SAAB Talk: expertutlåtanden, personuppgifter, lediga platser

Medan vi arbetar med vår Saab klassiska kollektion för Saab Fan Shop, kommer ekonomiska rapporter om ämnet Saab från Sverige. Vi har faktiskt tillräckligt med ekonomisk historia, men de är en del av det. Ursprungligen skulle en rapport från Saab-administratörerna överlämnas till tingsrätten i Vänersborg senast den 30 november ...

Några prototyper av Saab Classic Collection

Detta kommer att bli försenat, men det finns redan en rapport från revisorerna vid dagen för konkursen, varifrån första detaljerna var kända. Följaktligen är tidpunkten för insolvens vid årets början 2011, men senast med produktionsstoppet på 6. April inträffade. Bra 8 månader innan du lämnat in konkursförhållandet så.

Detta är inte en ny eller till och med förvånande upptäckt, men det är heller ingen anledning att använda det onda ordet "konkursfördröjning" nu. Det är inte så enkelt, eftersom pengar kom från en mängd olika källor och löner, löner och skatter - i vissa fall också utestående fordringar - kunde betalas. Det fanns också utsikten - åtminstone tillfälligt - att kunna uppfylla alla krav. Den oändliga och nu irriterande Spyker-Saab-Muller-GM-historien kommer inte att avslutas med denna rapport och kommer alltmer att bli ett mål för domstolarna.

Detta och advokaterna kommer att bli mycket glada. Eftersom det också och främst handlar om återbetalning av större summor som administratörerna vill införliva i konkursboet. GM bör överföra några miljoner tillbaka, Spyker också, Muller ändå och naturligtvis Lofalk också. Dessutom finns intrycket av skatteflykt. Youngmans betalningar sägs inte ha bokats ordentligt, vilket under kaoset under de dramatiska dagarna 2011 inte skulle vara konstigt.

Okej, vissa saker är säkra på dessa ämnen. Vi pratar mycket om dessa historier, men det kommer inte att ge oss tillbaka till Saab. De försvunna jobben kan inte hämtas, och en kvot för leverantörerna är också otänkbar. Hela historien använder i slutänden endast advokater från alla håll, som kommer att besegra domstolarna i åratal.

Ännu fler sidotalter från Saab-miljön var de senaste dagarna.

Personlighet 1:

Martin Larsson, tidigare av Saab Automobile som bärare av hopp och efterträdare till Victor Muller, har lagt till ett nytt jobb Plastal. Som ny VD kommer han att ta över av Per-Ewe Wendel, som kommer att lämna företaget aktivt inom bilförsörjningsindustrin i slutet av året på egen begäran. Larsson, som bland annat var inköpschef på GM, hade startat sitt eget företag med ett konsultföretag efter Saabs konkurs. Plastal är en traditionell Saab-leverantör och kan vara ombord igen när du startar om.

Personlighet 2:

Roger Malkusson, som kan se tillbaka på 20s år med Saab-erfarenhet, har under tiden landat i Kina. Han har jobbat som Executive Manager Vehicle Integration på Qoros i tre år. En liknande position som han senast åtföljde vid Saab. För Qoros kommer det att bli allvarligt nästa år, de första produkterna rullar efter en lång förberedelsestid utanför linjen. Tid för bra press. Han betonade svenskt deltagande i israeliskt-kinesiskt projekt gentemot Svenska Dagbladet och säger med stolthet att Qoros Auto kommer att bli den första produkten från Kina för att uppfylla alla internationella standarder.

Lediga platser med kineserna i Trollhättan ...

Ska vi fortfarande skriva om investeraren från Kina? Blogginpassningen kommer att vara mer och mer orienterad mot våra bilar och Saab-scenen i framtiden, men vi kommer att hålla anläggningens nya ägare under observation. I Trollhättan annonseras nya jobb då och då. Under de senaste 14 dagarna fanns en industriell elektroniktekniker (arbetsplatsen verkar nu vara upptagen), en projektledare för produktion och en projektledare för kroppsbyggnad.

Om saker verkligen går i rätt riktning kommer de att utvecklas mycket, mycket långsamt. Tre jobb på två veckor är inte mycket. En anda av optimism ser annorlunda ut ...

Text: tom@saablog.net

Bild: saabblog.net

5 tankar om “SAAB Talk: expertutlåtanden, personuppgifter, lediga platser"

 • blank

  Hi Tom,

  I den meningen är det meningsfullt. Det var också ett litet försök att få lite mer information 😉

 • blank

  Hej Saabfans 🙂

  Jag är förvånad över de delvis motsägelsefulla uttalandena i denna rapport:

  ... Plastal är en traditionell Saab-leverantör och kan vara ombord igen vid en omstart.

  .

  Okej, vissa saker är säkra på dessa ämnen. Vi pratar mycket om dessa historier, men det kommer inte att ge oss tillbaka till Saab.

  Ovan rapporteras att Plastal skulle kunna vara ombord som leverantör vid omstart och under att du skriver att alla dessa incidenter inte ger oss tillbaka SAAB.

  FRÅGA:
  "Är dessa uttalanden rena spekulationer eller simmar något tyst i trollens land?" 😉

  Hälsningar från Bayern

  • blank

   Vänligen läs i sammanhanget. Två olika ämnen. Jurisdiktioner och åsikter = Ta inte tillbaka Saab. Ny produktion på fabriken, av NEVS (förmodligen spekulativ) = Plastal skulle vara där.

 • blank

  BTW: Trevlig Mousepad, bra idé

 • blank

  NEVS är väldigt långsam. Vill du inte berätta om 9-3 verkligen ska fungera och om leverantörerna spelar med?

Kommentarer är stängda.