Saab Tag: "... ett genomtänkt begrepp om att vara annorlunda"

Saab är närvarande i pressen. Ändå kan du säga. Eftersom Saab blir mer och mer ett mysterium för hela branschen. Det har inte funnits några nya bilar för vad som känns som en evighet, och ändå är samhället, inklusive varumärket, mer intakt än någonsin. Varumärken försvinner vanligtvis från allmänhetens uppfattning mycket snabbt efter att produktionen har stoppats. Men vad är normalt hos Saab? En kort sammanfattning av de pressmeddelanden som ibland är underhållande från de senaste dagarna:

Saab i affären
Saab i affären

Saab i pressen. Del 1

Den som har läst 3 / 2013-utgåvan av Der Spiegel hittar en kort artikel om Porsche 96. Under rubriken "Är bilen fortfarande lämplig för den stora posen ..." intervjuas Rüdiger Hossiep, affärs psykolog vid Ruhr-universitetet Bochum om ämnet. Det är ingen överraskning att Porsche ofta köps av en väletablerad publik på den inte så unga tiden. Inte ens det faktum att psykologen rekommenderar en Ferrari istället för en Porsche för den stora showen. Överraskningen kommer till slutet:

Spiegel: Vilken bil kör du?

Hossiep: För den dagliga ritten en gammal Saab. Märket står för ett väl genomtänkt begrepp av otherness.

Jag kunde inte ha sagt bättre!

Saab i pressen. Del 2

Auktionen av de sista Saabarna i Sverige var förspelet till ett bra pressekohol. Saab 9-4x och Saab 9-5 II sportkläder gick också igenom de tyska medierna. Här i AutoBild och det var inte den sista artikeln om ämnet Saab i bilmagasinet.

Saab i pressen. Del 3

Den tyska filialen i Saab Parts AB överraskade oss i början av året med en begagnad biluthyrning på Saab.de. Portalen fyller nu med begagnade fordon, och framförallt är de dedikerade partnerna där. den AutoBild är för närvarande mycket öppen för Saab och med den begagnade bilmarknaden redan den andra artikeln till kultmärket i år.

Autohaus online registrerade också innovationen och publicerade de goda nyheterna från Eschborn.

Saab i pressen. Del 4

Det var historien med den nya Saab-logotypen, som presenterades för allmänheten förra veckan. Det finns en del kontroverser i samhället, och pressen hämtade också nyheten från Sverige. den Design Diary gjorde det särskilt bra och släppte alla Saab logotyper sedan 1947.

Saab i pressen. Del 5

På den begagnade bilmarknaden i januari i januari av Autobild Klassik tar du en Saab 900i Cabriolet under mikroskopet. Erbjudandet från Mannheim drivs till testet och som. Nästan entusiastiskt skriver författaren “Vilken röd! Den sofistikerade världen speglar förföriskt i honom. Så full, så glänsande och i den sällsynta kombinationen med beige läder ... " Den klassiska 900 inspirerar inte bara oss, utan även journalisterna i Autobild Klassik, vad vi förstår.

Saab i affären

Ännu mer Saab. I den nya kommersiella av Spartherm körs en Saab 900 II, eller är det en 9-3 I, i den första sekvensen i dåligt väder genom bilden. Platsen är på tillverkarens sida återhämtningsbar.

Dessutom finns det många små Saab-noter i motortrycket, och filt är för närvarande mer rapporterat på Saab, som vid tiden då banden fortfarande körde. Märket har börjat bra in i det nya året. Varför är det Är det det outtröttliga arbetet hos de Saab-galna handlarna som fortfarande håller flaggan upp med griffin? Är det det dedikerade laget i Eschborn eller de många fansna i samhället? Svaret kommer att vara en blandning av alla fakta. En sak är säkert: Saab lever och vi är en del av det.

Text: tom@saabblog.net

 

10 tankar om “Saab Tag: "... ett genomtänkt begrepp om att vara annorlunda""

  • blank

   Nej, de vet inte längre. Men det är trevligt att läsa 🙂

 • blank

  Det speciella med Spartherm-platsen är att du enkelt kan ersätta ordet Spartherm med ordet SAAB ...

 • blank

  hej Tom
  Med all entusiasm för "vårt" varumärke, som du inte kommer att lämna även om du Är för närvarande i bilkonvalescens, verkstads- eller återförsäljarproblemet är dramatiskt.
  De tre återförsäljarna som har följt mig mer eller mindre bra i mitt 30-åriga SAAB-liv finns inte längre, eller är så desillusionerade och omotiverade att de knappast vågar köpa en SAAB längre.
  Under tiden skulle jag känna mig ganska ensam här i södra Bayern på grund av tjänsten.
  Bamberg är bara inte runt hörnet och annars ser det ganska mörkt vit ut.
  Ett dilemma, eller åtminstone en besvärlig situation som säkert kommer att göra några av samhället att fundera över.

  Gallix

  • blank

   Jo Gallix, det här problemet knyter oss alla mer och mindre och det blir inte lättare inom en snar framtid.

  • blank

   Hej Gallix, var exakt i södra Bayern är du? Matthias

   • blank

    Mia San Holladaua (KEH)

    • blank

     Kära Gallix,

     det är inte bara runt hörnet för dig, men jag kan berätta bilverkstäder Mittermüller i Freising (www.mittermueller.net) starkt (om du fortfarande inte känner honom)!

     Bästa hälsningar,
     Alexandros.

    • blank

     Hej Gallix,

     Även om inte "runt hörnet" heller, men i många år på SAAB som mästare, med SAAB i blodet och bara prova det: "Mechanicus" Micheal Reichhold i 86316 Friedberg.

     Hälsning

     ROBERTS

 • blank

  "Saab lever och vi är en del av det",
  bara bra!

Kommentarer är stängda.