SAAB TV: En film och dess meddelande

I Trollhättan var tidningen idag helt om Saabs ämne. Ett år efter konkursen har såren nästan inte läkt. Jan Ake Jonsson talade och tidigare Saab-anställda som nu kommit till Volvo. Jonsson är kritisk mot staten som inte ingripit för att rädda Saab.

SAAB pressaffär i drift. Foto: TTELA
SAAB pressaffär i drift. Foto: TTELA

Som ett exempel, Frankrike, där bilindustrin skyddas av skattebetalarna att falla. Och även Tyskland, där dolda subventioner tillåter viss innovation. I alla dagens artiklar har hoppet uppstått att den speciella Saab-kulturen inte kommer att försvinna och att den på något sätt fortsätter i Trollhättan.

Detta matchades av filmen som den lokala TTELA fick skjuta på Saab-fabriken. Marten Gustafsson visade körband, åtminstone i pressaffären, där reservdelar till våra bilar produceras på uppdrag av Saab Parts AB. Under tiden arbetar 100-personer bra för kineserna, inklusive många äldre Saab-anställda.

En titt på fabriken är bra, även om de stationära monteringslinjerna med halvfärdiga Saabs är en sorglig affär. Men arbetet lever, allt verkar snyggt och glittrande rent. Det ger intrycket att produktionen kan starta igen i morgon. På det nya året vill investeraren NEVS meddela sitt beslut om det kommer att finnas fordon med konventionell körning. Du kan se marknaden för det - ett uttalande som alltid kommer tillbaka.

 

Dock. Filmen förmedlar ett budskap subliminalt. "Se här, det är inte över än och det finns hopp". Ett meddelande från lokalpressen för Trollhättan och inte bara där. Det är strax före jul. Låt oss också tro på detta budskap.

Text: tom@saabblog.net

Film & bild: TTELA

 

7 tankar om “SAAB TV: En film och dess meddelande"

 • blank

  Det är också intressant att en hel serie målade bodyshells är på linjen. Det saknas förmodligen för många delar för att göra dem färdiga på ANa.

 • blank

  Detta visar oss att reservdelar fortfarande produceras.

 • blank

  bara fantastiskt att allt är fortfarande i gott skick.
  Låt oss hoppas att NEVS helt enkelt erkänner att det inte finns några så lojala fans
  Gemenskapen med andra tillverkare i förhållande till produktionskvantiteten ger som Saab.
  Många som jag vet vill inte köra någon annan typ av fordon.

  Låt oss ta en titt.

  • blank

   Daniel med de första meningarna håller jag med dig. Med den sista gjorde du ett misstag, det borde vara fordonets märke istället för fordonstyp ... :)

 • blank

  Hej,

  Vad jag tycker är bra är att det finns en på bandet som har arbetat för Saab för 40 år och inte en av de yngsta. Det talar för arbetsgivaren. Det kunde ha varit en ung, billig arbetare med mindre erfarenhet.

 • blank

  Wow, ……….
  men ett litet hopp

 • blank

  Trevligt ... De råa kropparna väntar på ytterligare konstruktion !!! 😉

Kommentarer är stängda.