SAAB News: Ny Saab i gemenskapen

En blogg är en blogg. Men en blogg är också mer. Om och om igen e-postmeddelanden kommer med förfrågningar till Saabs från tidigare ägande. Jag försöker sedan svara på frågor, och om jag inte vet så frågar jag någon som har mer idé. Det här är att köpa råd via blogg, och hitta alltid så använda svenska nya ägare. Men jag är särskilt glad när varumärket har hittat en ny fläkt. Som i det aktuella fallet med Heiko.

Saab 9-3 Aero i mobilforumet Dresden
Saab 9-3 Aero i mobilforumet Dresden

Innan åkte han med ett märke från södra Tyskland tills han hade kastat ett öga på en Saab 9-3 V6 Aero från Mobile Forum Dresden. Detta följdes av postkontakt, en provkörning och Heiko visste var vad man ska leta efter. Den 9-3 med den starka V6 är inte en vettig bil. Men han har en stor dos av kul som produktionsutrustning för alla dem som har åtminstone en liten dos av bensin i blodet. Och det mobila forumet Dresden är fortfarande en av de bästa adresserna när det gäller Saab.

För några dagar sedan hämtade han sin nya Saab i den snöiga staden Elbe. Han beskriver hans intryck enligt följande:

Jag måste ge mobilforumet mycket ros och tack. Bilen ser ut som ny. Då inser du att de fortfarande är med hjärta och själ när det gäller Saab och säljaren Mr Lehmann själv en entusiastisk Saab-förare. Jag kände mig väldigt bekväm. Men då kunde det inte vänta att äntligen kunna gå. 70 km väg hem var naturligtvis ett nöje.

Grattis till Heiko och hans svenska drömbil från bloggteamet! Och alltid en bra resa!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Heiko för saabblog.net

9 tankar om “SAAB News: Ny Saab i gemenskapen"

 • blank

  Grattis ... Och säg alltid hej. 😉

 • blank

  Grattis till "krämskärningarna" och grepp alltid under profilen! Färgen är fantastisk, elegant och därför ännu mer iögonfallande! Ha kul med det!
  Det hälsar med ljummen luft från Niedersachsen
  bergsget

 • blank

  Grattis till saaben, är också några veckor med v6 i 9-5 på vägen. fin och sällsynt färg, håll ögonen på a72, stollberg von treuen är inte långt borta!

 • blank

  Wow! En av de hetaste sportkombinationerna någonsin! Jag har kört min 9-3 Aero Sportcombi sedan 2006 och har nu 160000 km på klockan! En superraket med accelerationsvärdena för en Porsche 911! Vi mätte 1: 1 i Schweiz 😉 från 0-100 km / h på 4.8 sekunder! Acceleration från 80-120 km / h är också en dröm! För att inte tala om de andra fördelarna med detta fantastiska fordon ...

 • blank

  Hej Saab -gemenskapen. Först: P förlåt för att jag svarade på engelska. Jag litar inte på min tyska grammatik, även om jag talar och förstår det flytande. Mycket trevlig Saab Heiko, grattis. Dels genom entusiasmen på den här bloggen och efter att ha varit en stor följare av Saab -äventyren i Victor Muller -området (och även läst Steven Wades blogg), kom jag också nyligen in på Saab -gemenskapen med en 2008 93 Sport Combi i Vector -utgåva. Efter 13 års körning av andra märken, de senaste 8 åren Alfa Romeo, bestämde jag mig för att återgå till "modervarumärket". Jag är sedan två veckor stolt ägare till den vackra Saab och testade den under hårda vinterförhållanden. Jag är förvånad över hur många positiva reaktioner jag får från mitt grannskap: många verkar tycka om Saab!
  Tack för denna mycket välinformerade blogg, det är en nästan daglig behandling att läsa om detta fortfarande aktiva varumärke!

  Kai (från Holland)

 • blank

  Åker i C. varje dag. Men med en stor Saab kallas också Scania. Om du kör Saab igen, låt mig veta. Åtminstone är jag inte den enda runt.

  • blank

   Jag gillar scania. Eftersom det är logiskt att köra privat SAAB. Ha kul

 • blank

  Hej Heiko!

  Grattis till din nya Saab! Ett mycket bra val! Ha en trevlig resa!
  Kanske ser vi varandra på gatan, jag bor i C.

  PS: Jag köpte också en Saab (9-5 kombi) i Saab Center DD (2005) och flyttade den i 6 år med ett STL-nummer. Det största bilfelet i mitt liv var att sälja den och köpa en ny V70 till mig ... Men nu ska jag få en 9-3 cabriolet som en andra bil så att jag äntligen kan få den känslan igen .... 🙂

 • blank

  Det är precis så det är Tom. Tack för grattis. Förresten finns det en 9 5 II som inspektion för gratis hyrbil utan km gräns. Om det inte är ett incitament.

Kommentarer är stängda.