SAAB News: Saab-auktionen i Sverige

På helgen kom de sista Saab-samlarna i Sverige under hammaren. Aldrig producerat i serie nya Saab 9-5 sportmodeller från pre-serien och fordon i modellåret 2012. Den absoluta sista chansen för samlare och fans av kultmärket från Trollhättan. Delvis betydande priser uppnåddes, vilket talar för varumärket och dess livlighet. Insolvensförvaltarna får sålunda ytterligare 15 miljoner kronor i kassan.

Saab 9-5 sportdräkt LGT 271 - här är det! Bild: KVD
400.000 kronor. Saab 9-5 sportkläder LGT 271 från Saab-återförsäljare 2011. Bild: KVD

Budgivarna kom från Europa och Asien, vilket tyder på att den ena eller andra Saab kommer att landa säkert på dissesbordet för en Far Eastern tillverkare. Det högsta priset uppnåddes med 475.000-kronor för en Saab 9-5 sportdräkt köpt av en finsk budgivare. vår Saab 9-5 sportkläder från 2011-återförsäljarturen gick bort för 400.000-kronor, en liknande 9-5-stationsvagn med flera kilometer för 310.000.

Saabs årsdagskonvertibler, vi hade över tragisk historia Ett av de två fordonen som berättades gick till nya ägare för 410.000 395.000 och 9 3 kronor. Däremot var Saab 257.000-9 sportdräkt i den nya Saab-färgen “Fusion Blue” med 5 9 kronor nästan ett specialerbjudande. Alla utom en av 5-XNUMX sportvagnar såldes, några Saab XNUMX-XNUMX sedans hittade inga köpare.

Victor Mullers senaste officiella bil, han också en del av Saabs historia, hittade en fläkt för 350.000-kronor, och säkert blev Promibonus ansedd.

Var det ett fynd? Det beror på perspektivet och vem trodde på ett specialtilbud på Resterampe var besviken. En vit 9-5-vektor, med en 1.6-litersmotor och i princip utan kilometer gick bort för 270.000-kronor. Detta är inte riktigt billigt, du lägger till avgifter, frakt och eventuella tillämpliga skatter, beroende på vilket land Saab är. Eftersom vi har en ny bil och den sista i sitt slag. De ibland fantastiska priserna uttrycker den ökande uppskattningen för vårt varumärke, vilket vi också ser på den begagnade bilmarknaden.

Vad sägs om Tyskland? Kommer vi att se Saab 9-5 sportkläder på våra gator eller åtminstone i utställningslokalerna? Tyskland, det är den goda nyheten, kommer att få de mega-sällsynta fordonen. Fyra Saab 9-5-sportkläder har köpt olika partier. Huvuddelen, som alltid, hamnar i Saab-afine norr om republiken och i söder kommer endast en sportskombination att ses.

Vi har en svart Aero och en fjordblå Saab 9-5 sportdräkt, både i USA-versionen. Dessutom en silverlinjär och en 2.8 V6 XWD sport kombination i Java. Alla samlarobjekt med mervärde och de sista vittnen till en tidigare Saab-era. Grattis till de stolta ägarna!

På vägen kommer vi förmodligen inte att se sportlaget. Redan mer sannolikt vid ett Saab-möte 2013 och givetvis här på bloggen. När allt kommer omkring är ett besök i ett av de fyra tyska 9-5-idrottslaget planerat för nästa år och vi kommer att rapportera.

Text: tom@saabblog.net

Bild: KVD

9 tankar om “SAAB News: Saab-auktionen i Sverige"

 • Jag ser redan fram emot rapporten från besöket.

 • blank

  Vad händer med de fordon som inte såldes? Lt. Dirk (SAAB-Reisen) finns det fortfarande 19 limousiner av typen 9-5 II, som inte har sålts.

  Eftersom det är välkänt att advokaternas girighet efter pengar överskuggar alla andra punkter i detta förfarande kommer ett andra försök säkert att göras - innan dessa fordon inte tvättar något i advokaternas evigt tomma kassa. Det är mer sannolikt att det är riktiga fynd för de som är villiga att köpa!

  • blank

   Frågan var inte löst i morse, förmodligen den högsta budgivaren kommer att få ett erbjudande.

 • blank

  Å ena sidan är det trevligt att bilarna har uppnått så bra priser, men om jag föreställer mig att de här pengarna landar igen i de ojämna fickorna hos dessa värdelösa insolvensförvaltare, koka det i mig! Det är då, nu finns det bara begagnade bilar. Men dessa köpare önskar jag mycket roligt med sina auktionerade skatter.

 • blank

  Var gick cabarna och kan de tillåtas på vägen?
  Tack för all info.

  • blank

   Har någon hört om båda konvertiblerna på map3500 (om jag kommer ihåg rätt) har gått. Han (eller du?) Har bud på båda och åtminstone den andra vann kontraktet.

   Vinterhälsningar från Schweiz
   Gigi

   (Tyvärr är småkassan lite tom för mig, annars skulle åtminstone åtminstone att den handdrivna BIoCabrio skulle erbjudas mer!)

   • blank

    Hej Gigi, Bio power cabrio gick till ram395000 för 3500 SEK och TTiD-varianten för 410000 till “orsak65”
    https://www.kvdauctions.com/en/closedauction/saab.html
    Om jag hade sett det korrekt med Flickr hade den en konvertibel också ett svenskt nummer det andra av skäl som inte är känt här.
    Det skulle vara trevligt att kunna se en eller annan av Saquer Saquer-tiderna i Natura.
    Hälsningar Kay

 • blank

  Sedan när har "Fusion Blue" varit en ny färg? Jag har sett dem varje dag i flera år! 😉 I DE kallades det safirblått metalliskt. Jag är mer förvånad över att det var tillbaka, enligt min mening försvann det för några år sedan. Trevligt att hon kom tillbaka då ... 😉

  • blank

   Jag tror att "Fusion Blue" från Toms text betyder den ljusa "Sky Blue". - En nyans som ligger någonstans mellan originalet “Fusion Blue” och cabrioletens “Electric Blue” som ibland fanns.
   Ändå är alla tre mycket vackra färger ...

   det hälsar
   älgen

   PS: "Fusion Blue" var IMHO mycket populär i Sverige på den tiden. Tyvärr var det mer till 9-3x i den här färgen ...

Kommentarer är stängda.