SAAB Weekend: Press och en ny Saab i samhället

Hösten tid. Säsongen är över. Äldre Saab, säsongsbetonad eller inte, finns i deras vinterkvarter. Även hos oss har det blivit lite tystare. Mitt nya Saab-projekt väntar på målaren, och Achims Saab väntar på en ny vindruta från Nyköping. Till skillnad från bakrutan, som är tillgänglig, upptäckte vi äntligen en del av 9000er med fördröjd leverans.

Tillväxt i Saab-gemenskapen: Saab 9-3 Cabriolet av Max

Låt oss använda den tysta tiden att se i pressen och rapportera något från Saab-scenen.

Saab i motortrycket

Hur livligt ett varumärke är kan ses inte bara i samhället, händelser och bloggar. Från motortrycket, som bara handlar om nya bilar, försvann naturligtvis kultmärket från Trollhättan. Men det svenska varumärket firar sin närvaro i den unga och vintagepressen. Nuvarande exempel från november månad: The Oldtimer marknaden - I redaktionen finns en Saab 96 i rallyversion tillgänglig - kör tvåtakten den nya upplagan av "Marathon de la Route" från Liege till Rom. I fotspåren i Saabs arbetsgrupp under ledning av Erik Carlsson kommer det att bli en mycket charmig och underhållande sju sidors rapport, inte bara för Saab-fans.

Eller Motor klassiker, som i sin aktuella utgåva skriver ut en gammal Saab 99-recension från år 1969. Mycket positivt på tre sidor med en bedömning av den nuvarande prisutvecklingen för Saab 99. Där, redaktörerna eller uppskattarna av klassisk bilskatt går optimismen en bit, och priserna på en begagnad 99 verkar vara mycket höga.

En kort omnämning finner trots allt Saab 900 i nuvarande utgåva av Bil bild klassiker, En ledamot av redaktionen står på Saab 900 från 1989. Att det inte alltid är lätt med reservdelarna för kultsvenskarna, har också blivit där ute. Den klassiska delen av Nyköping anses inte precis med kärlek. Hittills har traditionella Saab-återförsäljare och kontakter i Sverige alltid hjälpt oss. Men det är dags att Saab Parts AB upptäcker Trollhättans klassiker som målgrupp.

Märket från Trollhättan har karisma och nämns upprepade gånger. Ett gott tecken, för att vi bara är ett litet samhälle i VW, Mercedes och Co!

Ny Saab i samhället

Frankfurt Saab-samhället växer. Max, som är en pålitlig Saab fläkt, byter hans 9-3 Aero Sport Combi mot en Saab 9-3 Aero BioPower Cabriolet med rådjur prestanda. En mycket trevlig Saab! Min grattis till Max, som har gjort sitt bästa födelsedagspresent!

Max skulle vilja ge sin gamla Saab, som underhålls i Saab Center i Frankfurt, till goda händer. Priset är förhandlingsbart, säger Max. Eftersom ett bra hem för svensken är viktigt för honom.

Saab kalender 2013

Våra vänner från Saabs United jobbar på en Saab-kalender för samhället. Till, den tyska delen av SU-besättningen, ansvarar för genomförandet av projektet. Goda Saab-motiv är efterfrågade och inlägg från Tyskland är välkomna!

I morgon fortsätter vi med den senaste utvecklingen i Trollhättan, och vi har tittat på om, förutom pressmeddelandena från Saab-köparen NEVS, det redan finns konkreta indikationer på aktiviteter.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om "SAAB Weekend: Press och en ny Saab i samhället"

 • Wow, det här är en trevlig Saab, måste ha

 • Mer kommer att komma de närmaste dagarna. Åtgärden var (tyvärr) lite lång på mitt skrivbord ...

 • Hej tom
  Appopo Saabbilder, vad har blivit av sommarhandlingen sommarsolen Saab? När kommer finalerna och vem har vunnit dem? Finns det något annat eller har jag på något sätt missat det?
  Hälsningar från Neckar-stranden

 • Alla goda saker är tre.
  Grattis till Gustostück. Vi kör detsamma i Tyrolen.
  Ha kul med det! Han kommer att skörda många begåvade utseende !!!!

 • En dröm i vitt! Bra tid!

 • Hej Max,

  en vacker SAAB-konvertibel! Grattis, jag skulle vara avundsjuk om jag inte ägde en 9 3 konvertibel 1,8 t BioPower i vitt med svart tak.
  Ha en bra resa och ha det kul!

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

  Ulrich

Kommentarer är stängda.