Saab i snön: Ska däcket alltid vara dyrt?

På vintern är det viktigt att personen bär bra skor och bilen har bra däck. Bara vad är bra däck? Måste det vara ett högprisdäck eller är det billigare?

Jag valde medvetet ingen Michelin eller andra kända märken i vinter. Vredestein borde vara, för att vara exakt: Wintrac Xtreme (Länk) 235 / 45 R18. Däcket rekommenderades till mig av min däckhandlare, han hade länge arbetat som Saab mekaniker i en verkstad och känner svenskarna bra. Han rekommenderar de som inte har ett av de tre topperna, Vredestein på vintern. "Det är fantastiskt, på sommaren håller du händerna av Ultrac Sessanta, de tenderar att deformeras."

Vad som borde vara speciellt om däcket och bättre, kan du följa på olika sidor. Men hur driver han sig holländaren?

På ett torrt spår håller han sig som en 1, i kurvorna glider inte ... och medan man bromsar? Jo, det här är bara min känsla, ja han fortsätter som en Michelin. Så i torr inga problem. Däcket är inte heller svampigt eller för hårt, körkomforten ges och rullbullet är något högre än på sommaren, men det är inte så framträdande att det är störande.

Trevligt i det torra är han väldigt bra ... och i regnet? För att vara ärlig, här i norra Schweiz eller i Freiburgregionen, har vi mer regn än snö ;-).

Granska Vredestein
Vredestein Wintrac Xtreme

Med mycket regn kör han lite svampigt men väldigt säkert, ganska bra. Lyckligtvis behövde jag inte göra full bromsning, men bromsegenskaperna är bra. Och nu till kungens disciplin, snö och is.

Vid snö däcket griper in riktigt bra, tycker han - har grepp och det är roligt att köra. Rullbullret är något högre än premium märkena, men fortfarande ganska bra. Bromsning, som vanligt på snö, är inte det snabbaste sättet att bromsa. Men han mår bra och har räddat mig från två eller tre knepiga situationer. Så jag är nöjd med däcket och det är ett riktigt alternativ till premium varumärkena.

SAAB Turbo X däcktest

För att testa måste jag säga att jag har gjort det med min Saab 9-3 TurboX, XWD var på och har verkligen hjälpt.

Nu har jag skrivit att däcket är okej, är jag ensam? Nej, han har gått flera prov som vinnare och upprepade gånger visat sig vara ett solidt däck. Men han är inte lika dyr som Pirelli, Dunlop, Goodyear och Michelin på grund av hans mindre bekantskap. Vredestein-däck kostar nu CHF 239.- på hemsidorna och € 207.- i Tyskland.

Jag fick ett bra tips från min däckhandlare. Köp däck från vinter på sommaren, då är priserna lägsta och sommardäck i slutet av det gamla året. Så jag har varit glad att spara 15% -20% i år

Text: yves@saabblog.net

Bilder: yves till saabblog.net

Saabblog.net på Facebook

14 tankar om "Saab i snön: Ska däcket alltid vara dyrt?"

 • även 19 "- ex fabrik som heter 2009 XWD Sportpaket 19 J
  Jag vet inte om det bara fanns det här alternativet i CH - men tom vet säkert

  Förresten, som jag sa - Jag bor i Davos på 1560 Jag är trött i snön är ännu roligare och håller bra!

 • Hej,

  Jag valde en Nokian WRD3 i vinter (205 / 55 / HR 16) för en Saab 95 TiD.

  och jag måste säga att däcket är bättre från Michelin jag hade på bilen under säsongen innan!
  Jag märkte just det idag!

 • 19 "på vintern ?? trevligt men vad har du på sommaren?

 • Ja 235 på vintern, jag vet att de är breda men det hänger utan problem

  Lg yves

 • 235 han på vintern? FINT !
  Bara lite tryck på en kvadratcentimeter.

 • Något kvalitet är redan värt det!
  Jag har nu 2. Vinter på min 9-3 2.8T XWD (05.2009) Continental Winter monterad 235 / 40 19. Här i bergen har jag haft mycket bra upplevelser, mestadels på snö. På grund av den ovanliga dimensionen - men på Saabs ursprungliga fälgar! Är det bara lite dyrare - vid Reifen-direct om CHF 335.-
  Den enda "Wehrmutstropfen" på en torr väg, han driver varje ruta till 🙁

  André Hirschi
  Davos Platz

 • Jag är alltid driven av övertygelse Michelin, som ett alternativ skulle vara för mig bara Nokian i fråga.

  Men nästa sommar är det säkert att komma:

  Min AERO har fortfarande fabriksdäcken i form av Continental Sport Contact2 på sommarfälgarna. Och då tänker jag - igen Michelin Primacy HP eller Nokian eller åtminstone en ny Contimodell? Körning är inte lika viktig för mig som en liten förare (9 TKM per år), snarare rullande ljud (!) Och vått grepp. Har någon ett bra alternativ i 225 / 45-17?

 • Hej,
  Tyvärr är Vredesteins berömda för att skrubbas så snabbt som raderare. om man tar längden på en michelin och jämför den med vredestein, relativiseras priset igen.
  Jag är väldigt nöjd med mina michelin på min saab-konvertibel och de håller verkligen mycket längre än vad jag körde förut.
  kära hälsningar alexander

 • Hej,
  Jag har också den bästa upplevelsen med det relativt okända Nokian vinterdäcket, både på min 9-3 Aero Cabrio och på mitt XC90 - här även som ett sommardäck i storlek 19 ”.
  Ha det roligt på de färskt snöiga vägarna
  turboelch-vi

 • Nokian-däcken monterade på min 9-3X hjort är relativt tysta.

  Även hälsningar från centrala Schweiz

 • Min fru har en 9-3 SC Bj.09. Vi har Dunlop 4D, sällan en bättre driven.
  Och för att få långt under 207 € pris, men är antagligen synonymt med däckstorleken.
  Vredestein på vårt andra Sverige var OK, men är väldigt snabbt slitna :-(

 • Jag kör en 9-5 SC 2.3t hjort, jag beställde en 225/45/17 falk för den här vintern, däcket är bra på torra och våta vägar. Ganska dålig på en snötäckt väg, så ESP måste stängas av även vid små lutningar så att framsteg är möjlig!
  Kommer att byta igen nästa vinter på Nokian, men har högt rullande ljud för dragkraft på snö är mycket bra.

  Hälsningar från centrala Schweiz

 • I de nordtyska lågländerna kan du komma med sommardäck på vintern - SAAB-bilar är kända för att vara "vintertäta" genom design.

  Självklart rider det med däck som är gjorda för vintermånaderna, ännu bättre och säkrare - det är också oundvikligt på grund av försäkringsreglerna!

  Så fullständigt som möjligt kan jag rekommendera alla säsongsdäck från Hankook till 9-5 I - dessa däck är inte bara klara under alla väderförhållanden, de är också extremt tysta (har den enda blå miljöängeln när det gäller ljud).

 • Vredestein däck är verkligen inte dåligt, pris och prestanda är rätt. Jag köpte en Nokian WR A3 XL för min Saab. Är också mycket täckt av däcket, även här är priset och prestanda. Hittills kan jag inte säga något negativt om det.

Kommentarer är stängda.