SAAB helg: SAAB hangar & pressrecensioner från Sverige

Januari är inte en bra tid för vår bilhobby. För kallt, för mörkt, och fordon med säsongsskyltar får inte flyttas ändå. Achim och jag är bakom schemat med vårt "Saab Hangar" -projekt. Till skillnad från ett offentligt storskaligt projekt i Berlin-Brandenburg-området är vår försening i vårt helt privatfinansierade projekt begränsat till bara två månader.

Saab - Hangar. Nästan redo att flytta in.
Saab - Hangar. Nästan redo att flytta in.

Efter det att vi har rensat på gammal kontors- och förvaringsinstallationer, är dekonstruktionen färdig och slutligen plats för våra svenska bilar. Nästa helg är det dags. Tre av våra fyra 9000ers kommer att lämna sina provisoriska platser och flytta in som första invånare. Saab 9000 nummer 4 kommer att slutföra gänget fyra från nästa vinter, och de gamla svenskarna kommer att ha ett soligt hem för den kalla årstiden. För att se till att det inte blir för monotont, får 9000ers ytterligare ett företag i mars genom vårt nya Saab-projekt, som körs under kodnamnet "Silver Aero". Mer om det snart.

I Sverige var Saab mycket närvarande i media i början av året. Inte konstigt, eftersom meddelandena slog som en bomb. Ämnet i Saab är fortfarande mycket känslomässigt i Sverige, och pressen är uppdelad i samhället. Kommentarer från de viktigaste tidningarna om Saab:

Den glada ...

Äntligen! Slutligen skrev Svenska Dagbladet som svar på pressmeddelanden från Trollhättan och Kina. Osäkerhetsperioden upphör, investeringen i Kina och inkomster från en kommunal aktieägare välkomnas. Det är inte konstigt, Jonas Fröberg, som skriver så. Fröberg, bilen "Kampen om Saab", är en fläkt av varumärket.

Samtidigt är han orolig för Trollhättens webbplats, och vi delar den uppfattning som Made i Trollhättan är utan alternativ.

Den kaustiska änden ...

Det fira Victor Muller, Dagens Industri skrev om meddelandena från Trollhättan. Meddelandet om att bygga 8.000-fordon i år, då 2014 redan 60.000, togs i beaktande med kaustiska kommentarer. Dagens Industri har alltid varit en Saab skeptiker, oavsett vem som äger varumärket. Traditionellt har den andra tillverkaren från Göteborg historiska band och detta återspeglas i skrivstilen.

Att Volvo tillhör 50% kinesiska kommuner spelar ingen roll för DI. På Saab är utsikten olika, och precis som Muller då handlar det om de nya ägarna.

Den försiktiga ...

Den lokala tidningen i Trollhättan har svårt. Det är i regionens intresse att rökstugorna röker igen i Stallbacka, och samtidigt känner man att framtida stora beslut inte kommer att göras i Sverige. TTELA är inte så nära det som det var när telefonen hämtades i Stallbacka för att ringa redaktören. Därför ger du den försiktiga, vad du kan se i snyggt formulerade subtiliteter.

För bilarna, som kanske är från KW34 utanför linjen, pratar inte längre Saabs, men fordon som bär Saab-logotypen. Huruvida man bygger "riktiga" Saabs i framtiden kommer att bevisa ännu. De kinesiska ägarna, som du kan berätta, har ännu inte anlänt till Trollhättan. Saker tar tid.

Bloggen ...

Förra veckan skrev en läsare "... att Tom nu kommer att få G-ordet från lådan". Det är så som det är. Vi borde inte börja förvänta Breaking News varje vecka just nu.

Jag känner mig så många fans också. Jag hör meddelandena och jag är glad. Samtidigt är jag en skeptiker. Jag tror bara på berättelsen när den första Saab lämnar produktionen. Jag bryr mig inte om det är veckan 34, 36 eller 40. Det viktigaste, det händer!

Fram till dess borde vi vara tålmodiga. Här är det igen, G-ordet. Det kommer också att följa med oss ​​till 2013.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

8 tankar om "SAAB helg: SAAB hangar & pressrecensioner från Sverige"

 • "Januari är inte en bra tid för vår bilhobby. För kallt, för mörkt, och fordon med säsongsskyltar får inte flyttas ändå. "
  Åh, det är bara rätt bilar och har rätt månader på säsongens tallrik, så passar den.

  Dessutom omvandlades SAAB-överraskningspaketet till fotokonkurrensen i januari - bra! Därför vill jag inte sakna januari.

 • Moin moin, Tom!
  Grattis till SAAB-hangaren! Ett stilfullt "garage" för SAAB: s. Jag ser fram emot den ytterligare utrustningen. En "Silver Aero" för bästa Ager ...... Class Coup!
  Vinterhälsningar

 • Något annat:
  I månader har samtal nr 1 varit på kontoret bland anställda "Shades Of Gray"! Jag har aldrig bryr mig, men på helgen i en bokhandel oavsiktligt i del II, platsen 215.
  Och se och se: Han köper henne på 12.06.2011 en Saab 9-3 konvertibel 2.0 T! Wow! Kanske borde du ha läst boken trots allt. Visste författaren redan vid den tiden att i juni 2011 kommer inga Saabs att byggas längre?
  Roligt, om bilarna från boken, tjejerna har aldrig talat på vårt kontor.

 • Saab hangar.
  Det är coolt, Tom. Är det här en riktig flygplanhängare på ett tidigare flygfält eller hur tänker du på projektet?
  Jag ser fram emot information om "Silver Aero".

 • Ja Tom G-ordet, men den här gången har vi lite mer förtroende för att det skulle kunna fungera

 • Hej, faktiskt en riktig Saab var utan GM-generna. I den globaliserade bilvärlden i dag beror det på reproduktionen av de tidigare särdrag som är typiska för Saab, golvgrupperna, motorerna och växellådorna utbyter också med andra välkända tillverkare.
  Många Saab hälsningar Peter Kern

 • Det är den fråga som det inte finns något svar på. Jag tror att det finns oro i sverige att de nya ägarna inte kunde förstå Saabs arv korrekt. Men vi ska se om 2015 är efterföljaren av 9-3 (förhoppningsvis) presenterad.

 • Hi Tom,

  Vad är en RÄTT SAAB?

Kommentarer är stängda.