SAABDAG: Turbo X i snö och Dudenhoffers troll

På senare tid var Turbo X i Spessart och i Upper Franconia på vägen. Ofta på vägar i tredje ordning med stängt snötäcke. Imponerande, vad Saab gör med snön. Den irriterande vita prakten är plötsligt en rolig faktor, så lyckligtvis turboen dar genom snön.

Saab Turbo X: Han älskar snö!
Saab Turbo X: Han älskar snö!

Så länge spåret är klart och inget vägspärr hindrar vägen, kan du låta svenskarna flyga. I kurvor är det fast i snön, och ansvarsgränsen är förmodligen mycket högre än vad mitt mod tillåter. Endast han måste bromsa som varje framhjulsdrift. Det begränsar körglädjen då något.

Vad Saab-tekniken kan göra, lär du dig när du kör på helt isiga vägar. Accelerera, dinglar TX kort och drar sig sedan bort som en polis - åtföljd av det typiskt rökiga Turbo-X-ljudet, som definitivt inte är lämpligt för ungdomar. Hur han gör det och med vilken lätthet är imponerande. Teknik som exciterar. En sak är tydlig. Turbo X är den mest aktiva Saab som vi har haft de senaste 21 Saab-åren. Så snälla, om bilar rullar av produktionslinjen igen i Trollhättan, för med XWD och eLSD.

Vilket tar oss till nästa ämne.

Ferdinand Dudenhöffer och trollarna

Vem känner inte till Ferdinand Dudenhöffer? Den självutnämnda autopapster är alltid närvarande i media. Om det finns något att säga om Opel eller rabattkriget, är han framför kameran. Tyvärr, även om Saab. I den senaste Bloombergartikeln ger han Saab en mycket liten chans.

Dudenhöffers informationsställning ligger tre månader bakom den nuvarande utvecklingen, vilket inte hindrar honom från att uttala sig för den internationella pressen. Det chockerande är att den här artikeln från Bloomberg gjorde det till lokala tidningen Trollhättans idag. Men inte bara Saab lider av professorn vid universitetet i Duisburg-Essen. Wolfsburg träffades i slutet av 2012. Dudenhöffer vred sig över alla tv-kanaler om rabatter, ett av hans favoritämnen som aldrig funnits. VW fortsatte på kontingenten och fick biljournalister skriva emot den, och extraordinära allianser bildades över varumärkesgränserna mot Dudenhöffer och hans teori om ”rabattkriget”.

Antalet fans i Dudenhöffer bör vara begränsat inom bilindustrin, men äger fortfarande suveräniteten över Republiken Stammtisch. Nu har det bara träffat Saab och investerarna. Men vi vet bättre eftersom investerare NEVS har under tiden relativiserat sina elbilplaner och händelserna i Trollhättan ökar.

Att Bloomberg förutom Dudenhöffer beskriver trollen och kopplingen mellan Trollhättan och Saab gör artikeln värd att läsa. "Saab hemstad berömmer om väckelse….”Är rubriken. Kan något annat gå fel?

Ny bilmagasin

Eftersom Saabblog.net är en bil och inte en ekonomisk blogg följer helgen eller en snabb anteckning på en ny bil tidningen att Burda förlag kommer att sälja snart. Från mars blir det Grip, baserad på samma namnprogram, visas varannan månad. Rapporter om Youngtimer är lovade, en bilavdelning där vi (åtminstone) tillfälligt kan klassificera vårt varumärke.

I morgon och söndag följt av utsläpp från Saab samhället, och på måndag kommer vi att fortsätta med Trollhättan och med saker som kommer att förändra på bloggen.

Allen Saab fans en trevlig helg!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

8 tankar om “SAABDAG: Turbo X i snö och Dudenhoffers troll"

 • När allt kommer omkring ger Duenhöffer SAAB en "låg" chans. För 2 år sedan gav SAAB inga chanser ...

  Jag har kört en 2012-9 Aero MY 5 sedan slutet av september 06. I vinter hade jag samma upplevelser som Tom: Trots de ogynnsamma väderförhållandena är min "Bolide" alltid längst fram; o) - I den meningen: Trevligt WE dem bästa blogg jag känner!

 • blank

  Hallå

  Dudenhöffer har ingen aning om bilar. Om jag ser killen redan får jag puckeln.
  Glad helg till er alla.

 • blank

  TX är en absolut dröm. Ha kul i snön!

 • blank

  Moin Tom,

  Jag önskar dig en trevlig helg.

  Ja, den självkronade Dudenhöffer är verkligen en olägenhet. Inget förnuftigt har någonsin kommit ut ur hans mun. Men som den berömda säcken ris kommer kineserna att säga: "Vem är Dudenhöffel, oavsett om han säger vad, eller i Tyskland faller en säck potatis över."

  PS: Joe är inloggad och körs sedan igår (bra), jag kunde inte vänta så länge. Körrapporten följer snart.

 • blank

  Fantastisk bil, Tom!

 • blank

  Hi Tom,

  bloggen är riktigt bra hittills! Enligt min mening den överlägset mest intressanta, livliga och informativa Saab-bloggen. Det är värt att ta en titt nästan varje dag! Mycket Saab-anda förmedlas här. Det ligger mycket arbete bakom det - tack så mycket för detta extraordinära engagemang! Så jag ser verkligen fram emot de meddelade förändringarna!

  • blank

   Ursäkta engelska, jag kan inte tala tyska, men jag måste hålla med hkk9-3c här. Jag kommer hit varje dag för det här är nu den mest intressanta och mest aktiva SAAB-bloggen. Det verkar vara den som är mest infekterad med SAAB-andan. 🙂

 • blank

  Hej Tom,

  du också en trevlig vi, till måndag !!!!

Kommentarer är stängda.