SAAB News: Autoliv beslutar nästa vecka

Den lokala tidningen i Trollhättan har återupptäckt Saabs ämne. Borta är de dagar du kunde skriva om hala vägar och saknade katter. Autoliv, en traditionell Saab-partner, kommer att ha sin interna tentamen kopplad nästa vecka, rapporteras den idag. Då är det klart om leverantören av säkerhetssystem finns ombord.

Saab har tillsammans med Autoliv gjort många innovationer tidigare. Saab Safe-Seat-konceptet, som premiärde i Saab 902, var en sådan gemensamt utformad innovation. För de nya Saab-ägarna är säkerhetskriget Autoliv sannolikt inte ett alternativ och företaget har redan skickat positiva signaler till utsidan de senaste dagarna.

Enligt investerare NEVS, om 99 instämmer, är det% av leverantörerna, vilket verkar vara lite högt. Från vad bloggen har hört under de senaste dagarna, så mycket optimism är för tidigt och fler tidigare leverantörer verkar vara odefinierade. Men investerare kan vara bra för en överraskning, vad han redan har visat under de senaste dagarna, och det beror i slutändan eftersom om NEVS är möjlighet att erbjuda de nödvändiga bankgarantier till leverantörer.

Först då blir en ny start allt mer verklig. Krisen som har påverkat delar av bilindustrin kan vara en fördel för svenskar med kinesiska ägare. Medan tyska företag fortfarande gör det relativt bra har företag i Frankrike och Italien blivit övervakade. Leverantörer har nu ledig kapacitet, orderböckerna är inte längre lika bra som för ett år sedan. 60.000 2013 fordon som produceras i Trollhättan enligt planen för XNUMX kan vara en liten kompensation. Dessutom finns de nödvändiga verktygen tillgängliga och endast små investeringar krävs.

Nästa vecka är vi lite smartare. Så vi har tålamod igen. Gillar vi den nya Saab-logotypen? Motorns design ger diskussioner och samhället verkar orimligt. Medan vi väntar kan vi rösta med Saabsuniteds vänner om hur du hittar den nya Saab-logotypen.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “SAAB News: Autoliv beslutar nästa vecka"

  • Åh, Autoliv är här med mig i grannstaden.
    Jag kommer att släppa senare för att göra beslutet enklare 😉

Kommentarer är stängda.