SAABDAG: Turbo X i snö och Dudenhoffers troll

På senare tid var Turbo X i Spessart och i Upper Franconia på vägen. Ofta på vägar i tredje ordning med stängt snötäcke. Imponerande, vad Saab gör med snön. Den irriterande vita prakten är plötsligt en rolig faktor, så lyckligtvis turboen dar genom snön.

Saab Turbo X: Han älskar snö!
Saab Turbo X: Han älskar snö!

Så länge spåret är klart och inget vägspärr hindrar vägen, kan du låta svenskarna flyga. I kurvor är det fast i snön, och ansvarsgränsen är förmodligen mycket högre än vad mitt mod tillåter. Endast han måste bromsa som varje framhjulsdrift. Det begränsar körglädjen då något.

Vilken Saab-teknik kan man lära när man börjar på helt isiga vägar. För att accelerera, svänger TX kort och sedan - tillsammans med det typiska rökiga Turbo-X-ljudet, vilket säkert inte är ungdomsfritt - som en tjur. Hur han gör det och hur lätt det är, det är imponerande. Teknik som exciterar. En sak är tydlig. Turbo X är den mest aktiva Saab vi har haft under de senaste 21-Saab-åren. Så snälla, om i Trollhättan igen kör bilar av linjen, för XWD och eLSD.

Vilket tar oss till nästa ämne.

Ferdinand Dudenhöffer och trollarna

Vem känner inte till Ferdinand Dudenhöffer? Den självutnämnda autopapster är alltid närvarande i media. Om det finns något att säga om Opel eller rabattkriget, är han framför kameran. Tyvärr, även om Saab. I den senaste Bloombergartikeln ger han Saab en mycket liten chans.

Dudenhöffer är tre månader bakom den nuvarande utvecklingen med sin informationsstand, vilket inte hindrar honom från att uttrycka sin åsikt om internationell press. Det är skrämmande att denna Bloombergartikel gjorde det till Trollhättans lokala tidning idag. Men inte bara Saab lider av professorn vid universitetet i Duisburg-Essen. I slutet av året mötte 2012 Wolfsburg. Dudenhöffer ranted om rabatter på alla tv-kanaler, en av hans favoritämnen som inte existerade. VW gick till motoffensiv och var tvungen att skriva motorjournalister, dock, och extraordinära allianser över gränserna varumärke bildades borta mot Dudenhoeffer och hans teori om "rabatt krig".

Antalet fans i Dudenhöffer bör vara begränsat inom bilindustrin, men äger fortfarande suveräniteten över Republiken Stammtisch. Nu har det bara träffat Saab och investerarna. Men vi vet bättre eftersom investerare NEVS har under tiden relativiserat sina elbilplaner och händelserna i Trollhättan ökar.

Att Bloomberg utom Dudenhöffer beskriver fortfarande Trollhättans troll och anslutning med Saab, vilket gör artikeln värd att läsa. "Saabs hemstad böja för upprevelse ...."Så börjar titeln. Kan något gå fel?

Ny bilmagasin

Eftersom Saabblog.net är en bil och inte en ekonomisk blogg följer helgen eller en snabb anteckning på en ny bil tidningen att Burda förlag kommer att sälja snart. Från mars blir det Grip, baserad på samma namnprogram, visas varannan månad. Rapporter om Youngtimer är lovade, en bilavdelning där vi (åtminstone) tillfälligt kan klassificera vårt varumärke.

I morgon och söndag följt av utsläpp från Saab samhället, och på måndag kommer vi att fortsätta med Trollhättan och med saker som kommer att förändra på bloggen.

Allen Saab fans en trevlig helg!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

8 tankar också "SAABDAG: Turbo X i snö och Dudenhoffers troll"

 • Hej Tom,

  du också en trevlig vi, till måndag !!!!

 • Hi Tom,

  bloggen är riktigt bra hittills! Enligt min åsikt är den allra mest intressanta, livliga och informativa Saab-bloggen. Det lönar sig att titta på nästan varje dag! Här är massor av Saab-Spirit medierad. Det finns redan mycket arbete bakom det - tack så mycket för denna extraordinära insats! Jag ser verkligen fram emot de meddelade ändringarna!

  • Ursäkta engelska, jag kan inte prata engelska, men jag måste hålla med hkk9-3c här. Jag kommer hit varje dag eftersom det här är den mest intressanta och mest aktiva SAAB-bloggen. Det verkar vara den mest infekterade med SAAB-andan.

 • Fantastisk bil, Tom!

 • Moin Tom,

  Jag önskar dig en trevlig helg.

  Ja, den självkronade Dudenhöffer är verkligen en pest. Ingenting förnuftigt har någonsin kommit ur hans mun. Men som den berömda säcken med ris, säger kineserna: "Vem är Dudenhöffel, om han säger något, eller i Tyskland faller en påse potatis över."

  PS: Joe är inloggad och körs sedan igår (bra), jag kunde inte vänta så länge. Körrapporten följer snart.

 • TX är en absolut dröm. Ha kul i snön!

 • Hallå

  Dudenhöffer har ingen aning om bilar. Om jag ser killen redan får jag puckeln.
  Glad helg till er alla.

 • Trots allt ger Duenhöffer SAAB en "liten" chans a. Innan 2 år har SAAB inte haft några chanser ...

  Sedan slutet av september 2012 kör jag en 9-5 Aero MY 06. Har samma upplevelser i vinter som Tom: Trots de dåliga väderförhållandena är min "bolide" alltid där, o) - På så sätt: Vackra WE, den största bloggen jag vet!

Kommentarer är stängda.