Nya Saab 900 - Saab Promotion Video 1994

Är det riktigt bra 20 år sedan att Saab 900 II firade sin premiär? 1994s Saab-film, som lanseras i USA, visar styrkorna i 902. Perfekt ergonomi, mycket komfort, införandet av Night Panel, som då kallades Black Panel.

Den nya Saab 900. Kampanjvideo 1994.
Den nya Saab 900. Kampanjvideo 1994.


Ytterligare innovationer av 90s som Saab-Safeseat och en stor bagage, som visar styrkan i hatchback-konceptet. Säkerhetsfrågan var också högst upp, som alltid med Saab. 900 II en riktig Saab?

Saab-samhället sulkade vid den tiden tveksamt, eftersom GM nyligen hade anslutit sig till svenskar och förnekade den nya deras kärlek. Idag, 20 år senare, påminner 900 II om bättre tider som har gått. Men en ny spännande framtid för varumärket verkar vara inom räckhåll.

Ha det bra med Saab TV!

8 tankar om “Nya Saab 900 - Saab Promotion Video 1994"

 • Jag skulle fortfarande ha ett sådant fordon som en sektionsmodell
  till salu. Hälsningar från Schweiz.

  • haha - det påminner mig om den franska seriefiguren "GASTON".
   Han hade också förvärvat en Schnöppchen av drömbil och märkte bara hemma att det var en snittmodell.

 • Wow, bara bra !!!! Vilka fantastiska fordon har Saab redan byggt och levererat till de benägna kunderna. För mig är 900 och 9-3 I helt enkelt tidlösa. Förhoppningsvis kommer Nevs att ta hänsyn till varumärkets historia och göra en riktig start.

 • det fanns en video med den alternativa växellådan (sentronic ??) där en 902 eller 9-3I snabbt kör genom en lång slingrande bana och i slutet ...... 🙂, var förmodligen också på engelska, är den också tillgänglig?

 • Fantastiskt vad SAAB erbjöd föraren nästan 20 år sedan. Mycket fin video som visar alla funktioner bra. Jag önskar min 93-1 med sluttande baklucka tillbaka.

  • Hatchback * thumbsup *
   Innan dess fortsätter du att köra 9000er CS med BIG FLAP 😀

 • Vilken elegant SAAB! En dröm i scarabgrön som en kupé .... Jag ser fortfarande fram emot varje 900 kupé på gatorna idag, helt enkelt tidlöst vacker. Och de oändliga belastningsmöjligheterna ska också betonas som "lastelch"! En perfekt SAAB!
  Jag önskar den stora hatchbacken tillbaka !!!!
  Alla läsare en SPARA helgen!

 • Alltid trevligt! Kör denna typ sedan 12 år och skulle köpa det igen och igen eller 9-3 I.

Kommentarer är stängda.