Film Saab: Saab 900 från "Vincent vill ha havet"

Oftare ser vi Saabs i filmer. Är det för att filmskapare alltid haft svaghet för kultmärket från Sverige? Saab ska vara det föredragna bilmärket av intellektuella, arkitekter och läkare. Jag ser det mer avslappnad. Saab har alltid varit varumärket för individualister.

Saab 900 från "Vincent vill ha havet". Motorhuv med signaturer.
Saab 900 från “Vincent Wants the Sea”.
Bonnet med signaturer.

När du fotograferar "Vincent vilja Meer”Fyra Saab 900 sägs ha använts. Påstås att endast ett fordon överlevde produktionen utan skada. En av filmerna Saabs säljs på 32791-plats, och läsaren Mathias var snäll att köra sin Saab till platsen och ta bilder åt oss där.

900i-tillståndet, som har 360.480-kilometer på räknaren, så bara tillbaka, är allt annat än bra. Jo, Saab är en sucker och ingen tikig turbo, som i det här fallet skulle vara på kreditsidan. Kroppen har fint formulerat, patina och huven kämpar med rost. Hur det ser ut under Schwedenblech ska gissas i bästa fall. Om prisanspråk är inget känt, men i sidofönstret kan säljarens mobilnummer hittas.

Den som har ett hjärta för 900i köper det, återställer det och sedan har en Saab med en unik historia. Som sagt ... maskinen har just börjat 🙂

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Mathias för saabblog.net

2 tankar om “Film Saab: Saab 900 från "Vincent vill ha havet""

  • blank

    Först igår beundrade jag Sean Archers fru Saab 9000 på “Face Off”. Jag kunde också gilla det (Saab naturligtvis ...)

    • blank

      Och jag såg nyligen en 9-3 ansiktslyftning i filmen Bedtime Stories med Adam Sandler, tyvärr var det skurkens bil 😉

Kommentarer är stängda.