Saab Försäljning: Blå SAAB 9000 Aero i Kloten

Blir bloggen en försäljningsportal? Nej, verkligen inte. Vårt varumärke blir långsamt men säkert en ungtimer, så vi försöker få välbevarade bitar i goda händer och inte sälja dem via Autoscout och konsortium. Om säljarna donerar något till Saab-museet är vi naturligtvis inte ledsna heller ;-). Vad har vi att erbjuda idag?

Saab 9000, framifrån
Saab 9000, framifrån

Vår säljare en anställd på Hirsch Ruckstuhl i Kloten måste sälja sin Saab 9000 Aero 1994 av rymdskäl. De bifogade bilderna talar volymer om mitt garage inte var fullt nu. Tom skulle också vilja ha mer utrymme

Saab 9000-cockpit
Saab 9000-cockpit

Vilken typ av bil har vi här, ja, Saab är tydlig. En 9000 Aero med en första registrering den 28.12.1994 december 1995 (modellår 225). En hjortanställd måste ha lite rådjur i Saab, så prestandan har ökat från PS 240 till cirka PS 250/210, men detta klargjordes aldrig. Hirsch förfinade också chassit. Fälgar, ja, de är de ursprungliga Aero-fälgarna med vinterdäck, bilen har bara däck. Körsträckan är 000 KM, motsvarande service utfördes i september 2011, inklusive poly-V-remmen och helt nya bakre bromsar.

Färgen, en LeMansblå och en vacker beige insida, med aero-säten. Växling sker för hand med en 5: e växel. Det skjutbara taket gör att interiören kan visas i rätt ljus.

Nu kommer vi till den ekonomiska punkten, ja Saaberna är förbundna och kommer inte att bli billigare, bilen kostar CHF 9'000 .-. 

Saab 9000, bakifrån
Saab 9000, bakifrån

Om du är intresserad av det här objektet kan du kontakta mig. Kännetecknen för säljaren är känd för mig.

Text: yves@saabblog.net

19 tankar om “Saab Försäljning: Blå SAAB 9000 Aero i Kloten"

 • blank

  Så för priset borde vara en uppsättning av originalfälgar med rimligt rimliga sommardäck (5-6mm), tror jag. Då skulle det inte vara ett månopris. Färgkombinationen, som jag tycker är väldigt vacker, utöver de rika funktionerna, det goda tillståndet. Jag är säker på att det kommer bli en älskare som ser allvarligt om.

 • blank

  Tyvärr, men om du vill köra billigt ska du köra Saab. Hittills har jag aldrig kört billigare med någon bil än med min 901 och 9k. Billigt att köpa och underhålla och lite arbete, även med över 200 ton. Räkningen för de nya modellerna kanske inte längre fungerar och den som kör till Saabotheke för delar och inspektioner ... ja, det kostar.

  Men till Aero: Som en schweizisk val tror jag att priset inte är utan i Schweiz. Han är säker på toppen av skalan. Men om det fortfarande finns utrymme för förhandlingar och kanske finns det fortfarande en uppsättning bra begagnade sommardäck som säkert kan gå för 8500CHF.
  Sammantaget finns det en stor spridning av priser för Saab i CH. Mer exakt mellan Saab-återförsäljare och andra. Saab återförsäljare tenderar att tro att natten alla deras fordon är samlarobjekt och erbjuder t.ex. 2010er 9-5 stationsvagnar i basutrustning för 30k euro. Köper här (bra) ingen.
  Å andra sidan finns det fria handlare och individer som är mer rädda för att inte få en Saab ut ur gården och tenderar att justera priserna nedåt. Exempel: 04er 9-5 Aero-stationsvagn i absolut full utrustning, superhäftat och oklanderligt utseende och fräsch MFK: 4000 €
  I början av året köpte jag en grön 9k 2.3 CSE FPT MY96 med full utrustning för motsvarande 850 €. Bra skick, bara en tätning på växellådan och nu måste ZKD bytas. Nu är jag på 2000 € och har en felfri bil som är roligare än någonting annat ...

  • blank

   Svara DSpezial

   DSpecial,
   Skillnaden mellan billigt och billigt, med Saab kan du köra billigt och inte billigt.

 • blank

  @Ulrich
  Jag ser det också, bra SAAB: er kostar pengar, de unga tiderna ökar betydligt i priserna.
  Att köra SAAB är inte billigt .... Ändå, enligt min mening, får du en hel del bilar för pengarna, särskilt 9-3 och 9-5s handlas ofta under deras värde.

  Hälsningar från Schweiz

 • blank

  Goda bilar (SAABS) kostar bra pengar.

  Om du vill köra billigt, bör du inte titta på SAAB.

  Hälsningar till alla sparare.

  Ulrich

 • blank

  En typisk tysk diskussion och varför säljaren ska ge 9000 för lite pengar. Påminner mig om detta Saab-forum där allt måste vara billigt eftersom besättningen vill skjuta billiga bilar av nykomlingar. Hålls med hjortstämning i denna färg och skick. Hur många är det att köpa? Exakt en.
  Om vi ​​vill att 10ers ska vara på vägen, även under 9000 år, borde vi vänja oss på reala priser som gör det möjligt för ägarna att få lika med de investerade pengarna. Annars ser det väldigt dåligt ut med SAAB mycket snabbt och då börjar skiten börja, eftersom ingen kan hitta en bra bil längre.
  Att vi är klämda i Tyskland eftersom tull och moms kommer till vårt problem. Jag tror att priset är ok och rättvist!

 • blank

  Månpris ... okej. Men man måste säga: Mycket välbevarade 9000 Aero finns inte längre mycket oftare på jorden än på månen.

  Vi måste vänja oss vid idén att 9k A-modellerna har korsat tröskeln till älskaren och kultobjektet. Efterfrågan är mycket större än utbudet. Och det är därför jag tycker att det är okej om försäljningspriset rör sig uppåt i förhållande till bevarandestatusen.

  För två månader sedan köpte jag en svart 96er Aero med 180tkm från Saab-återförsäljaren. Kostnadspriset var betydligt lägre, men jag investerade så mycket pengar i bilen att han nådde bottenlinjen på samma nivå som schweizaren. För detta har jag nu en utmärkt rostfri 9000 Aero nära det idealiska läget, vilket har kostat mindre än hälften av en ny VW Polo och ger mycket mer än dubbelt så mycket roligt.

  7.500 euro för en underbar Le Mans blå Aero kan vara ett mycket rimligt pris så bra när den tekniska underhållstillståndet motsvarar ens tillnärmelsevis till staten obefläckade beige lädersäten (dessa ohyggliga galler kan ersätta).

  Ingen är tvungen att köpa den här bilen. De som tror dock ändå att få en jämförbar 9000 Aero för 3 att 4 stora räkningar kanske vill rapportera under de kommande sex månaderna tillbaka hit och rapportera om han var framgångsrik i att hitta.

  I alla fall skulle han inte få min egen. Om jag skulle sälja skulle priset vara långt över 7.500 Euro. Och jag säger: Sannolikheten för att jag lyckas skulle vara större.

 • blank

  Om det finns allvarligt intresse, kontakta mig via e-post

  • blank

   För att hålla detta ämne faktiskt: Yves var vänlig och rapportera till vilket pris i vilket land denna bil såldes. Efterfrågan reglerar utbudet, och det kommer också att reflekteras här. Då är vi alla lite smartare.
   Det finns många bra Saabs. Det finns många erbjudanden och ännu fler åsikter. Slutligen är bara köparen och säljaren överens.
   Och bloggarna dominerar verkligen ämnena, men jag föredrar personligen att läsa sådana otroligt vackra artiklar i den här bloggen http://saabblog.net/2012/11/27/was-uns-auch-glucklich-macht-part-iii/ eller helt enkelt ser fram emot utmärkelsen av fotokonkurrensen.

 • blank

  Bilen är en dröm och 210TKm har "sprungit bra in" från dessa händer med 9000 - men jag får inte tillstånd från min lilla chef ...

 • blank

  Tyvärr, men det är ett riktigt månpris för bilen med denna körsträcka. Det slog mig att fordon från Schweiz presenteras här som helt enkelt inte är intressanta på grund av utopiska prisförväntningar. Det finns tillräckligt med försäljningsplattformar (med månpris). En bra blogg som bara transporterar andan utanför handeln en sak: Saabblog.net. Och det borde vara så! Tom - snälla!

  • blank

   Kära Dirk, det är bara ett ”schweiziskt pris” som inte är intressant för oss på grund av den dåliga växelkursen och de skatter som måste betalas. Också förhandlingsbart. För schweiziska Saab-vänner är situationen bättre, eftersom Saab borde ha ökat prestanda och underhållsförhållande över genomsnittet är det också intressant.
   Vi kommer bara ibland att ange exceptionella fordon, oavsett om det är bra vård eller intressant historia, som letar efter en ny ägare här. Annars ändras ingenting. Okej?

   Tillägg: Priserna är alltid subjektiva. Jag får kontinuerligt mejl från tidigare Saab-förare som vill komma tillbaka och letar efter en bra 9000 Aero, eftersom de är sällsynta. Texten går då ungefär så här: "Bra skick, betala vad som behövs ..."

   • blank

    Jag kan bekräfta att det är i gott skick !! Jag har just inte gifta mig med ögonen när jag bara öppnade saabblogsidan ..!

    DET VAR MY PEARL !!!

    Jag gav den till min nuvarande 93 Performance 2.0T TROLL (252PS).

    9000 Aero var min 1.SAAB och jag hade aldrig tittat tillbaka!

    Den som vill köpa den ... ta hand om min “ex-SAABINE” 😉

    Har precis fått en dejà vu …… .. 😉

  • blank

   Kära Dirk
   Vi skulle vilja ha priser som i Tyskland! Okej, våra löner är oftast bättre, men allt äts upp av de högre levnadskostnaderna. Och månpriset, definitivt dyrt, men om han var väl underhållen av ägaren, vem är verkligen Saab mekaniker, varför inte. Eftersom reparationer som kostar. Här och där.

  • blank

   Hej dirk
   Jag tycker det är coolt att intressanta SAAB presenteras här då och då! Så denna Saab kommer sannolikt att stanna kvar i samhället, bra! Och om det finns en donation för Toms välgörenhetskampanj ... ännu bättre 🙂
   Saabblog.net är mega ljusår borta från en försäljningsplattform ....
   Och med tillstånd, vem eller vad som presenteras på saabblog.net eller inte eller varför vill vi lämna bloggarna, eller hur?
   SAAB: er i gott skick på marknaden blir långsamt sällsynta ... annars skulle jag inte ge dem under deras värde heller! Om du vill få ett fynd ... för sent!
   Hälsningar till samhället ...
   Sam

 • blank

  @Piereck
  Tyvärr men du kunde inte ha sett den bilen på Kellerman Saab förra året. Det har varit på samma ställe i några år

 • blank

  Förlåt min engelska Jag såg den här bilen till försäljning på Kellerman Saab förra året. Vacker bil, mycket bra gjort. Den som köper den har en mycket fin 9000 i sitt garage.

 • blank

  wow ... en riktigt vacker
  Priset är inte varmt

Kommentarer är stängda.