20 tankar om “SAAB News: Ny visuell identitet hos Saab"

 • blank

  Trist, ledsen och inkonsekvent! Förmodligen återspeglar logotypen det nuvarande humöret i THN! Synd.

 • blank

  En fin nyans av blått eftersom basfärgen skulle ha sett ”mer värdefullt” ut - plus cirkeln och bokstäverna glänsande silver. Så det hela är ganska färglöst.

  Scania kunde inte ha motsatt sig färgen blå som anledning. Om jag får rätt information var VW-SCANIA intresserad av att representera griffin på tidigare sätt - detta skulle och kunde förhindras genom att i vilket fall som helst vägra. På något sätt påminner om beteendet hos människorna i Detroit.

 • blank

  Så låt oss vara ärliga, så länge de nya bilarna ser bra ut som vanligt och också är kvalitativt toppmoderna, är logotypen ganska dumpig för mig ...

 • blank

  Låt oss bara vänta och se hur den mycket minskade inställningen till logotypen på kommande Saabs. Om konstruktionen av fordonen, hoppas jag, är genom reduktion och en klar enkel, funktionell design språket en motvikt till hur andra bilmärken inträffar (ganska grym i mina ögon. B. vid tidpunkten Mercedes med sina många kanter, veck och kurvor ), kan det mycket väl vara logiskt, även logotypen helt enkelt ingenting annat att visa Saab logotyp och. Saab var alltid mer för reduktion än för frodiga eller till och med överbelastade former.

  Jag läste precis på saabcars.com: “... en ny visuell identitet. Det bygger på det skandinaviska arvet, där de fyra distinkta årstiderna, långa sträckorna och extrema vägförhållanden har format Saabs personbilar. " Jag tror att det går i rätt riktning.

  • blank

   Jag är precis denna syn på wolfgang!

   Ju enklare och mindre design / logotyp, ju mer elegant, desto mer saab!
   Jag vill inte barka, vika, ruffle och meander Barock.
   BMW är just på väg att lämna denna designmischief långsamt, mercedes är fortfarande i mitten av den.
   fashionabla saker går snabbt ur mode - klassiska mönster som saab överlever längre och behöver inte en designuppgradering vartannat år.

 • blank

  Nu var det dags att tänka på en ölmatta. (

  • blank

   På något sätt sant ...

 • blank

  Tja, trots allt!! Då kan du ta greppet på reservdelmarknaden

  • blank

   bra idé, förhoppningsvis storleken 🙂

   • blank

    ... eller Hirsch-företaget utvecklar en logotyp för avstämd Saab ...

 • blank

  Behöver du en byrå för detta? Sätt en cirkel och bokstäverna och det är det. Vi fick vänta för alltid på det.

  • blank

   Och så mycket tid ...…… ..

  • blank

   Det var också min första tanke 🙂

 • blank

  Jag kan inte göra vänner med motorhuvuddesignen alls. Utan någon ande, vad är det? Förhoppningsvis var räkningen inte för dyr. 🙁

  • blank

   helt korrekt, också tack vare Andre`, för att något speciellt saknas, det är väldigt ”faktiskt”. Den gamla logotypen kunde "bara" inte användas i färgen, det är synd att den grå kronan inte sparades, den skulle åtminstone krona den grå bokstaven och låta den lysa. Det påminner mig om det gamla Audi-emblemet på Audi 80 och den första A4 (tror jag).

   Många turbo hälsningar

  • blank

   Helt enig !!!

 • blank

  Då kommer det att förbli en dröm, en sonett eller coupe eller hatchback med ett grepp i en ny färg på huven och ratten. Även om det länge varit säkert att Gripen kommer att försvinna kommer jag fortfarande att sakna Gripen, för vilket emblem genererar mer känslor och anda, en grå bokstäver eller en bild? The Gripen hade inte bara ett uttalande för mig. Hur som helst, det är fantastiskt att det fortsätter, förhoppningsvis kommer Saabs speciella anda att bevaras, det kommer att förbli spännande och det är viktigt, som alltid ... att behålla. 🙂

  • blank

   Hej Martin.

   Ja, griffen var naturligtvis något speciellt! Jag minns min barndom med SAAB 900 Turbo och logotypen med griffin med orden SAAB och SCANIA! Det var en del av det! När vi körde på gatorna genom nordvästra Tyskland såg vi bara några SAAB-bilar, utan istället några SCANIA-lastbilar och de tillhörde familjen för mig - som det var i den "gamla" logotypen.

   Men först försvann Scanias bokstäver och nu också Greif ... Men som en påminnelse: Vi är inte skyldiga det direkt till NEV, utan också till SCANIA eller VW!

   Dessutom var Griffin endast tillgänglig med de 90 modellerna (tror jag). De första modellerna hade inte heller någon griffin! Precis som de planerade framtida modellerna under Skyper inte hade haft, eller PhöniX inte heller skulle ha gjort det.

   Således fortsätter NEVs vad VM har börjat. Men tyvärr också utan ett flygplan i logotypen.

   Så jag kan åtminstone hoppas att åtminstone symbolen kommer att finnas kvar i gallret ... och snälla också turbodisplayen!

   Hälsningar från den snöiga Oldenburg

   André

 • blank

  Ja man kan inte ha allt, men bättre än ingenting 🙂

  • blank

   Eftersom mindre skulle ha varit "ingenting" med logotypen - kanske mindre är faktiskt mer, men om de grå nivåerna fortsätter i den allmänna designen, går dina ögon direkt i sömn.

Kommentarer är stängda.