SAAB Press: Den vackraste bilen - en SAAB!

Vi visste alltid det! den Nürtinger Zeitung, som vi tycker är särskilt gynnsamma från idag, har introducerat de fem vackraste bilarna i din tryckta utgåva. Första platsen, naturligtvis, Saab 900-konvertibel från första serien. Alla Nürtingen Saab-fans hade en bra start på dagen vid frukost.

blank
Saab 900, den vackraste bilen!

Det märks inte att redaktörerna har skrivit ut bilden av en 902 istället för en 901 av ren Saabs entusiasm. Små saker, svamp över det! Huruvida andraplatsen är okej för Beetle Cabriolet - ja, vi är i Tyskland - alla måste bestämma själva. Men det Nürtingen-baserade företaget har visat sin smak, för Porsche 911, Lancia Fulvia på 4: e och den gudomliga DS på 5: e plats.

För att kunna uppskatta valet måste man ta hänsyn till Nürtingens geografiska läge i Neckar-dalen. Det är en bra 20 kilometer till Stuttgart, men fortfarande ingen Mercedes, och en bra 90 kilometer till Neckarsulm, och ingen Audi på listan. Istället Saab, Lancia, Citroen. Strålande! Respekt för Nürtingen ;-).

Text: tom@saabblog.net

 

8 tankar om “SAAB Press: Den vackraste bilen - en SAAB!"

 • blank

  Jag saknar personligen en Alfa, Giulia eller Spider, men annars är det samma. Mina varumärken Saab, Lancia, Citroen och Alfa.

 • blank

  Jag tycker att det är okej med Beetle Cabrio - så länge den nya infusionen inte är avsedd. Det är ful till grottan. Annars ... Fulvia, okej, jag skulle ha tagit det nu - Peugeot 504 Cabrio ... 911 är okej, men jag skulle ha lagt gudinnan framför den, kanske till och med framför SAAB. Men du måste också se att alla bilar kommer från olika epoker och bara kan kompenseras mot varandra i mycket begränsad utsträckning när det gäller skönhet.

  Min personliga ranking:

  1: a plats - DS, 2: a plats - SAAB 901 Cabrio, 3: e plats - 504 Cabrio, 4: e plats - Beetle Cabrio, 5: e plats - 911

 • blank

  För SAAB i allmänhet är artikeln verkligen ytligt fin, jag som en långvarig 902-konvertibel ägare (som i fotoet) tar tillbaka det på handflatan.
  De gamla (Opel) fördomarna värms upp av en dåligt forskande reporter. Exakt sådana artiklar har förstört rykte som nyare SAAB-modeller offentligt.
  Som om SAAB bara kunde 901 och allt annat var dåligt Opelableger.
  Vi har gått igenom länge, även i detta forum.

  902 behöver inte gömma någonting! I 4-cylindrar, den ursprungliga SAAB hjärtslag, är designen tidlös och utan slut SAAB vanligtvis mycket väl genomtänkt, såsom fällbara bakre bänk med genomlastningsanläggningen, som var ganska unik på den tiden förmodligen i en cabriolet.
  I kapitelbromsarna slår han tillfälligt 9000 (jag har den dagliga jämförelsen).
  Jag gör inte min 902 Cabriolet 2,3i mer än 9000, det är nu 16 år gammal, toppkvalitet och helt rostfri. Dessutom är något sällan brutet.
  Ursäkta kära 901-ägare, men jag vill inte byta, för kulten är inte auktoritativ, jag klargjorde det under teststationer.
  I sommar, med 902-konvertibla, har vi gjort nästan bara långdistansvägar, från norra Danmark via Hesse och runt Östersjön till de baltiska staterna. Det fanns dagliga steg på upp till 10 timmar. Tja, och som alla SAAB, kommer du också ut ur det smärtfritt, för det är en riktig.

  Jag hoppas att jag inte har stigit på någons fötter, men med sådana reportrar är säkringen kort ...

  Hälsningar från SH

  • blank

   Jag känner mig på samma sätt. Även om jag fortsätter att låtsas att inte bry sig om det 😉

 • blank

  Great! SAAB är en kult!

  • blank

   SAAB-bilar är bland de bästa produkterna när det gäller pris / prestanda och utförande! För att inte tala om säkerheten ... Lyckliga alla som äger en SAAB.
   Hälsningar från Schweiz.

 • blank

  Tack! Detta kommer att göra min bil värd mer och mer

 • blank

  Menno, det driver bara de använda priserna ännu högre. 🙂

Kommentarer är stängda.