SAAB News: Saab 9-5 sportkläder och 9-4x på auktion

Vad som kommer nästa är en historia för de tuffa fansen bland Saabs anhängare! Normalt kommer inte fordon med chassinummer 13 eller 16 under folket, men förvaras av tillverkaren och landar, lycka till, i ett fabriksmuseum. Eller vid något tillfälle i pressen, vilket är regeln.

Saab 9-4x, VIN 13 vid KVD Auktion

I Sverige auktioner för Saab 9-4x nu kör med chassinummer 7 eller 16, inklusive aldrig släppt Premium modeller för Saab 9-5 sport egendom, Saab 9-5 sedaner och Saab 9-3 Griffins. Det är den ledsna sista försäljningen på administratörerna. Om du tror att du fortfarande komma 9-5 sport vagn till en Saab, som var att tänka ett ögonblick. Eftersom 9-5 aldrig kom officiellt på våra vägar, och en licens tycks i alla fall vara omöjlig för mig. Kanske en insider lär mig, men det är kunskapsnivån, och sportbilen är ett fall för museet tills vidare.

Auktionsportalen KVD är välkänd, och flera tyska fans har nyligen gjort sin dröm till verklighet med hjälp. Auktionerna går fram till mitten av december, och alla som letar efter en exceptionell julklapp kan hitta den. Kanske kommer min familj att läsa med dig ;-).

Text: tom@saabblog.net

Bild: KVD

21 tankar om “SAAB News: Saab 9-5 sportkläder och 9-4x på auktion"

 • blank

  Ja, åsynen av listan sliter öppna gamla sår och ge mig att fundera om jag ska skaffa mig en 9-4 9X or-5II SC!
  Men nej, risken är för stor för mig.
  Finns det inte en återförsäljare som tar några eller alla fordon och erbjuder senare redo för godkännande?
  Jag tänkte också fram och tillbaka före förra året om det skulle vara en 9-4X Aero eller en 9-5II SC Aero XWD.
  En 9-5 SC Aero XWD undertecknades ...

  På 29.12.11, så 12 dagar efter konkursen, då har jag en 9-5 II Turbo 4 Linear sedan köpte av nödtvång som en ny bil i maj då en topp-utrustade 9-5 II Turbo4 Auto. Aero i Saab-Zentrum Krefeld hittade och köpt.

  Om du inte nödvändigtvis behöver kombivagnen (jag har också 3 barn) kommer limousinen också att vara bra för dig. På taket, om det behövs, en låda från den svenska tillverkaren Mont-Blanc ...

  Och det finns några bra erbjudanden från 9-5II på Mobile.de och Autoscout !!!

  Imitera !!! Det är värt det !!!

  Den nuvarande fyrhjulsdriften ersätter en nyligen köpt Subaru Outback 2,5 för vintermånaderna. (Förresten, en galenhetsbil i positiv mening!)
  Med fördelen att 9-5II förblir torr i garaget kommer man aldrig att se salt och blir mycket färre mil, sparas och kommer att bevaras under lång tid.

  Hälsningar!
  Klaus

 • blank

  Det slits upp gamla sår. Den meningen är perfekt. För ett år sedan tittade jag på dessa bilar som en del av återförsäljarresan på Autohaus Roth i Leinfelden - Echterdingen och trodde att allt skulle bli bra. Jag känner ilskan komma upp i mig igen och man skulle vilja skicka all ondskan i världen och de värsta sjukdomarna till de ansvariga i Detroit, som framgångsrikt har förhindrat en bra omstart för Saab

  • blank

   Komplement: Den snabba omstarten kunde förhindras, eftersom ingen hjälp till SAAB gjordes av de svenska toppolitikerna.

   Idag fortsätter vi med rapporter om toppadvokaterna Bergqvist + Co. - troligtvis kommer det inte ens ett uttalande därifrån om varför de beslutade sig för toppföretaget NEVS.

   I slutändan är jag ute av frustration, även om det bara kommer en varm luft från NEVS, förmodligen på ett märke långt ifrån Amerika och Sverige land: Den med katten!

   • blank

    Återförsäljarresa ... när jag tänker på det blir jag ledsen 🙁
    Gick dit på grund av 9-4x och blev kär i stationvagnen - det skulle ha varit mitt dilemma för 2013, stationcar eller SUV - och nu?

    Nu måste min 9³ hålla ut tills en annan Saab rullar av linjen - jag säger till 2015, 2016 borde inte vara ett problem ...

    och ja, katten är ett av få alternativ ...

 • blank

  Att river upp gamla sår, köpekontraktet för "min" 9-5 SC 2.0 Bio Power Vector Aut. är fortfarande på mitt kontor ....
  Bland de fordon som erbjuds är också min drömbil att hitta !!!

  Saabiger hälsar till alla från Schweiz!

  PS Idag har reklam från SAAB Parts branchen Schweiz !!
  Önska herr Daniel Blaesi och hans lag varje framgång !!

 • blank

  Kommer att ha! Vilken Saab säger jag inte?

  • blank

   De två cabrioleterna är en dröm och förmodligen ovärderlig. Varje vad du vill ha en. Åh, den sista konvertibla, du kan drömma 🙂

   • blank

    Du såg genom mig

 • blank

  Vanligen handlar det alltid om Co2 och konsumtionsvärden. 12er-bilarna skulle ha haft andra uppgifter och har ännu inte blivit homologerade. Därför finns inget godkännande.

  • blank

   Då tänkte jag inte så mycket - tack.

 • blank

  9-5-limonerna är också angivna som inte kvalificerade? Jag förstår inte, men det fanns också i D?

  • blank

   Om jag ser det korrekt är det "bara" för dem från 2012, inte för dem från 2011. Jag misstänker att något har förändrats tekniskt mellan de två modellåren. Vet någon mer?

   (Priserna är nu lite åtspända, även för 9-5 av Mr Muller.)

 • blank

  Det finns några intressanta fordon!
  Tittandet på bankkontot lär mig blygsamhet och avsägelse ... 🙁

 • blank

  Det bör inte nämnas att 9-3 Independence Edition Cabrio 01/366 (38) också finns att köpa, vilket säkert kommer att bli en samlarobjekt en dag ...

 • blank

  En dröm .... men vem ger mig så mycket pengar för en njure? Attans!

 • blank

  Jag har bara tappat bort mina ögon. Jag trodde inte att det fortfarande finns så många stationvagnar.

 • blank

  Efter att ha granskat 9-5 SportCombi-listan är det tyvärr så att alla fordon hör till kategorin 4. Dessa är testbilar och får inte släppas ut på marknaden.

  Synd!

  4-avregistrerade fordon har använt provfordon

  Några av de bilar som säljs på auktionen är avregistrerade fordon som har använt Saabs testbil dispens. Dessa fordon kan inte registreras för användning på vägen. Dessa fordon är samlarobjekt avsedda för bilmuseer och privata samlingar och får absolut inte köras på vägen.

  • blank

   Är inte tillåtna alls eller inte utan vidare?
   Men som en absolut lekman med sådana saker skulle jag anta att det i princip skulle vara jämförbart med andra speciella organ som ambulanser, som på något sätt också kan godkännas. Baslimousinen med samma motorer, styrsystem etc. är godkänd och stationvagnen borde inte innebära några speciella faror?
   Det skulle vara trevligt om du kunde parkera bilen på lördagar framför bilhandlare av vissa märken, men framförallt körning.
   Förutom för varje summa pengar till inköpspris och registreringskostnader behöver du förmodligen ett inkräktande bevisgarage.

 • blank

  Och jag har redan fyllt i en lottbiljett !!! 😉 😉

 • blank

  Jag tror att jag gör ett möte med mina banker!

 • blank

  Inträde bör åtminstone vara svårt men inte omöjligt. I samband med ett enda köp borde det vara möjligt.

  Jag talar av erfarenhet så långt vi har kommit, men sedan godkänns med några försök en fullt utvecklad buss linje, som gjordes i Kina för den lokala marknaden här. Myndigheterna och experterna har aktivt stöttat oss och var mycket intresserade.

  Ingenting är omöjligt! Särskilt eftersom dessa fordon borde uppfylla europeiska regler!

Kommentarer är stängda.