SAAB-alternativ: SAAB-cykeln

Läsarens bidrag av Katrin

Tyvärr var jag tvungen att ge upp min SAAB (Saabi) i slutet av augusti, vilket inte hindrar mig från att rasa om honom och läsa alla nyheter om SAAB.

Eftersom min lilla brorson alltid associerade mig med att komma med en blå Saab, var jag tvungen att komma på något för att inte göra honom besviken nästa gång. Dessutom var hans födelsedag precis runt hörnet, så vad ska man göra ??? Han önskade en blå cykel och sedan det fanns en SAAB-cykel i SAAB Expression Shop för några år sedan kom jag fram med en idé. Vad sägs om ett SAAB-hjul ???

blank
SAAB cykel

En modell som matchar hans idéer och mina krav (barns cyklar borde vara riktigt barnvänliga) hittades relativt snabbt:

blank
En barncykel blir ...

Men jag tyckte inte alls om designen trots allt, min brorson skulle ansluta cykeln med Saab och jag ...

blank
... med modifiering en Saab-cykel!

Med det vänliga stödet från Kunert Automobile AG i Bonn, som har väntat på min SAABI hela tiden, har jag ändrat cykelns utseende lite. På grund av Kunert fick jag de eftertraktade klistermärkenna SAAB Parts AB höstaktion. Dessutom köpte jag på Skandix.de några fler klistermärken och började sedan ändra designen.

Nåväl, och det som har blivit det kan ses i följande bilder ... Min lilla brorson är verkligen glad och nu den stolta ägaren till en "blå Saab".

blank
Saab Mer än en bil!

Den ursprungliga klistermärkena har jag helt tagit bort och frigjort sedan ramen för alla limrester. Därefter skarades "SAAB - Mer än en bil" klistermärken snyggt i 2 delar. En bit blå limfilm har nu limts i toppröret som en bas för SAAB-logotypen.

blank
Saab bokstäver i detalj

Här åter en detaljbild, på vilken man också ser att den resulterande nya bokstaven igen skyddas med en genomskinlig folie. Bokstaven "Mer än en bil" kom på nedröret. Naturligtvis också en gång skyddad av transparent film.

blank
Moose vapensköld på Sveriges flagga!

I stället för en tillverkares logotyp som nu pryddes en älg på Sverige flagga huvudröret.

blank
Saab Griffin på sätesröret

SAAB-logotypen med griffin i XXL är emblazoned på sätesröret.

blank
Detalj: Saab bell

Klockan var också dekorerad med SAAB-logotypen.

blank
Pedal med turbovisning!

Vevgen har omformats som en reminiscens av SAAB Turbo-displayen. Visst är det inte en sann SAAB, men en unik !!! Till glädje för min brorson och självklart mig också.

Och men SAAB-berättelsen slutar, detta SAAB-hjul är hedrad.

10 tankar om “SAAB-alternativ: SAAB-cykeln"

 • blank

  Super framgång! Vänligen ta i butiken !!
  Det kunde inte bli bättre!
  lg från tyrolen.
  Jag vill också ha en.

 • blank

  Tja, jag tror att vapenskölden lyckades 🙂

  Alcino rampante. Vem vill ha en Ferrari?

 • blank

  Hej Karin!
  Du gjorde ett fantastiskt SAAB-fanarbete för din brorson! Så här "bearbetas" fläktar för framtiden ... Turbofärgerna på kedjekåpan är fantastiska! Cykeln och föraren behöver verkligen inga träningshjul!
  En bra present !!!!
  Saabige och radsportliche hälsningar

  • blank

   Tyvärr, jag menar verkligen KATRIN !!!!
   (kanske Tom kan ändra förläget i första posten ...)

 • blank

  ... Jag tycker att idén med turbo-skärmen är särskilt original!

  • blank

   ... Jag vill betona det igen: Det med turbodisplayen är förmodligen en lysande idé! Full dragkraft när du trampar ner pedalen, oslagbar!

 • blank

  Jag hade också flirtat med hjulet, men det kasserade eftersom det inte har några hydrauliska skivbromsar. Originalen kommer från biomega, modell Boston. bara googling, låt klistermärkenna i en reklamaffär imitera och redan saabrad är klar!

  många hälsningar

  torsten

 • blank

  Hej,
  Jag har letat efter år den här saab-cykeln (den stora 🙂 att det var ibland saabuttryck. Vet någon någon källa där du fortfarande kan få en?
  kära hälsningar från Bodensjön

  • blank

   Hallå
   Du kan cykla under http://www.Biomega.dk hitta. Det är en dansk tillverkare
   Tyvärr är detta inte längre fallet med Saab-logotypen.
   Hälsning
   michael

  • blank

   Ring SAAB-Kellermann i Erlangen. Det finns något sådant i försäljningsrummet. De ger garanterat bort det mot införandet av små mynt och större sedlar. Cykeln där ser fortfarande "grov" ut

   Hälsningar
   Schlumpf

Kommentarer är stängda.