Vårt välgörenhetsprojekt på Saabblog.net

Tidpunkten är rätt! För dessa dagar firar vi vår 2 miljoner besökare och mer än 1.400 artiklar. Dessutom har det varit nödhjälp för Saab-chaufförer de senaste månaderna, genom att skapa kontakter med workshops och stödja organisationen av Saab-evenemang. Allt privat, frivilligt och hobby. Under tiden har vårt team vuxit till tre bloggare och en - naturligtvis volontär - redaktör.

För nästan 2 år med passion för Saab

Hur länge dessa aktiviteter, med alla tillhörande ansträngningar och kostnader, fortfarande kan presenteras privat är en spännande fråga för framtiden, men inte dagens ämne. Vad får oss att skriva en Saab-blogg i 21 månader?

Bara den skrivande, passion och rena glädjen i vår Saab-hobby kan vara ett svar, men inte tillräckligt. Det skulle inte heller utnyttja de möjligheter som skapas av detta medium. Med vår plattform vill vi, Mark och jag, också göra skillnad och visa ansvar. Därför startade vi ett välgörenhetsprojekt för några månader sedan, som också vill göra skillnad med donationer från bloggar.

Författarna till Saabblog.net och våra partners stöder Station 43 i Medical Clinic 5 vid universitetet i Erlangen med sina pengar och det arbete de har gjort. Vi skriver och bär själva servern och andra kostnader, som bloggsupportrar donerar. Alla annonspengar flyter direkt och 100% från våra partners till donationskontot för kliniken. Med inkomst - hittills är det några tusen euro - bör arbetet och den dagliga rutinen för tumörpatienter och vårdgivare förbättras. Mindre investeringar som inte ingår i klinikens budgetplan kan således genomföras på ett obyråkratiskt och riktat sätt.

Eftersom vi, Saab-fansen, står, om vi är ärliga, på solens sida. Passionen för kultmärket från Trollhättan förbinder oss över alla gränser. Varje dag kan vi njuta av våra fantastiska bilar från Sverige, vi kan prata med likasinnade människor om vår bilförälskelse. En möjlighet att ge en del av denna glädje tillbaka. Många är inte lika bra som vi är. De är begränsade av sin sjukdom, har stora bekymmer och rädslor, upplever allvarlig kemoterapi. Det är därför vi borde ge lite lycka till oss.

Följande Saab-partners och sponsorer har redan gjort det och gjort några mycket generösa donationer:

Auto Roth GmbH, Stuttgart-Leinfelden

Jolig Automobile, Saab centrum Leipzig 

Kunert Automobile AG, Bonn

Mobile Forum Dresden

Saab Service Frankfurt

scan import

Bilstål, Wien

Alla sponsorer, vars hjärta slår på rätt ställe och inte bara för Saab ensam, nu tackar du mycket för din donation. Vi diskuterar med andra, dedikerade Saab-partners.

Läsare som också bär på Saab-anda och var nöjda med vårt "Pro Saab"-åtagande kan - om de vill - ge ett litet eller större bidrag till vårt välgörenhetsprojekt. Du kan skänka ett bidrag till ett bra projekt via vårt PayPal-konto som vi sedan lämnar över i december i Erlangen. För julen är precis runt hörnet, och det är en bra tid att flagga.

Donorer som vill ge ett större enskilt belopp, kan kontakta oss. Vi skickar dig gärna dokumenten för direkta donationer för att överföra ett bidrag direkt till sjukhusets donationskonto med ett skatteavdragsgivande kvitto.

Vi vill tacka alla läsare som - enligt deras möjligheter - stöder vårt arbete på detta sätt och ger bekräftelse av ytterligare bloggning!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

 

4 tankar om “Vårt välgörenhetsprojekt på Saabblog.net"

 • Hej,

  också tack för det goda arbetet i det förflutna. Var vänlig skicka mig också donationsadressen.

  Kommer att göra mitt bidrag på Pay Pal. Håll det uppe.

  Hälsningar

  Ulrich

 • Hej Tom,
  skicka mig donationshandlingarna.
  Med vänliga hälsningar, Horst.
  PS.
  Var inget fel med höstvandringen?

 • Precis som allt i den här bloggen hittar jag också stöd från kliniken superbra. Också ett stort tack till blogglaget !!!

 • En mycket bra sak! Tack för att du skrivit nästan 2 år!

Kommentarer är stängda.