SAAB News: Personlig insikt

Bloggare är först och främst fans, speciellt om du skriver en Saab-blogg. Vilket gör inte situationen mer avslappnad, för varje dag går utsikten mot Trollhättan. Hur det känns, evigt efter försäljning, och om det finns möjligheter till omstart, som stör oss mycket. I december var det fortfarande tyst, alltför tyst till min smak.

Saab stad Trollhattan i morse
Saab stad Trollhattan i morse

Vad förändrade sig plötsligt i januari. Det fanns pressmeddelanden, det nya partnerskapet i Kina och planen att bygga en andra fabrik. Dessutom, den nya logotypen, vilken, ja, på något sätt då den gamla och saknas i kapitlet missade möjligheter. Att vi inte är nöjda med pressmeddelanden ensam är i sakens natur.

Chansen att få rätt svar kom upp för några dagar sedan. Saab-bloggarna, åtminstone de flesta, arbetar i nära samordning och byter regelbundet. Till von Saabsunited utarbetade några frågor till Mikael Östlund, NEVS Presschef, och sa att jag kunde bidra med mina egna frågor. Ett erbjudande som jag gärna accepterat. Fyra mer frågor som, som jag hittade, är de "rätta frågorna" från en tysk synpunkt till Till-listan. En satsning på det. Om vi ​​får specifika svar, är jag skyldig Till en inbjudan till min favorit italienska.

Det som kom var, man kan gissa, en besvikelse. Även om jag vill vara rättvis. Till är fortfarande inbjuden när man är på väg mot norr och från en NEVS-presschefs synvinkel, som inte får säga någonting för tillfället, var svaren briljant formulerade. Åtminstone de som har besvarats. De viktigaste frågorna saknade uttalandet eller de formulerades som icke-bindande, eftersom Angela Merkel leder hennes valkampanj. Inget nytt? Åtminstone ingenting vet vi inte redan. Saab 9-3 kommer att omdesignas inifrån och ut, att arbeta med Saab-delarna skulle ge bra synergieffekter och ja, fokus ligger först på Kina men då också på de andra nyckelmarknaderna.

Till och jag kom överens om att detta inte skulle vara en intervju för bloggarna. För många obesvarade frågor, för många icke-bindande svar och därmed för mycket utrymme för feltolkning eller feltolkning. Som pressen och bilindustrin läser ut, har vi intervjuen försvunnit i urklippet. Det kommer att stanna där.

Varför? I Trollhättan inträffar intensiva aktiviteter bakom kulisserna. Fortfarande håller det självpålagda nyhetslåset och en av de två mest hörda meningarna, den andra vi kommer senare, den senaste veckan var "... vi kan inte ge något till utsidan ...". Vi accepterar detta, för i de senaste åren har mycket förstörts av indiscretion innan det började. Emellertid kommer denna brandvägg inte att vara länge. I december sökte vi efter aktiviteter med förstoringsglaset. Under tiden kommer allt mer information från varje hörn varje dag. Och det är förutsebart att de trickling nyheterna så småningom blir en torrent.

Allt tyder på att allmänheten i februari kommer att uppleva mer och framför allt mer konkret information. Fram till dess behövs tålamod som alltid. Men väntan är inte vad vi är vana vid. Något har förändrats. För att avsluta berättelsen kommer den andra meningen, som jag hörde gång på gång i Sverige och Tyskland förra veckan. "... vi underskattade kineserna ..."Så kan det vara.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

7 tankar om "SAAB News: Personlig insikt"

 • NEVS strategi med medierna är verkligen positiv. Kära, de kommer inte ge något längre än rash shorts. Låt oss vänta och se vad NEVS har kvar i lucky väskan.

 • Det viktigaste, ingen stillestånd! Och jag tror också på SAAB!

 • Jag ser också att det verkar som om NEVS jobbar lite förbi, i alla fall verkar SAAB-framtiden inte vara så dyster som den var före 3-4 månader sedan.
  Sann mot mottot: snarare ingen press än dålig press.

 • Välskriven! Samtidigt har jag också större förtroende för NEVS än förra sommaren. SAAB kommer tillbaka, legender dör aldrig!

 • Jag tror inte att de kan. Användningen av SAAB-märket är knutet till Trollhattan. Där måste kineserna gå igenom

 • Frågan är om det är bra eller dåligt att ha underskattat kineserna. De kan också snabbt slå sina tält i Sverige.

 • Tja, jag trodde, "Allt kommer att bli bra" eller nästan bra?

  Ciao

  M.

Kommentarer är stängda.