SAAB News: Grip upp din SAAB!

Det tog lång tid för de första Griffin-komponenterna att hitta vägen till oss. Egentligen hade jag förväntat mig det tidigare och med en annan källa. Nu finns ett begränsat antal Saab 9-3 Griffin-komponenter som radiatorgrillar, rattar, instrumentbrädor och bumpers tillgängliga för oss.

Saab 9-3 Griffin Grill

Ansiktslyftan från Saab 9-3 till Griffin-nivån var utan tvekan en av de bästa sakerna i Spyker-tiden. Saabs designer Simon Padian och hans team har gjort ett bra jobb. Inte bara bloggteamet menar också författaren Lance Cole i den nya Saab-boken "... det gör 9-3 märkbart svalare och saabiger ..."Små saker, stor inverkan! Vad som är mest tillfredsställande är den modifierade gallerinsatsen med den förstorade Saab-logotypen, som är inbäddad i ett stiliserat flygplan. Baserat på utformningen av 9-5 II, går den tillbaka till arvet av flyg.

Saab Griffin Grill med stötfångare komplett

De nya stötarna, här Aero-versionen, är lite fräschare än pre-Griffin-versionen och trevligt om du har dem. Alla Griffin-delar passar de nuvarande Saab 9-3-versionerna från modellår 2008. Ägare av en Turbo X eller 9-3 med TX-paketet skulle behöva grill insatser färgschema, justera TX Trim, eftersom färgen motsvarar de "normala" produktionsmodeller.

Saab Griffin Dashboard

Saab Service Kiel tog Griffin-komponenterna från Sverige. Kiel har också 9-3 Griffin-styrhjul och Griffin instrumentbrädor i lager. Några säger att Saab har tagit mer än 10 år för att leverera en dashboard utan tvekan. Det kan vara så att de har rätt, Griffin instrumentbräda är i alla fall alternativet till rådjur, vilket knappt är tillgängligt. Besluta måste den personliga smaken.

Vad talar för en Griffin-uppdatering? För alla som har tvivel om framtida leveranser från Sverige är det en chans att anpassa 9-3. 9-3 ser så mer närvarande ut och saabiger och mycket yngre. En julklapp till våra bilar och fansen, så att säga. Och det är ingen tvekan om våra svenska turbos inre värden ändå.

Bloggruppen har beställt de nya Griffin-gallerinsatserna i Kiel för sin 9-3-flotta, med undantag för Turbo X. Låt oss se hur Mini Facelift får våra Saabs. Bilder kommer att följa när tiden kommer! Faktum är att endast strålkastarna i "isblå" saknas. Griffin upp din Saab!

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Saab Service Kiel

25 tankar om "SAAB News: Grip upp din SAAB!"

 • Moin!
  Jag släpper det! Har sagt "Autohaus Lafrentz i Kiel. Förmodligen på 04.01.2013 får min konvertibla den nya Fraont. Jag är väldigt exalterad.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurtth

 • Efter första entusiasmen från min sida och följande råd i familjerådet har vi bestämt oss för förändringen i framsidan, eftersom bilen var inköpet så vi tyckte om det och därför borde det förbli så. Jag kommer att göra förändringen i instrumentpanelens inre, eftersom spegeln på trimmen i vindrutan stör mig mycket och det fanns de andra instrumentbrädorna i denna serie. Men annars förblir allt original.

 • Gör och sätt de ursprungliga delarna i källaren (som Tom sa)

 • Så, jag har ett erbjudande från Kiel nu, och jag har det fortfarande, gör det eller inte?
  Några "beslutsstöd" från bloggen?

 • Naturligtvis är det ursprungliga tillståndet absolut värt att bevara. Därför lagrar vi de "ursprungliga delarna" för att kunna ombygga Saab om det behövs. Naturligtvis är det alltid en fråga om definition. Hirsch hade välsignelsen från Sverige och hjortdelar kan tilläggas. Hjortdelar är redan ur tryck och används. Griffin delar, för att du inte behöver vara en clairvoyant, kommer att vara värt "guld" om några år eftersom det är väldigt sällsynt.

 • Jag skulle svara frågan med ja - ingenting är värre än att bli bortskämd av ägarens klassiker. från E3 serie med ultra breda-flops skalbagge med köttyxa fälgar, BMW 30er (som för övrigt också misshandla dragstängerna - tänka på när man köper), Mercedes SEC med guldpläterade drop center fälgar och / eller F *** folie på bakrutor.

  Men med olika SAAB-modeller kan bara en granskning av inredningen av en hjortutrustning också öka värdet, men det är då en enskild sak. I princip skulle jag dock alltid försöka göra med originaldelar eller uppbyggnad av det befintliga materialet för att utesluta ovannämnda smakavvikelser.

 • Svaret på frågan skulle intressera mig också !!!!

 • Hej!

  En fråga / anmärkning från mig:
  Eftersom vi kör alla framtida "Youngtimer", skulle det vara vad gäller värdet eller det möjliga resultatet är inte tillrådligt att behålla originalet?

  Även om Griffin stötfångaren redan ser väldigt cool och jag överväger om det är möjligt att eftermontera i presentera 9-3 Griffin.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

 • Faktiskt är den linjära / Vector-stötfångaren men om aeroen är klar skulle det också vara bra

 • Vad söker man?
  Linjär / scandic / vektor eller Aero?

 • Hi Tom
  För nu många omvandlas till Griffin front och därmed en del användes var "normal" stötfångare i omlopp skulle jag ville fråga om någon har att göra för mig, jag skulle naturligtvis betala för det, eftersom nya, det finns åtminstone för oss i Frankfurt just nu att inte köpa längre.

  Hälsningar Fabian

 • Nåväl, det är förhoppningsvis mer hållbart än mina

 • 12 Dashboard har inte längre en silverremsa och i aero-versionen har fronten en struktur som liknar en kolfiber.

 • Var är skillnaderna mellan den gamla instrumentpanelen?

 • Oj, tack för tipset! Då ska jag åtminstone försöka om mittgrill passar min budget. Tyvärr kommer hela fronten inte att vara där längre, synd!

 • Tillverkaren av Griffin-grillelementen finns inte längre. För närvarande antas det att i framtiden bara för att kunna leverera den "gamla" grillen och vilja. Eftersom bara 570 Griffin byggdes, finns det ingen hög efterfrågan på en ny leverantör.

  Bakluckan går lätt med SC. Konvertibel inte. Limo ska också fungera som SC utan problem.

 • Griffin har ingen gräns, vilket är väldigt trevligt. Här på bloggen kan du fortfarande titta på mönstren. Stången på sternen kan bytas individuellt om man får en. Jag tror att Tom hoppades på en åtgärd från SAAB-delarna, kanske är det fortfarande och Eschborn kommer att läsa med?

 • SAAB Parts AB har nyligen nyligen omorganiserats internationellt, eller är fortfarande en del av det. Därför antar jag att delarna fortfarande kommer att finnas tillgängliga i framtiden. Jag har börjat med anpassningen i inredningen (förbättring av ljud och medieanvändning) och måste därför skjuta upp "renovering" av framsidan 😉
  Men jag har fortfarande 2 frågor: Min instrumentpanel har en silvergräns, vilket återspeglas i vindrutan, vilket stör mig redan. Skulle Griffin Dashboard vara en lösning? Och finns det ett sätt att konvertera bakluckan till Griffin-designen (typsnitt istället för griffin) utan att helt ersätta luckan?

 • Det passar men redan från modellår 08. Faktum är att de första bilarna levererades med 08-ansiktslyftan i juni / juli 07!

 • Ja, efter sommarsemestern fanns det Mj 09.

 • om jag förstår väl ansiktslyftan där Exterier Griffin-delarna passar i september xnumx.

 • Hej Alex, passar också med Vector!

 • Kära André, ingen typo. Det finns ingen ansiktslyftning, det finns bara en uppfriskning på interiören med ratten eller Griffin Dashboard. Du måste fråga om priser i Kile.

 • Hej Tom.

  Trevlig sak, jag skulle vilja ... men vad är roligt! Och förhoppningsvis är det ett typsnitt med 2008 (modellår) ...

  Vi har en Saab 9-3 SC byggd 2007, men har redan "2008 interiör" ...

  Hälsning André

 • hi tom,
  Gripgrillinsatserna passar också för min saab-konvertibla bjr. 2008 vektorlinjen?
  kära hälsningar alex

Kommentarer är stängda.