Anpassning: Saab 9-3 interiör "kolsyrad"

Det finns några saker som aldrig har tagits upp på Saab. Dessa inkluderar anpassningsalternativ ex arbeten, som är vanliga bland tillverkare från södra Tyskland. Det finns känt 30-läder, ett dussin olika rattar, men ibland gav Saab bara svart eller grått läder att välja mellan. Situationen skulle ha förändrats fundamentalt, eftersom Victor Muller hade identifierat behovet av att komma ikapp. Tyvärr fanns det ingen tid för förverkligandet, men några saker blev åtgärdade.

Saab Turbo X kontrollerar i koldesign
Saab Turbo X kontrollerar i koldesign

Vad har vi redan i en annan Artikel berättar. Precis som jag är Adrian en entusiastisk Turbo X -förare och han har tagit anpassningen av sin Saab i egna händer. Silverinlägget på ratten var det första målet. Och eftersom han höll på med det, ”karboniserade” han även dörrhandtag, luftkonditioneringskontroller, askkoppar, ljusbrytare och fönsterhissar.

Alla delar trycktes med vattenöverföringstryck i en koldesign, och resultatet är helt professionellt. Resultatet är imponerande och representerar ett bra alternativ. Som vi vet är läderdörrhandtag från Hirsch Performance inte längre tillgängliga för 9-3, och den ”kolsyrade” designen är nötningsbeständig och visuellt mer värdefull. En andra Saab -förare följde efter och fick silverinlägg på ratten kolsyrade. Kanske blir det en liten serie.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Adrian för saabblog.net

 

6 tankar om “Anpassning: Saab 9-3 interiör "kolsyrad""

 • blank

  3M film ser inte alls lika bra ut som vattenöverföring, jag har också limmat DiNoc och liknande. Dessutom är varje självhäftande film alldeles för tjock för att täcka rattens fjärrkontroll, till exempel kommer den inte in i hörn, den lossnar från kanter etc. Klarlackerad. Utseendet på delarna skiljer sig egentligen bara i mönstret från de officiella koldelarna i min Saab. Där finns det förstås skillnader i lagren från slipningen, som mina delar inte har. Där är mönstret alltid detsamma.

 • blank

  Om Adrian kan gå med i 9-5 II för anpassning, måste han meddela mig det. Tyvärr finns det inget läderinteriör med HUD längre.

 • blank

  Tycker inte att "kolsyran" är så fin. Det är väldigt bra gjort, men det ser fortfarande "billigt" ut. Ett bättre alternativ är högkvalitativ 3M-film som ser nästan verklig ut när den är belagd med klart lack.

  För min del ska jag laminera olika delar med kolfibrer (dvs ett lager av äkta kol placeras över komponenten och används)

  • blank

   Förhoppningsvis ser det inte för "slitet" ut efteråt 😉

   Naturligtvis är kol, oavsett om det är fast eller i ett lager, det bästa valet - men extremt dyrt att bearbeta (kapning, lager, autoklavering, ...). Foliedelarna ovan ser riktigt bra ut för foliedelar - den förbättringseffekt som kan uppnås med äkta kol står enligt min mening inte i relation till ökningen av ansträngning / kostnad.

 • blank

  Hej.

  Det är en trevlig sak med "Carbonara;)" -utrustningen. Och som Tom skrev, ville VM verkligen ha fler alternativ för anpassning i sitt program!

  Men vi får inte glömma att vi redan kör en av de enskilda bilarna ändå: en SAAB!

  Trevlig lördag

  André

 • blank

  Jag har redan ett namn för den lilla serien: SAAB Aero Carbonara

  Lite kul för (nästan) helgen.

Kommentarer är stängda.