SAAB News: Personlig insikt

Bloggare är först och främst fans, speciellt om du skriver en Saab-blogg. Vilket gör inte situationen mer avslappnad, för varje dag går utsikten mot Trollhättan. Hur det känns, evigt efter försäljning, och om det finns möjligheter till omstart, som stör oss mycket. I december var det fortfarande tyst, alltför tyst till min smak.

Saab stad Trollhattan i morse
Saab stad Trollhattan i morse

Vad förändrade sig plötsligt i januari. Det fanns pressmeddelanden, det nya partnerskapet i Kina och planen att bygga en andra fabrik. Dessutom, den nya logotypen, vilken, ja, på något sätt då den gamla och saknas i kapitlet missade möjligheter. Att vi inte är nöjda med pressmeddelanden ensam är i sakens natur.

Chansen att få rätt svar kom för några dagar sedan. Saab-bloggarna, åtminstone de flesta, arbetar i nära samordning och utbyter information regelbundet. Till från Saabsunited förberedde några frågor för Mikael Östlund, NEVS Press Officer, och sa att jag kunde bidra med mina egna frågor. Ett erbjudande som jag med glädje accepterade. Fyra ytterligare frågor, som jag trodde var de ”rätta frågorna” ur tysk synvinkel, kom på Tills lista. Plus en satsning. Om vi ​​får specifika svar på det, är jag skyldig Till en inbjudan till min favorit italienska restaurang.

Det som kom var, man kan gissa, en besvikelse. Även om jag vill vara rättvis. Till är fortfarande inbjuden när man är på väg mot norr och från en NEVS-presschefs synvinkel, som inte får säga någonting för tillfället, var svaren briljant formulerade. Åtminstone de som har besvarats. De viktigaste frågorna saknade uttalandet eller de formulerades som icke-bindande, eftersom Angela Merkel leder hennes valkampanj. Inget nytt? Åtminstone ingenting vet vi inte redan. Saab 9-3 kommer att omdesignas inifrån och ut, att arbeta med Saab-delarna skulle ge bra synergieffekter och ja, fokus ligger först på Kina men då också på de andra nyckelmarknaderna.

Till och jag kom överens om att detta inte skulle vara en intervju för bloggarna. För många obesvarade frågor, för många icke-bindande svar och därmed för mycket utrymme för feltolkning eller feltolkning. Som pressen och bilindustrin läser ut, har vi intervjuen försvunnit i urklippet. Det kommer att stanna där.

Varför? I Trollhättan sker intensiva aktiviteter bakom kulisserna. Det självpålagda meddelandeblocket och en av de två oftast hörda meningarna kvarstår, den andra vi kommer senare, förra veckan var "... vi kan inte ge något utanför ...". Vi accepterar det, eftersom de senaste åren har mycket förstörts av indiskretion innan det började. Denna brandvägg kan dock inte längre underhållas under en lång tid. I december sökte vi efter aktiviteter med ett förstoringsglas. Samtidigt kommer mer och mer information från varje hörn varje dag. Och det kan förutses att den droppande nyhetssituationen så småningom blir en torrent.

Allt tyder på att allmänheten kommer att lära sig mer, och framför allt mer konkret, i februari. Fram till dess är tålamod dagens ordning. Men väntar är inte det vi är vana vid. Något har förändrats. För att avsluta historien kommer den andra meningen som jag hörde om och om igen förra veckan i Sverige och Tyskland. "... vi underskattade kineserna ...”Det kan vara så.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

7 tankar om “SAAB News: Personlig insikt"

 • blank

  NEVS strategi med medierna är verkligen positiv. Kära, de kommer inte ge något längre än rash shorts. Låt oss vänta och se vad NEVS har kvar i lucky väskan.

 • blank

  Det viktigaste, ingen stillestånd! Och jag tror också på SAAB!

 • blank

  Jag ser också att det verkar som om NEVS jobbar lite förbi, i alla fall verkar SAAB-framtiden inte vara så dyster som den var före 3-4 månader sedan.
  Sann mot mottot: snarare ingen press än dålig press.

 • blank

  Välskriven! Samtidigt har jag också större förtroende för NEVS än förra sommaren. SAAB kommer tillbaka, legender dör aldrig!

 • blank

  Frågan är om det är bra eller dåligt att ha underskattat kineserna. De kan också snabbt slå sina tält i Sverige.

  • blank

   Jag tror inte att de kan. Användningen av SAAB-märket är knutet till Trollhattan. Där måste kineserna gå igenom

 • blank

  Tja, Tom, har jag inte sett ”Allt kommer att bli bra” 🙂 eller nästan bra 🙁?

  Ciao

  M.

Kommentarer är stängda.