SAAB helg: Vi lever Saab ...

Vår Saab Hangar är nu i drift ... de första svenskar flyttade in. Antalet boende är fortfarande hanterbart. Tre Saab 9000 har lämnat sina garage, ytterligare två Saabs väntar till våren och slutför sedan Skandinaviens gäng i hangaren.

Saab Hangar: De första invånarna har flyttat in!
Saab Hangar: De första invånarna har flyttat in!

Ändå är det ett Saab 9000 monokultur, bestående av åren av konstruktion 1993, 1994 och 1998. Det kommer att ändras senast i mars. Vi använde helgen för att göra mindre jobb. Eftersom - ja det är ren lyx - vår Saab-lekplats för stora pojkar är uppvärmd, så att den kalla årstiden inte är ett hinder för vår svenska hobby.

Achims 9000 CSE har fortfarande små byggplatser, till exempel en icke fungerande fläktmotor på bakre passagerardörren, så det blir inte tråkigt. Eftersom ex-Berlin Saab inte alltid gick igenom kunniga skruvmejselhänder, finns det en ny detalj i varje reparation, som vi lägger tillbaka i sitt ursprungliga tillstånd. 9000 är nu väl på väg och kommer så småningom att nå det önskade läget. Med 9000 har Saab, vi är alltid tydliga, en bil byggd, som är robust och lätt att underhålla. Typisk Saab, typisk långsiktig bil!

Saab Youngtimer samlingsblad
Saab Youngtimer samlingsblad

Så att det inte bleknar i Saab fanbutiken, låter vi vår kreativitet springa vild. Vi arbetar med ytterligare projekt för vårt Saab sortiment. Efter samlingen i Saab classic, som fortfarande växer, är Youngtimer-samlingen i startblocken. Det tryckta arket för Youngtimer Mousepads finns redan. Saab 900 I, Saab 9000 och Saab 900 II-fordon i Saab-Scania-tiden är odödliga.

Saab är bara en kult och en hobby, som vi får leva med mycket familje tolerans. I morgon går vi till Trollhättan, och när veckan fortskrider kommer vi prata mer om "Saab-kulten" och vad som ligger bakom det.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

5 tankar om "SAAB helg: Vi lever Saab ..."

  • För den något längre parkeringen är det lämpligt att räta ut styrningen - och om bara axelkragen tackar: raka kostar 'ja ingenting.

  • Hangaren är stor. Synd att han är så långt bort, skulle jag vilja lägga en eller två 9000 ...

    Ha en trevlig söndag kväll

  • Wow, några riktiga krämiga bitar! Mycket trevligt

  • Hangar fantastisk, Mousepad fantastisk! SAAB lever

  • Bara bra dina idéer. Jag väntar lite och då kommer det att finnas en bulkorder.
    Ha en trevlig söndag Tom och alla Saabfans

Kommentarer är stängda.