SAAB News: Riksgälden övertar SAAB Parts AB

Som länge meddelats kommer statsskuldförvaltningen att ta över Saab Parts AB i Nyköping och därmed även de utländska dotterbolagen. Det meddelade direktör Bo Lundgren i ett pressmeddelande idag. Saab Parts AB är ett oberoende och stabilt företag, säger Lundgren: "... och vi tar över det för att utveckla det vidare ...".

Svensk skuldhantering
Svensk skuldhantering

Förvärvet har varit i rummet i månader och kommer att ta flera veckor att slutföra. En stabil ägare till Saab Automobile ABs tidigare reservdelsbolag är välkomnat enligt vår uppfattning. Vem passar bättre än den svenska staten med sitt obestridliga kreditbetyg? Företaget har utvecklats dynamiskt de senaste månaderna, och framtida ägare, som har varit involverad i alla beslut i förväg, kommer inte att ändra detta. Saab Parts AB kommer fortsättningsvis att njuta av sin entreprenörsfrihet i framtiden och en Saab Parts Manager jag pratade med i telefon sa igår med självförtroende:

"Vi är välplacerade, har ett utmärkt globalt distributionsnät och är intressanta för många tillverkare".

Behöver du ytterligare ord?

Text: tom@saabblog.net

 

6 tankar om “SAAB News: Riksgälden övertar SAAB Parts AB"

 • blank

  Tja, men så är inte fallet med Saab Parts AB på lång sikt heller, eller hur? Senast inom 10 till 15 år (oavsett vilka riktigt viktiga saker det kommer att finnas), när de sista inte riktigt så Saab Spirit flödade igenom har gett sina gamla Saabs till återförsäljaren, finns det knappast en marknad kvar att sälja reservdelar att kunna.
  Om jag läser mellan raderna här, men många förväntar sig, inte igen för att köpa en efter den nuvarande Saab, särskilt eftersom det nuvarande är det med den nyaste, den kan fortfarande någonsin få.
  När det gäller de eviga 900- och 9000-förarna har de förmodligen lite att göra med Saab Parts AB i alla fall - såvida de inte tänker på det och utvecklar en möjlig bransch och därmed ytterligare en pelare. Du behöver inte hoppas på ytterligare stora nya utvecklingar inom reservdelar: varför skulle det bli utveckling ?!

 • blank

  Också här tack för de stora rapporterna och den medialiserade Saab-andan!
  Den garanterade reservdelsförsörjning har också gjort mig ett lätt beslut, en av de förmodligen sista nya 9-5 (Aero TTiD) att köpa, den nyligen godkända idag :-). En riktigt bra bil, från vilken många fler måste byggas. Nu kan 9-3-konvertibla spendera större delen av vintern i garaget.

 • blank

  tack för de många bra rapporterna - respekt för de många problem som en sådan (brödfri) blogg medför.
  rapporterna, som om dagens ämne, har uppmuntrat mig att köpa en nästan ny (demonstrator) 9-3 xwd kombi med eLSD. Jag såg länge tills utrustningen (t.ex. lätt läder) passade - den borde ha varit en av de allra sista. nu kan vintern komma och jag ser fram emot 9-3 cabriolet igen för sommaren.
  ... och tack och lov jag är av med GM gurka captiva ;-))

  • blank

   Grattis till beslutet! SAAB XWD är absolut toppklass. Ha kul med det!

  • blank

   Grattis till Saab 9-3X! Jag kör även en 9-3X och är överlycklig med det här fordonet! Också en klass i snön !!!

 • blank

  Goda nyheter igen och garantin för en stabil reservdelsförsörjning!

Kommentarer är stängda.