SAAB-helgen: Vi bor Saab ...

Vår Saab-hangar är nu i drift ... de första svenskarna har flyttat in. Antalet invånare är fortfarande hanterbart. Tre Saab 9000 har lämnat sina garage, ytterligare två Saab väntar till våren och kompletterar sedan den skandinaviska gänget i hangaren.

Saab Hangar: De första invånarna har flyttat in!
Saab Hangar: De första invånarna har flyttat in!

Det är fortfarande en Saab 9000-monokultur som består av byggnadsåren 1993, 1994 och 1998. Det kommer att förändras senast i mars. Vi använde helgen för att göra mindre jobb. För - ja, det är ren lyx - vår Saab-lekplats för stora pojkar värms upp, så att den kalla säsongen inte är ett hinder för vår svenska hobby.

Achims 9000 CSE har fortfarande små byggplatser, till exempel en icke fungerande fläktmotor på bakre passagerardörren, så det blir inte tråkigt. Eftersom ex-Berlin Saab inte alltid gick igenom kunniga skruvmejselhänder, finns det en ny detalj i varje reparation, som vi lägger tillbaka i sitt ursprungliga tillstånd. 9000 är nu väl på väg och kommer så småningom att nå det önskade läget. Med 9000 har Saab, vi är alltid tydliga, en bil byggd, som är robust och lätt att underhålla. Typisk Saab, typisk långsiktig bil!

Saab Youngtimer samlingsblad
Saab Youngtimer samlingsblad

Så att det inte bleknar i Saab fanbutiken, låter vi vår kreativitet springa vild. Vi arbetar med ytterligare projekt för vårt Saab sortiment. Efter samlingen i Saab classic, som fortfarande växer, är Youngtimer-samlingen i startblocken. Det tryckta arket för Youngtimer Mousepads finns redan. Saab 900 I, Saab 9000 och Saab 900 II-fordon i Saab-Scania-tiden är odödliga.

Saab är en kult och en hobby som vi kan leva med mycket familjetolerans. I morgon tittar vi till Trollhättan, och under veckan tittar vi närmare på "Saab-kulturen" och vad som ligger bakom det.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

 

5 tankar om “SAAB-helgen: Vi bor Saab ..."

 • blank

  För längre parkering rekommenderas det att räta ut styrningen - och om bara axelkängorna är tacksamma: räkning kostar ingenting.

 • blank

  Hangaren är jättebra. Det är synd att han är så långt borta, jag skulle vilja lägga till en eller två 9000 ...

  Ha en trevlig söndag kväll

 • blank

  Wow, några riktiga krämiga bitar! Mycket trevligt

 • blank

  Hangar fantastisk, Mousepad fantastisk! SAAB lever

 • blank

  Bara bra dina idéer. Jag väntar lite och då kommer det att finnas en bulkorder.
  Ha en trevlig söndag Tom och alla Saabfans

Kommentarer är stängda.