Saab i snön: Ska däcket alltid vara dyrt?

På vintern är det viktigt att personen bär bra skor och bilen har bra däck. Bara vad är bra däck? Måste det vara ett högprisdäck eller är det billigare?

Jag valde medvetet ingen Michelin eller andra kända märken i vinter. Vredestein borde vara, för att vara exakt: Wintrac Xtreme (Länk235/45 R18. Däcket rekommenderades av min däckhandlare, han hade arbetat som Saab-mekaniker på en verkstad länge och känner svenskarna väl. Han rekommenderar Vredestein på vintern till alla som inte behöver ha ett av de tre bästa namnen. "De är fantastiska där, håll händerna utanför Ultrac Sessanta på sommaren, de tenderar att deformeras."

Vad som borde vara speciellt om däcket och bättre, kan du följa på olika sidor. Men hur driver han sig holländaren?

Det rymmer som en 1 på en torr väg, ingen glider i kurvorna ... och när du bromsar? Det är bara min känsla, ja det håller som en Michelin. Så inga problem i det torra. Däcket är inte svampigt eller för hårt, körkomforten ges och rullningsbuller är något högre än på sommaren, men dessa är inte så distinkta att det är irriterande.

Det är trevligt när det är torrt ... och när det regnar? För att ärligt talat har vi mer regn än snö här i norra Schweiz eller i Freiburg-regionen ;-).

Granska Vredestein
Vredestein Wintrac Xtreme

Med mycket regn kör han lite svampigt men väldigt säkert, ganska bra. Lyckligtvis behövde jag inte göra full bromsning, men bromsegenskaperna är bra. Och nu till kungens disciplin, snö och is.

I snö tar däcket det verkligen, det håller - har grepp och är kul att köra. Rullande buller är något högre än hos premiummärkena, men ändå ganska bra. Bromsning, som vanligt på snö, är inte det snabbaste sättet att bromsa. Men det håller bra och räddade mig från två eller tre knepiga situationer. Så jag är nöjd med däcket och det är ett verkligt alternativ till premiummärkena.

SAAB Turbo X däcktest

För att testa måste jag säga att jag har gjort det med min Saab 9-3 TurboX, XWD var på och har verkligen hjälpt.

Nu har jag skrivit att däcket är okej, är jag ensam? Nej, han har gått flera prov som vinnare och upprepade gånger visat sig vara ett solidt däck. Men han är inte lika dyr som Pirelli, Dunlop, Goodyear och Michelin på grund av hans mindre bekantskap. Vredestein-däck kostar nu CHF 239.- på hemsidorna och € 207.- i Tyskland.

Jag fick ett bra tips från min däckhandlare. Köp däck från vinter på sommaren, då är priserna lägsta och sommardäck i slutet av det gamla året. Så jag har varit glad att spara 15% -20% i år

Text: yves@saabblog.net

Bilder: yves till saabblog.net

Saabblog.net på Facebook

14 tankar om “Saab i snön: Ska däcket alltid vara dyrt?"

 • blank

  Hej,

  Jag valde en Nokian WRD3 i vinter (205 / 55 / HR 16) för en Saab 95 TiD.

  och jag måste säga att däcket är bättre från Michelin jag hade på bilen under säsongen innan!
  Jag märkte just det idag!

 • blank

  235 han på vintern? CHIC!
  Bara lite tryck på en kvadratcentimeter.

  • blank

   Ja 235 på vintern, jag vet att de är breda men det hänger utan problem

   Lg yves

 • blank

  Något kvalitet är redan värt det!
  Jag har nu installerat Continental Winter 2/9 3 på min 2.8-05.2009 235T XWD (40) för andra vintern. Här i bergen har jag haft mycket bra upplevelser, mestadels på snö. På grund av de ovanliga måtten - men på Saabs originalfälgar! Är det lite dyrare - vid Reifen-direkt ca CHF 19.-
  Den enda "downer" på en torr väg, han springer efter varje spårning 🙁

  André Hirschi
  Davos Platz

  • blank

   19 ″ på vintern ?? trevligt men vad kan du göra på sommaren?

   • blank

    också 19 ″ - från fabrik som kallades i XWD Sport Package 2009 J 19
    Jag vet inte om det här alternativet bara var tillgängligt i Schweiz - men Tom vet det säkert 🙂

    Förresten, som sagt - jag bor i Davos 1560 m över havet. Jag har mycket snö i det är ännu roligare och varar bra!

 • blank

  Jag är alltid driven av övertygelse Michelin, som ett alternativ skulle vara för mig bara Nokian i fråga.

  Men nästa sommar är det säkert att komma:

  Min AERO har fortfarande fabriksdäck i form av Continental Sport Contact2 på sommarfälgarna. Och då tänker jag fortfarande - återigen Michelin Primacy HP eller en Nokian eller en ny Conti-modell? Som en sällsynt förare (9 TKM per år) är körsträcka inte så viktigt för mig, mer ljud (!) Och våt vidhäftning. Har någon ett bra alternativ 225 / 45-17?

 • blank

  Hej,
  Tyvärr är vredesteins ökända och kan gnuggas av så snabbt som ett suddgummi. om du tar michelinens livslängd och jämför den med vredestein sätts priset i perspektiv igen.
  Jag är väldigt nöjd med mina michelin på min Saab Cabriolet och de håller verkligen mycket längre än någonting jag har kört tidigare.
  kära hälsningar alexander

 • blank

  Hej,
  Jag har också haft den bästa upplevelsen med det relativt okända Nokian vinterdäck, både på min 9-3 Aero Cabrio och på min XC90 - här även som 19 ”sommardäck.
  Ha det roligt på de färskt snöiga vägarna
  turboelch-vi

 • blank

  Min fru har en 9-3 SC Bj.09. Vi har Dunlop 4D, sällan en bättre driven.
  Och för att få långt under 207 € pris, men är antagligen synonymt med däckstorleken.
  Vredestein på vårt andra Sverige var OK, men är väldigt snabbt slitna :-(

 • blank

  Jag kör en 9-5 SC 2.3t Hirsch, jag har beställt för denna vinterfalkar av dimension 225 / 45 / 17. På torra och våta vägar är däcket toppen. På snöiga vägar ganska skarpa, så även ESP måste vara avstängd så att ett steg framåt är möjligt!
  Kommer att byta igen nästa vinter på Nokian, men har högt rullande ljud för dragkraft på snö är mycket bra.

  Hälsningar från centrala Schweiz

  • blank

   Nokian-däcken monterade på min 9-3X hjort är relativt tysta.

   Även hälsningar från centrala Schweiz

 • blank

  I de nordtyska låglandet kan du komma över med sommardäck även på vintern - SAAB-bilar är kända för att vara vintertäta av design.

  Självklart rider det med däck som är gjorda för vintermånaderna, ännu bättre och säkrare - det är också oundvikligt på grund av försäkringsreglerna!

  Jag kan rekommendera helårsdäck från Hankook för 9-5 I som helt tillräckliga - dessa däck klarar inte bara alla väderförhållanden, de är också extremt tysta (de är de enda med den blå miljöängeln när det gäller bullerutveckling).

 • blank

  Vredestein däck är verkligen inte dåligt, pris och prestanda är rätt. Jag köpte en Nokian WR A3 XL för min Saab. Är också mycket täckt av däcket, även här är priset och prestanda. Hittills kan jag inte säga något negativt om det.

Kommentarer är stängda.