Idea. Saab 9000 och modellåret 1994

Vem driver Saab? Saab driver människor som förlitar sig på understatement. Välkommen till 1994 och tillbaka till den gamla gamla Saab-världen. Idag startar vi vår Saab TV med en reklamfilm från 1994. Den kommer från vår samling av historiska Saab-filmer, och då och då finns det Saab-videor på bloggen efter arbete.

Saab 9000 - Presentation av modellåret 1994
Saab 9000 - Presentation av modellåret 1994

Fördelarna med Saab 9000-serien diskuteras i detalj. Nästan 15 minuter bara Saab och endast Saab 9000. Ha kul att dyka in i Saab-världen!

8 tankar om “Idea. Saab 9000 och modellåret 1994"

 • blank

  Annonsfilmen gjordes i USA och, enligt min mening, släpptes på den amerikanska marknaden. Den visar säkerhetsaspekterna hos en SAAB i allmänhet, här med en 9000 i synnerhet. Det enorma lastområdet nästan som en kombi etc. Jag behöver inte nämna? Åh, jag är i en SAAB-blogg, många SAAB-fans är samlade här ... Varför skriver jag det här? På grund av min entusiasm för SAAB, vare sig för 901, denna 9000 och de sista 9-3 och 9-5, just för att de förkroppsligade vad SAAB gjorde för många! Några fler frågor till Tom: Varför förändrades modellerna för 9-3 och 9-5 från omkring 2003? strålkastarsystemet är inte längre anslutet? Fanns dessa fortfarande för modeller med xenonstrålkastare eller bara på beställning för modeller med normala strålkastare?
  Tack Tom för den här fina videoen!

  • blank

   Hej Helmut, varför Saab inte har levererat någon rengöring av grisstarkare i serie i 9-3 II är faktiskt obegriplig. Eftersom det bara är en säkerhetsaspekt och är nästan en del av Saab-DNA. Rengöring var bara med xenonljus och vi kommer förmodligen aldrig att förstå några saker. 😉

   • blank

    Det betyder, som jag förstår det, om du värdesätter den här funktionen och särskilt vill ha en 9-3 (istället för en 901), måste du antingen köpa en från åren 1998-2002 eller en med xenonstrålkastare för senare år av konstruktion, där (även med andra tillverkare som Volvo) föreskrevs det enligt lag att rengöra strålkastarna? Varför är det viktigt för mig med detta strålkastarrengöringssystem? Jag lärde mig uppskatta det med min tidigare SAAB 901 från 1988. Hur ofta skulle jag ha varit tvungen att komma ut för att rengöra strålkastarna när jag körde i dimma eller regn, och till exempel en lastbil på landsvägen framför dig som hade smutsat din vindruta och strålkastare….

 • blank

  Trevlig film. Mycket imponerande den stora säkerhetsaspekten, som spelade en stor roll för SAAB. Bilproducenterna var långt före tävlingen vid den tiden. Tack Tom för det bra inlägget.

 • blank

  Damn! Nu vill jag också ha en svart 9000 Aero.
  ... det är Toms fel! 😉

  Tack för filmen!
  Jag ser redan fram emot de andra från din skattkista - från din hårddisk.

 • blank

  SAAB har alltid haft stil och jag gillar 9000 bättre och bättre 🙂

 • blank

  Tack för den fantastiska videon. Kom ihåg att det var SAAB-tekniken för ungefär 18 år sedan. Bara fantastiskt; före tiderna. Det är verkligen synd att du inte kunde fortsätta på samma nivå senare (... ... kanske?).

 • blank

  Jag kör SAAB för att jag har råd ...
  Eller för att uttrycka det på ett annat sätt ... mitt ego har inte tillräckligt med utrymme i en Benz! 😀

Kommentarer är stängda.