar jag mig själv igen ("För att bara samla och lagra bilar är inte min grej. Varje Saab vill köras regelbundet, för det är vad den byggdes för . ”). Man tänker oundvikligen på den framgångsrika "Release me" -annonsen från förflutna dagar ...

 • Och naturligtvis för fäderna ....

 • Bästa hälsningar och ett långt liv för barnet !!! ;-)))

 • Saabblog.net fortsätter att rapportera. Saab-Youngtimer.de är vår nya, extra baby

 • Detta är inte en avskedsblogg, det här är fortfarande en SAAB-sida. lysande

 • Hej, din bloggare, först och främst tack så mycket för Saabblog som jag läste dagligen sedan början och i spännande tider flera gånger om dagen.

  Tyvärr kan jag inte ge någon mening med dagens ”farvälsblogg”. Jag kanske är på linjen. Är det slutet på den vanliga Saab-bloggen och ägnar du dig bara åt mötena (genom Mark) och de unga tidtagarna (Tom och Marco)? Och ingen berättar om den ekonomiska bakgrunden, som alltid har varit det viktigaste med din blogg för mig? Jag kommer snart att märka hur saker fortsätter med saabblog, men det skulle vara trevligt om de enade bloggarna kunde dra undan gardinen i framtiden.

Kommentarer är stängda.