SAAB Talk: Grip upp din Saab! Del II

Han gjorde det. I november hade vi över Saab Griffin delar rapporterade det Saab Service Kiel från sverige Delar av bloggruppen hade backat upp radiatorgaller med flygplanslogotypen. Reader Ulrich var lite mer konsekvent än oss och beslutade omedelbart en helt ny Saab 9-3 Griffin Aero-frontmask.

Griffin konvertering: Saab 9-3 konvertibel från Ulrich.
Griffin konvertering: Saab 9-3 konvertibel från Ulrich.

Operationen i Kiel lyckades, som du kan se. 9-3 i Aero Trim ser fräschare ut än den ursprungliga Vector, och jag gillar särskilt de mer kortfattade, större Saab-bokstäverna. Ulrich behöll originaldelarna och lagrade dem. Ett mycket klokt beslut! Han skriver till oss om sitt besök hos Saab Service Kiel:

Hi Tom,
 
Baserat på rapporten på SAABBlog.net fick jag kontakt med bilhandlaren Lafrentz i Kiel och bestämde mig för att ha Griffin-stötfångare och kylargaller installerad. Idag var dagen. Det började klockan halv nio i det lugna Bad Salzdetfurth. Det fanns lite trafik på A9, kryssningskontroll på och med 7 km / h lugnt till Kiel. Kör först förbi bilhandlaren Lafrentz, ingången kommer verkligen omedelbart efter avgången, TomTom var inte beredd på det. Men i det andra försöket fungerade det! Jag körde till gården och blev förvånad. En vit SAAB 130-9, en SAAB 4-9 II och till och med en 5-9 II stationvagn! I utställningslokalen var jag också orsaken till min entusiasm för SAAB: en 5 cabriolet byggd 900, topprenoverad! Jag hade sett en av dessa för första gången på IAA 1992, men priset var utöver bra och dåligt! Men jag tappar.

Voher: Saab 9-3 Cabriolet
Voher: Saab 9-3 Cabriolet

 
Vänligt välkomnande, lämna över bilnycklarna och vänta sedan. Men jag var glad att vänta, jag kunde använda tiden och titta på de underbara bilarna! Efter en kort tid gick Mr. Lafrentz med och jag fick mycket information om SAAB! Jag är entusiastisk över hans engagemang för SAAB. Han tog mycket tid och jag märkte inte ens hur tiden gick. Plötsligt sa han "och där kommer din bil, ser bra ut" och han är också här. Mina sista tvivel om "uppgraderingen" försvann när jag såg min bil! Allt gjort rätt! Under våren kommer de nya fälgarna från SAAB-kampanjen att läggas till på sommaren och jag har en ny bil!
 
Jag bifogar en bild. Enligt min erfarenhet idag kan jag bara rekommendera bilhandlaren Lafrentz i Kiel. Om jag hade tillräckligt med utrymme skulle jag ha varit svag med den blå 900 cabrioleten, eller med 9-5 II eller 9-4X ....

Är det något att lägga till? Jag tror inte det. Kära Ulrich, Tack för din rapport och alltid en bra resa med 9-3 (Griffin Aero) Cabriolet!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Ulrich för saabblog.net

16 tankar om “SAAB Talk: Grip upp din Saab! Del II"

 • Halo MM,

  Naturligtvis kan jag inte säga något om beräkningen av din "vän". Jag betalade € 1500 för grillen och ”stötfångaren” inklusive målning och montering. Herr Lafrentz i Kiel kan berätta detaljerna.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth
  Ulrich

 • Hej gus,

  Diskret är annorlunda, du har rätt. Men i jämförelse med MY08 finner jag denna Griffin front mer sammanhängande. Men allt handlar också om smak.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth
  Ulrich

 • var får du grillen?
  behöver du bara honom att byta?

 • Grillen är jättebra ... När jag såg den i Trollhatten redan 2011 var det klart att jag var tvungen att ha den! Jag kunde få en via AH som nämns här ... YEAH 😉

 • Hej,

  “Endast” 1500? Komplett (tröskel, grill, målning och installation)? Min vän beräknade något från omkring 2000 för mig - och jag har redan grillen ”liggande”, det vill säga den ingår inte på räkningen ... Hur blir skillnaden?

 • Ja, Kiel är alltid värt en resa. Gick 3 Saab-resor dit förra året. Tack vare Mr Lafrentz och hans team kom jag gradvis ganska nära Griffin, som hade misslyckats i början av juni 2011. Hittills har mitt fokus varit på interiören.

 • Tyvärr, jag gillar inte griffingrillen alls. Mycket för klumpigt och ojämnt i utseende, så att hela fronten bara ser för skjuvtung ut. Enligt min mening är den tidigare installerade grillen en avvikelse från varumärkets mer subtila utseende. Men som ni vet är "varje Jeck annorlunda"

 • Jag önskar mycket roligt och roligt med detta vackra fordon. Särskilt på våren och sommaren körs utan tak kommer det definitivt att vara coolt.
  Många hälsningar från de schweiziska Alperna till Tysklands nordkust.

 • Det tror jag också. Saab är alltid ett långsiktigt förhållande.

 • Tack!

  Jag kommer ha roligt, för den roliga garantin slutar inte med våra fordon efter 3 år!

 • Hej David,

  man kan alltid fråga

  Jag var och är värd 1500 €.

  Hälsning
  Ulrich

 • Great!

  Jämförelsen mellan före och efter omvandlingen visar att investeringen var verkligen värt.
  Ha kul med den "nya" Saab!

 • Hej.

  Kan man fråga vad omvandlingen kostar?
  Hälsningar

Kommentarer är stängda.