SAAB Weekend: Press och en ny Saab i samhället

Hösten tid. Säsongen är över. Äldre Saab, säsongsbetonad eller inte, finns i deras vinterkvarter. Även hos oss har det blivit lite tystare. Mitt nya Saab-projekt väntar på målaren, och Achims Saab väntar på en ny vindruta från Nyköping. Till skillnad från bakrutan, som är tillgänglig, upptäckte vi äntligen en del av 9000er med fördröjd leverans.

Tillväxt i Saab-gemenskapen: Saab 9-3 Cabriolet av Max

Låt oss använda den tysta tiden att se i pressen och rapportera något från Saab-scenen.

Saab i motortrycket

Hur livligt ett varumärke är kan ses inte bara i samhället, händelser och bloggar. Från motortrycket, som bara handlar om nya bilar, försvann naturligtvis kultmärket från Trollhättan. Men det svenska varumärket firar sin närvaro i den unga och vintagepressen. Nuvarande exempel från november månad: The Oldtimer marknaden - en Saab 96 i rallyversion finns på redaktionen - driver den nya upplagan av ”Marathon de la Route” från Liège till Rom med tvåtaktsmotorn. På spåret av Saab-arbetslaget med Erik Carlsson i spetsen kommer det att bli en mycket charmig, underhållande sju sidor lång rapport, inte bara för Saab-fans.

Eller Motor klassiker, som i sin aktuella utgåva skriver ut en gammal Saab 99-recension från år 1969. Mycket positivt på tre sidor med en bedömning av den nuvarande prisutvecklingen för Saab 99. Där, redaktörerna eller uppskattarna av klassisk bilskatt går optimismen en bit, och priserna på en begagnad 99 verkar vara mycket höga.

En kort omnämning finner trots allt Saab 900 i nuvarande utgåva av Bil bild klassiker. En medlem av redaktionen reser i en Saab 900 från 1989. Ord har redan kommit runt där att reservdelar inte alltid är enkla för kultsvenskan. Den klassiska avdelningen behandlas inte precis med kärlek från Nyköping. Hittills har traditionella Saab-återförsäljare och kontakter i Sverige alltid kunnat hjälpa oss. Men det skulle vara dags för Saab Parts AB att upptäcka klassikerna från Trollhättan som målgrupp.

Märket från Trollhättan har karisma och nämns upprepade gånger. Ett gott tecken, för att vi bara är ett litet samhälle i VW, Mercedes och Co!

Ny Saab i samhället

Saab-samhället i Frankfurt växer. Max, som är en stark Saab-fan, byter ut sin 9-3 Aero-sportdräkt mot en Saab 9-3 Aero BioPower Cabriolet med en Hirsch-prestationsuppgradering. En mycket trevlig Saab! Grattis till Max, som själv gjorde sin bästa födelsedagspresent!

Max skulle vilja ge sin gamla Saab, som underhålls i Saab Center i Frankfurt, till goda händer. Priset är förhandlingsbart, säger Max. Eftersom ett bra hem för svensken är viktigt för honom.

Saab kalender 2013

Våra vänner från Saabs United jobbar på en Saab-kalender för samhället. Till, den tyska delen av SU-besättningen, ansvarar för genomförandet av projektet. Goda Saab-motiv är efterfrågade och inlägg från Tyskland är välkomna!

I morgon fortsätter vi med den senaste utvecklingen i Trollhättan, och vi har tittat på om, förutom pressmeddelandena från Saab-köparen NEVS, det redan finns konkreta indikationer på aktiviteter.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “SAAB Weekend: Press och en ny Saab i samhället"

 • Wow, det här är en trevlig Saab, måste ha

 • blank

  Hej tom
  Appopo Saabbilder, vad har blivit av sommarhandlingen sommarsolen Saab? När kommer finalerna och vem har vunnit dem? Finns det något annat eller har jag på något sätt missat det?
  Hälsningar från Neckar-stranden

  • blank

   Mer kommer de närmaste dagarna. Handlingen var (tyvärr) länge på mitt skrivbord ...

 • blank

  Alla goda saker är tre.
  Grattis till Gustostück. Vi kör detsamma i Tyrolen.
  Ha kul med det! Han kommer att skörda många begåvade utseende !!!!

 • blank

  En dröm i vitt! Bra tid!

 • blank

  Hej Max,

  en vacker SAAB-konvertibel! Grattis, jag skulle vara avundsjuk om jag inte ägde en 9 3 konvertibel 1,8 t BioPower i vitt med svart tak.
  Ha en bra resa och ha det kul!

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

  Ulrich

Kommentarer är stängda.