SAAB TV: Saab på ZDF

Vårt varumärke lämnar inte någon kall till och med ett bra år efter den (tillfälliga) änden. Idag var Saab, den tidigare Saab-medarbetaren och Trollhättan föremål för en kort tjänst på ZDF. En titt på Saab-fabriken och ett besök på Saab-museet.

blank
Saab post på ZDF 07.12.12.

Jag vet inte hur läsarna har det, men typsnittet "National Electric Vehicle Sweden AB" under Saab -logotypen, du kan se det kort i inlägget, lämnar mig med delade känslor. Hmm….

Men Saab är i media, folk pratar om Saab. Det är bra ! Lite hopp - för de tidigare anställda såväl som för Trollhättan och varumärket - kommer igenom med all berättigad skepsis. En trevlig kväll till alla Saab-fans! Klicka här för ZDF-bidraget.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “SAAB TV: Saab på ZDF"

 • blank

  Var är SAAB-tröjan av Janne L. ???
  Trevlig hälsning och TACK till MARK, som har framgångsrikt granskat tv-programmet!

 • blank

  Inne i Opel, externt förvirrad efter övertagandet av GM.
  Ser du det också?
  Inte jag…

  Hälsningar

  David från Luxemburg.

  • blank

   När det gäller punkt a) Inuti Opel - mestadels fel. Åtminstone ratten på Insignia och 9-5 II var identisk, men också den hos Buick Regal. Följande gäller här: SAAB var inte Opel inuti, men SAAB och Opel var GM inuti, liksom tekniken, förresten. Men lär journalister det.

   När det gäller punkt b) Kan förväxlas med utsidan - fel, för brist på bevis. SAAB brukade bygga mer vinkel, men det gjorde alla andra tillverkare också. BMW E36 (som för övrigt, även om 20.000 DM billigare, tappades från SAAB 900 (I) i försäljningsstatistiken) var också mer vinklad än den nuvarande 3-serien.

 • blank

  Hej till alla SAAB ägare och vänner:

  Ja - det är bra och bra att de stora tyska programföretagen rapporterar om Saab. Ett ord i rapporten ovan har en speciell betydelse vid denna tid på året:

  hoppas

  Visst - vi hoppas alla att bilmärket vi älskar kommer att fortsätta på något sätt och vi hoppas också att det kulturella arvet (som också innehåller en del av svensk historia) kan hållas vid liv under lång tid framöver.

  Men vad som går ner med allt hopp är ödet för den lilla SAABIANEREN. I rapporten nämndes att ungefär en tredjedel arbetar igen - mestadels ingenjörerna. Tyvärr är den lilla mannen från verkstaden kvar igen.

  Jag tycker det är imponerande att vi donerar några här för att bevara SAAB-museet, men jag skulle bli ännu mer imponerad, om strax före julen anordnas en fundraiser till förmån för SAAB-anställda.

  Vi tyska är bara Wltmeister i donationer, men varför måste pengarna alltid pumpas in i de stora organisationerna? Vi har länge sedan lärt oss att det bara är en bråkdel av det eftersom det mesta av det går in i organisationen (löpande kostnader, reklam etc.). Jag gillar att donera för inhemska handlingar som Sternstunden i Byern, för pengarna anländer där det behövs utan stora avdrag.

  Jag vädjar till Tom och alla läsare och författare:

  "Visa din solidaritet med SAABEN!"

  Hur många aktiva läsare och författare finns det i den här bloggen?

  1.000? 10.000? mer?

  Jag är säker på att det finns många barn i Trollhättan-regionen som letar efter en dålig jul i år.

  Kan SAABblog och de andra SAAB-intressegrupperna (föreningar, andra samhällen) hjälpa till här?

  Hälsningar från Bayern
  Ralf

 • blank

  Trevlig rapport, det mesta är det tyvärr 🙁

 • blank

  Hej Tom!
  Bra att du får allt. Utan saabblogen skulle jag sakna mycket. Att på ZDF skickas en film om Saab är schonmal tilltalande.

  • blank

   Tack för blommorna ;-), men det är vårt märke som håller koll på allt och ser till att vi inte saknar någonting ...

Kommentarer är stängda.