SAAB fotokonkurrens: vinnarna!

De bästa Saab-semesterbilderna 2012 har valts ut! Fans av vårt varumärke beslutade och 762 röster hade avgivits inom tidsfristen. Loppet var nära! Med en mycket smal ledning och 126 röster valdes Eriks semesterbild ”Sverige på viloplatsen” i första hand.

Sverige på vilaområdet Foto av Erik

En bild som skickligt kombinerar Saabs rötter i flyg med en modern 9-3. Ivans semesterbild kom på andra plats, med bara 2 röster från varandra. "Saab 6 II på Thasos", och jag är särskilt nöjd eftersom Saab 900 II också är erkänd av samhället.

Saab 900 II i Thasos Foto av Ivan

Plats 3 upptar med Benjamins 82 9-3 I framför engelska landskapet, vilket passar väldigt bra. Detta ger oss tre Saab-generationer på de första platserna.

blank
Saab 9-3 Cambridge Foto av Benjamin

Som meddelat finns det särskilda priser, som juryn utdelar frihand. De mest originella Saab-bilderna, vi har tilldelat två av dem, har mycket olika motiv.

Bilden "Saab 95 och 96 i trädgården" kommer från Torsten från Hamburg-området. Det visar att vi vet hur vi ska fira och ha kul med våra klassiker.

blank
Saab 95 och 96 i trädgården. Foto av Thorsten

På bilden "Saab på stranden" kan vi se att en Saab-bild inte nödvändigtvis behöver vara en Saab, men att vår passion för kultmärket fortsätter. Ingen Saab i sikte och fortfarande absolut bra gjord av Stefan.

blank
Saab på stranden. Foto Stefan.

Ett annat specialpris, och detta är särskilt viktigt för mig, är i kategorin Classic. Det finns fans bland oss ​​som älskar att ta hand om nästan glömda Saab-modeller. Ett av ”källbarnen” är Saab 90. Den som investerar i sådana pengar och tid gör det av ren passion. Det är levande Saab-ande, och en sådan Saab 90 är hemma i Hamburg-området. Det klassiska specialpriset 2012 går till Volker!

blank
Saab 90 med husvagn. Foto av Volker.

Vi kommer till det sista specialpriset. Den längsta semestern. Inte varje inlämnare har angett sina körda kilometer, men många Saab-förare är verkligen "... hemma på långa avstånd". Det är fantastiskt när en gammal reklamslogan blir verklighet. Den längsta resvägen som anges till söder kom från Ralf. 6.822 XNUMX kilometer semesterresa är ett tillkännagivande, och han tjänade specialpriset med det.

blank
Saab 9-3 konvertibel med cool licens skylt. Foto Ralf

Med detta är vi i slutet av året med de bästa Saab-bilderna. Adresserna går nu till Eschborn, där bokstäverna är förberedda och paketet är packat. Det kan ta några dagar för allt att komma igång, eftersom de två ansvariga personerna, varav jag är, reser mycket i veckan. Men vi gör allt för att försändelserna kommer fram till mottagarna före jul.

Grenen av Saab Parts AB i Eschborn stödde oss generöst i den här tävlingen. För mig, företaget, som är den gamla huvudkontor i Nyköping hemma och som driver helpdesk för Saab förare över hela världen från Trollhättan från våra återstående auktoritet på Saab. Tack från blogglaget går till Saab-laget i Eschborn!

Några fler personliga ord i slutet ...

Det var den första tävlingen i sitt slag på bloggen. Jag lärde mig mycket av det och i början underskattade anfallet och arbetsbelastningen. Så många bilder och så mycket uppmuntran är en positiv signal för varumärket och samhället. Saab, som ett tillverkningsmärke, lever och lever mer än många andra märken som bygger bilar varje dag, men det är bara varor och inte väcker känslor. Det är den goda sidan av historien.

Men poängen har nu också uppnåtts där en privat, frivillig och därmed begränsad blogg når sina gränser. Balanseringen mellan familj, jobb och blogg blir mer och mer äventyrlig, och särskilt min familj måste vara mycket tolerant. Du måste dra slutsatser av detta. Det kommer till exempel ingen Saab-dagbok på bloggen för nästa år såvida inte någon kan hittas som kan sköta den. Och det kommer bara att finnas en ny upplaga av fototävlingen om det finns frivilliga som stöder bloggen och laget. Det är upp till läsarna! För "vi är Saab"!

6 tankar om “SAAB fotokonkurrens: vinnarna!"

 • blank

  Ivan's 900 II är fantastisk. Med bilden passar allt om du skär bort den svarta bilen till höger: Super pretty 900 II, då ganska sällsynt i vitt, bra belysning och den här atmosfären ... även i kataloger hittar du sällan en sådan bild! Grattis !!! Jag kan inte vänta med att få ut min 900 II igen på våren.

  • blank

   Tack för beröm !!!
   Eftersom jag gör bildredigering och Photoshop då och då ...
   Jag gjorde nästan ingenting exakt med bilden ... Jag trodde att det var som det är ... helt stämningsfullt.
   Jag är väldigt glad att ta bort bilen till höger och några fler saker!
   Hälsningar

 • blank

  Ett stort tack för den stora konkurrensen. 2013 gärna igen! Tack till alla som deltog! Great!

 • blank

  Också från regniga Hesse till grattis till alla vinnare! 2013 snälla igen!

 • blank

  Grattis till alla vinnare! Och TACK till alla SAABisten som har deltagit! Och naturligtvis TACKER TILL Tom och hans toleranta familj !!!!
  ... önskar en olycksfri vintertid.

 • blank

  Tack för den stora konkurrensen! Det skulle vara trevligt om 2013 hade en ny utgåva

Kommentarer är stängda.