20 tankar också "SAAB News: Ny visuell identitet hos Saab"

 • Ja man kan inte ha allt, men bättre än ingenting 🙂

  • Eftersom mindre av logotypen skulle ha varit direkt "ingenting" - kanske mindre är faktiskt mer, men om gråskalan fortsätter så i den allmänna designen, så kommer dina ögon somna.

 • Då är det förmodligen en dröm, en sonnet eller en kupé eller baklucka med en Gripen i ny färg på huven och ratten. Även om det länge har fastställts att Gripen försvinner, kommer jag fortfarande att sakna Gripen, för vilket emblem producerar mer känsla och ande, en grå bokstäver eller en bild? Gripen hade inte bara ett uttalande för mig. Hur som helst, det fortsätter, förhoppningsvis kommer Saabs speciella anda att förbli, det är fortfarande spännande och det är som alltid ...... akta dig. 🙂

  • Hej Martin.

   Ja, greppet var naturligtvis något speciellt! Jag gillar att minnas min barndom med SAAB 900 Turbo och logotypen med griffin med inskriptionerna SAAB och SCANIA! Det var en del av det! När vi körde genom västtyskland på vägarna såg vi bara några SAAB-bilar, men det fanns några SCANIA-lastbilar och de tillhörde familjen för mig - som den stod i den "gamla" logotypen.

   Men först skrivte bokstaven Scania och nu också griffin ... Men till minnet: Vi behöver inte vara skyldiga direkt NEV, men också SCANIA eller VW!

   Dessutom var det grejen så bara med 90-modellerna (tror jag). De första modellerna hade ingen griffin! Precis som de planerade framtida modellerna under Skyper skulle ha haft inte mer, eller PhöniX hade inte mer.

   Således fortsätter NEVs vad VM har börjat. Men tyvärr också utan ett flygplan i logotypen.

   Det finns åtminstone hoppet att åtminstone symbolen förblir i gallret ... och även turbovisningen!

   Hälsningar från den snöiga Oldenburg

   André

 • Jag kan inte göra vänner med motorhuvuddesignen alls. Utan någon ande, vad är det? Förhoppningsvis var räkningen inte för dyr. 🙁

  • Helt korrekt, också tack vare Andre`, för att något speciellt redan saknas, är det mycket "faktiskt" rekommenderat. Den gamla logotypen var "bara" i färgen kan inte användas, synd att du inte ens har sparat kronan i grått, de skulle åtminstone crown den gråa bokstaven och lysa. Det påminner mig om det gamla Audi-emblemet på Audi 80 och den första A4 (jag tror det).

   Många turbo hälsningar

  • Helt enig !!!

 • Behöver du en byrå? En cirkel och bokstäverna i och det är det. Sedan har de oss att vänta för alltid.

  • Och så mycket tid ......... ..

  • Det var också min första tanke 🙂

 • Tja, trots allt!! Då kan du ta greppet på reservdelmarknaden

  • bra idé, förhoppningsvis storleken 🙂

   • ... eller Hirsch utvecklar en logotyp för stämd Saab ...

 • Nu var det dags att tänka på en ölmatta. (

  • På något sätt ...

 • Låt oss bara vänta och se hur den mycket minskade inställningen till logotypen på kommande Saabs. Om konstruktionen av fordonen, hoppas jag, är genom reduktion och en klar enkel, funktionell design språket en motvikt till hur andra bilmärken inträffar (ganska grym i mina ögon. B. vid tidpunkten Mercedes med sina många kanter, veck och kurvor ), kan det mycket väl vara logiskt, även logotypen helt enkelt ingenting annat att visa Saab logotyp och. Saab var alltid mer för reduktion än för frodiga eller till och med överbelastade former.

  På saabcars.com läste jag bara: "... en ny visuell identitet. Det är på det skandinaviska arvet där de fyra särskiljande årstiderna, långa avstånd och extrema vägförhållanden har format Saab personbilar. "Det är precis rätt riktning, tror jag.

  • Jag är precis denna syn på wolfgang!

   Ju enklare och mindre design / logotyp, ju mer elegant, desto mer saab!
   Jag vill inte barka, vika, ruffle och meander Barock.
   BMW är just på väg att lämna denna designmischief långsamt, mercedes är fortfarande i mitten av den.
   Mode kommer snabbt igen från mode - klassisk design, som saab, överlever längre och kräver ingen designuppgradering för alla 2-3 år.

 • Så låt oss möta det, så länge de nya bilarna ser så bra ut som vanligt, saabig och kvalitativt på toppmodern, är logotypen ganska mumpe ...

 • En fin nyans av blått som basfärgen skulle ha tittat "mer värdefull" - förutom den cirkeln och bokstäver glänsande silver. Så det hela är ganska färglöst.

  Färgen blå som en anledning Scania kunde ha klagat under inga omständigheter. Om jag är korrekt informerad var VW SCANIA oroad över griffins utseende på det förra sättet - det kunde och kunde undvikas med ett vägran under alla omständigheter. På något sätt påminner om folks beteenden i Detroit.

 • Trist, ledsen och inkonsekvent! Förmodligen återspeglar logotypen det nuvarande humöret i THN! Synd.

Kommentarer är stängda.