SAAB Talk: Grip upp din Saab! Del II

Han gjorde det. I november hade vi över Saab Griffin delar rapporterade det Saab Service Kiel från sverige Delar av bloggruppen hade backat upp radiatorgaller med flygplanslogotypen. Reader Ulrich var lite mer konsekvent än oss och beslutade omedelbart en helt ny Saab 9-3 Griffin Aero-frontmask.

Griffin konvertering: Saab 9-3 konvertibel från Ulrich.
Griffin konvertering: Saab 9-3 konvertibel från Ulrich.

Operationen i Kiel har lyckats, som du kan se. 9-3 i Aero Trim ser snabbare ut än den ursprungliga Vector, och jag gillar särskilt den snabbare, större Saab-logotypen. Ulrich behöll och lagrade de ursprungliga delarna. Ett mycket klokt beslut! Han skriver om sitt besök i Saab Service Kiel:

Hi Tom,

Baserat på rapporten om SAABBlog.net kontaktade jag bilhandlaren Lafrentz i Kiel och bestämde mig för att bygga Griffin-stötfångaren och gallret. Idag var det dags. På morgonen vid halv 9 började den i den lugna Bad Salzdetfurth. På A7 var lite trafik, farthållare på och med 130 Km / h bekväm att Kiel. Först körde förbi bilhandlaren Lafrentz, uppfarten kommer verkligen omedelbart efter avgång, TomTom var inte förberedd för det. Men i det andra försöket fungerade det! Jag körde in i gården och blev förvånad. En vit SAAB 9-4, en SAAB 9-5 II och till och med en 9-5 II-fastighet! I utställningsrummet är också orsaken till min SAAB-entusiasm: en 900 Convertible Bj. 1992, toppåterställd! Så jag hade först sett 1986 vid IAA, var prissatt men bortom gott och ont! Men jag avviker.

Voher: Saab 9-3 Cabriolet
Voher: Saab 9-3 Cabriolet


Vänlig välkomst, skicka bilnyckel och vänta sedan. Men jag gillade att vänta, jag kunde använda tiden och titta på de underbara fordonen! Efter en kort tid kom herr Lafrentz och jag fick mycket information om ämnet SAAB! Jag är upphetsad över hans engagemang för SAAB. Han tog mycket tid och jag inser inte hur tiden gick. Plötsligt sa han, "och här kommer hennes bil, ser bra ut" och han är också här. Senaste tvivel om "uppgraderingen" försvann när jag såg min bil! Allt var gjort rätt! På våren kommer de nya fälgarna från SAAB-kampanjen på sommaren och jag har en ny bil!

Jag bifogar en bild. Efter min erfarenhet idag kan jag bara rekommendera bilhandlaren Lafrentz i Kiel. Om jag hade tillräckligt med utrymme skulle jag ha blivit svag med den blå 900-konvertibelen, eller med 9-5 II eller med 9-4X ....

Är det något att lägga till? Jag tror inte det. Kära Ulrich, Tack för din rapport och alltid en bra resa med 9-3 (Griffin Aero) Cabriolet!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Ulrich för saabblog.net

16 tankar om "SAAB Talk: Grip upp din Saab! Del II"

 • Halo MM,

  Naturligtvis kan jag inte säga något om beräkningen av din "vänliga". Jag har för grill och "stötfångare" inklusive målning och installation 1500 € betald. Herr Lafrentz i Kiel kan ge dig detaljer.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth
  Ulrich

 • Hej gus,

  Diskret är annorlunda, du har rätt. Men i jämförelse med MY08 finner jag denna Griffin front mer sammanhängande. Men allt handlar också om smak.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth
  Ulrich

 • var får du grillen?
  behöver du bara honom att byta?

 • Grillen är bra ... När jag såg den dåvarande 2011 i Trollhätten var det klart att jag måste ha det!

 • Hej,

  "Endast" 1500? Komplett (sill, grill, färg och installation)? Min vän väntade mig från omkring 2000 tidigare - och grillen, jag har redan "ljugit", det vill säga det finns inte på räkningen här ... Hur är skillnaden?

 • Ja, Kiel är alltid värt en resa. Gick 3 Saab-resor dit förra året. Tack vare Mr Lafrentz och hans team kom jag gradvis ganska nära Griffin, som hade misslyckats i början av juni 2011. Hittills har mitt fokus varit på interiören.

 • Tyvärr, men jag gillar inte Griffin Grill alls. Mycket för klumpigt och krawallig i utseende, så att hela framsidan ser ut precis för skjuvad. Även den tidigare installerade grillen är i mina ögon en avvikelse från det tidigare diskreta utseendet på varumärket. Men, som du vet, "varje jeck är annorlunda"

 • Jag önskar mycket roligt och roligt med detta vackra fordon. Särskilt på våren och sommaren körs utan tak kommer det definitivt att vara coolt.
  Många hälsningar från de schweiziska Alperna till Tysklands nordkust.

 • Det tror jag också. Saab är alltid ett långsiktigt förhållande.

 • Tack!

  Jag kommer ha roligt, för den roliga garantin slutar inte med våra fordon efter 3 år!

 • Hej David,

  man kan alltid fråga

  Jag var och är värd 1500 €.

  Hälsning
  Ulrich

 • Great!

  Jämförelsen mellan före och efter omvandlingen visar att investeringen var verkligen värt.
  Ha det roligt med den "nya" Saab!

 • Hej.

  Kan man fråga vad omvandlingen kostar?
  Hälsningar

Kommentarer är stängda.