SAAB Talk: Grip upp din Saab! Del II

Han gjorde det. I november hade vi över Saab Griffin delar rapporterade det Saab Service Kiel från sverige Delar av bloggruppen hade backat upp radiatorgaller med flygplanslogotypen. Reader Ulrich var lite mer konsekvent än oss och beslutade omedelbart en helt ny Saab 9-3 Griffin Aero-frontmask.

Griffin konvertering: Saab 9-3 konvertibel från Ulrich.
Griffin konvertering: Saab 9-3 konvertibel från Ulrich.

Operationen i Kiel lyckades, som du kan se. 9-3 i Aero Trim ser fräschare ut än den ursprungliga Vector, och jag gillar särskilt de mer kortfattade, större Saab-bokstäverna. Ulrich behöll originaldelarna och lagrade dem. Ett mycket klokt beslut! Han skriver till oss om sitt besök hos Saab Service Kiel:

Hi Tom,
 
Baserat på rapporten på SAABBlog.net fick jag kontakt med bilhandlaren Lafrentz i Kiel och bestämde mig för att ha Griffin-stötfångare och kylargaller installerad. Idag var dagen. Det började klockan halv nio i det lugna Bad Salzdetfurth. Det fanns lite trafik på A9, kryssningskontroll på och med 7 km / h lugnt till Kiel. Kör först förbi bilhandlaren Lafrentz, ingången kommer verkligen omedelbart efter avgången, TomTom var inte beredd på det. Men i det andra försöket fungerade det! Jag körde till gården och blev förvånad. En vit SAAB 130-9, en SAAB 4-9 II och till och med en 5-9 II stationvagn! I utställningslokalen var jag också orsaken till min entusiasm för SAAB: en 5 cabriolet byggd 900, topprenoverad! Jag hade sett en av dessa för första gången på IAA 1992, men priset var utöver bra och dåligt! Men jag tappar.

Voher: Saab 9-3 Cabriolet
Voher: Saab 9-3 Cabriolet

 
Vänligt bemötande, lämna över bilnycklarna och sedan vänta. Men jag väntade gärna, jag kunde använda tiden och titta på de underbara fordonen! Efter en kort stund gick Lafrentz med och jag fick mycket information om SAAB! Jag är entusiastisk över hans engagemang för SAAB. Han tog mycket tid och jag märkte inte ens hur tiden gick. Plötsligt sa han ”och där kommer din bil, ser bra ut” och han är här också. Mina senaste tvivel om "uppgraderingen" försvann när jag såg min bil! Allt gjort rätt! Till våren kommer de nya fälgarna från SAAB -kampanjen att läggas till under sommaren och jag har en ny bil!
 
Jag bifogar en bild. Enligt min erfarenhet idag kan jag bara rekommendera bilhandlaren Lafrentz i Kiel. Om jag hade tillräckligt med utrymme skulle jag ha varit svag med den blå 900 cabrioleten, eller med 9-5 II eller 9-4X ....

Är det något att lägga till? Jag tror inte det. Kära Ulrich, Tack för din rapport och alltid en bra resa med 9-3 (Griffin Aero) Cabriolet!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Ulrich för saabblog.net

16 tankar om “SAAB Talk: Grip upp din Saab! Del II"

 • blank

  Ja, Kiel är alltid värt en resa. Gick 3 Saab-resor dit förra året. Tack vare Mr Lafrentz och hans team kom jag gradvis ganska nära Griffin, som hade misslyckats i början av juni 2011. Hittills har mitt fokus varit på interiören.

 • blank

  Förlåt, jag gillar inte griffingrillen alls. Alldeles för klumpig och bråkig i utseendet, så att hela fronten helt enkelt är för skjuvtung. Enligt min mening är den tidigare installerade grillen ett avsteg från märkets mer subtila utseende. Men som du vet, "varje Jeck är annorlunda"

  • blank

   Grillen är jättebra ... När jag såg den i Trollhatten redan 2011 var det klart att jag var tvungen att ha den! Jag kunde få en via AH som nämns här ... YEAH 😉

    • blank

     var får du grillen?
     behöver du bara honom att byta?

  • blank

   Hej gus,

   Diskret är annorlunda, du har rätt. Men i jämförelse med MY08 finner jag denna Griffin front mer sammanhängande. Men allt handlar också om smak.

   Hälsningar från Bad Salzdetfurth
   Ulrich

 • blank

  Jag önskar mycket roligt och roligt med detta vackra fordon. Särskilt på våren och sommaren körs utan tak kommer det definitivt att vara coolt.
  Många hälsningar från de schweiziska Alperna till Tysklands nordkust.

 • blank

  Great!

  Jämförelsen mellan före och efter omvandlingen visar att investeringen var verkligen värt.
  Ha kul med den "nya" Saab!

  • blank

   Tack!

   Jag kommer ha roligt, för den roliga garantin slutar inte med våra fordon efter 3 år!

   • blank

    Det tror jag också. Saab är alltid ett långsiktigt förhållande.

 • blank

  Hej.

  Kan man fråga vad omvandlingen kostar?
  Hälsningar

  • blank

   Hej David,

   man kan alltid fråga

   Jag var och är värd 1500 €.

   Hälsning
   Ulrich

   • blank

    Hej,

    "Bara" 1500? Komplett (tröskel, grill, målning och installation)? Min vän gjorde matte för mig från omkring 2000 - och jag har redan grillen "liggande", dvs den ingår inte på räkningen ... Hur uppstår skillnaden?

    • blank

     Halo MM,

     Naturligtvis kan jag inte säga något om beräkningen av din "vän". Jag betalade 1500 € för grillen och ”stötfångaren” inklusive målning och montering. Herr Lafrentz i Kiel kan berätta detaljerna.

     Hälsningar från Bad Salzdetfurth
     Ulrich

Kommentarer är stängda.