SAAB på TV: Saab på Arte

Igår på Arte körde den danska premiärministern Birgitte Nyborg igenom det tionde avsnittet av den andra säsongen i en blå Saab 9-3 I femdörr, som hon använder som privatbil, i den politiska serien "Borgen" (farliga replag) . Saab finns i media, och den sista Saab med den klassiska kombi är vackrare än någonsin.

Precis som en kvinna. Saab 900 på Arte idag.
Precis som en kvinna. Saab 900 på Arte idag.

Det sista avsnittet av den annars Saab-fria andra säsongen kan ses online på Arte. Det finns ännu mer från Saab, det svenska kultmärket, klockan 20.15 idag. Även på den fransk-tyska kanalen. I den första sändningen av "Just like a Woman" kör Sienna Miller över Amerika med en vän i en klassisk Saab 900 Cabriolet.

Tyget i fransk produktion låter som ett drama och spänning:

Chicago: Marilyn och Mona bor i samma del av staden. Marilyn lever i ett spänt förhållande med sin arbetslösa make. På kvällen köper hon i den lilla mataffären mittemot hennes lågbetalda kontorsjobb. Det är där Mona, en ung marockansk kvinna, trakasseras av sin styvmor.

När Marilyn är avfyrade och upplever samma dag som hennes pojkvän lurar på henne, vill hon lämna allt bakom: hon bestämmer sig för att slutligen få sin dröm att bli sann och delta i en berömd tävling för orientalisk dans i Las Vegas. Mona lämnar också allt bakom: hennes styvmor har hittats död i sängen och Mona tror att hon är skyldig. Hon tar av sig utan att veta var hon går. När hon möter Marilyn på en restaurang bestämmer hon sig för att gå till Las Vegas utan att tveka.

En lång resa över Amerika börjar: För att tjäna de nödvändiga pengarna, vill Marilyn utföra på kvällen som magsdanser. Mona, som har en annan bild av dans än den befriade amerikanska Marilyn på grund av hennes bakgrund, är tveksam till att bli överens. Men gradvis börjar båda njuta av de gemensamma föreställningarna. Att de lär varandra bättre under de långa körtiderna gör kvinnorna mer och mer nära varandra.

Endast hennes styvmor Monas död nämner aldrig. När Marilyn läser lite senare i en tidning som Mona önskas av polisen, kan hon knappt tro på hennes ögon. I argumentets värme lämnar hon Mona på en bilrestaurang. Men snart inser hon att hon inte vill överge sin nya vän.

Marilyn och Mona är nu på språng tillsammans mot Las Vegas. På sina långa resor genom de många regionerna i Amerika inser de snabbt att de inte är välkomna överallt. På en campingplats attackeras Marilyn plötsligt: ​​av alla tider natten före den efterlängtade tävlingsdagen. Mona bestämmer sig för att rädda sin följeslagare dröm ...

Verkar det bara så, eller ökar Saabs närvaro i media? Tatort-Kommissare kör Saab 900, allt oftare ser man 9-3 I i produktionerna. Saab är äntligen på väg att bli ett kultobjekt!

Text: tom@saabblog.net

Bild och beskrivning: Arte

 

8 tankar om “SAAB på TV: Saab på Arte"

 • blank

  Hej,

  ytterligare sändningsdatum för "Just like a woman" på art:
  Tisdag, 18. December 2012, 14: 35
  Tisdag, 25. December 2012, 23: 40

  Vacker hälsning!

  Matthias

 • blank

  Det stämmer - SAAB är närvarande på TV så sällan; den här veckan igen i Cobra 11 där en 900 / II (tyvärr) sjönk.

  Hälsningar från Bayern

 • blank

  EXAKT !!! SAAB ÄR OCH ÄR OMNIPRAESENT !! Och det är bra så !!

 • blank

  Det faktum att brottsplatsinspektörer kör SAAB är för övrigt inget nytt. Här är ett utdrag från BR -brottsplatsen "Frau Bu skrattar" från 1995. Du kan se våra två bayerska kommissionärer inte kliva in i en bayersk tjänstebil, utan en svensk privatbil. Tydligen registrerad före april 1995 om jag tittar på registreringsskyltarna.

  http://free-image-hosting.com/images/2012/12/14/3z7bZ.png

  PS: Vi ber om ursäkt för bildkvaliteten - VLC kan bara spela * .TS-filer i en riktning och har inte bild-för-bild-framåt. Men jag tror att du kan se vad som menas.

  PPS: Vem, förutom en SAAB-förare, skulle ha någon att spara gamla brottsplatser på sin bärbara dator ... men vi lagrar också gamla bilar i våra garage.

  • blank

   Det var också möjligt att återanvända DIN-licensplattor via 1995. Under en viss övergångsperiod kunde man välja mellan Euro och DIN plåt.
   Dessutom kan den visade modellen i alla fall antas att han först antogs före 1995.
   Dessutom kommer skyddet för grandfathering, dvs även vid byte av hållaren, kan bilen hålla de gamla lakan i distriktet.

   • blank

    Jag har alltid trott att nya bilar från och med 04/95 var utrustade med EU-registreringsskyltar som standard. Då hade jag kul att räkna dem ... ja, vad du kommer på som tioåring.

    Men jag var medveten om farfar - jag körde en Peugeot 9 före 5-405, EZ 1989, som också hade DIN-registreringsskyltar ända till slutet. Jag hittade dem trevligare ...

    • blank

     Jag kan rapportera från familjecirkeln att en VW först registrerades på DIN-WOB-plåt direkt genom en anställd i Wolfsburg - i september 1998. Även när den överfördes till innehavaren här i min familj år 2000, den gamla, De önskade DIN-nummerskyltarna från den främre bilen kan tas över. Det var förmodligen precis i den allra sista övergångsfasen (som slutade den 31.10.2000 oktober XNUMX).
     Jag kan tydligt förstå tendensen hos den gamla DIN istället för den fula FE-skrivningen.
     http://www.schlabonski.de/euronummer/
     Jag jobbar för mina och ändå på DIN-arken, nyregistrerade Saabs kommer också ihåg att komma i motsvarande distrikt igen.

Kommentarer är stängda.