SAAB Talk: Lotus Youngman, Saab 9000, en hund som heter Saab

Saab 9000 på väg till att bli en klassiker? Det verkar så, och det finns för närvarande några frestande erbjudanden med låg körsträcka. Innan vi pratar om den stora Saab i 80 och 90 år, låt oss ta en titt på Kina och sedan till en hund som heter "Saab". Vi börjar i Kina. Tidigare Saab-investerare och framtida Spyker-partner Lotus Youngman gjorde rubriker där de senaste dagarna.

Saab 9000 CS

Lotus Youngman

Youngman, tidigare Saab-prospekt, har rykten i Kina. Det handlar om ett tillfälligt stopp i produktionen på Lotus L3, en ganska genomsnittlig liten bil och möjliga orsaker. För att motverka rykten och dålig press inbjöd Youngman VD Pang Qingnian medierepresentanter för att få en syn på platsen.

För att göra ett intryck framför företrädare för pressen, parkerad utanför huvudkontoret, dussintals nya hybridtrådbussar, redo för export till Kazakstan. Youngman har utökat sin bussproduktionen under de senaste månaderna 24 18 nu från fyra till produktionslinjer i september ensam såldes 1.500 bussar exporteras. För två år sedan fanns det fortfarande några dussin. Busverksamheten är igång.

Lotus-produktionsstoppet förklaras med omvandlingen till en ny generation av Lotus L3 och kommer att ta lite tid. Pang Qingnian verkar dock lite lycklig med Lotus och samarbetet. För det saknas fortfarande SUV i intervallet, och med vanliga sedans är den ambitiösa VD inte nöjd.

Han pratade med Spyker och Saab till pressen. Spyker är hans framtida etikett, som han vill utveckla vidare. Lotus hör inte till honom, han är beroende. Dotter Pang Caiping reser Nederländerna för att slutföra affären. I det första steget finns det ett 30% deltagande, mer är möjligt.

Han ser två projekt där för framtiden. Spyker som ett lyx märke med den nya SUV och Spyker-Phoenix. På den nya Saab-plattformen ska bilar med Saab-teknik skapas i det övre marknadssegmentet. En ambitiös entreprenör som vill gå upp. Likvida medel som hans företag genererar i gruvindustrin är tillgängliga. Spyker-Phoenix-Saab kommer att fortsätta och det kommer att finnas produkter med Saab-gener i den avlägsna framtiden. Tillverkad i Holland eller Kina.

Saab 9000 - Möjligheter

Att hitta en Saab 9000 i gott skick, förstahands och under 100.000 kilometer, är inte lätt. Vi gjorde det och är nöjda med det. Förfrågningar för att vidarebefordra det var några av dem ... vi avvisade 🙂 Men den som söker framtida klassiker har alltid en chans. Det finns för närvarande några 9000ers på internet med mycket få kilometer, och en av dem är en sann sällsynthet.

Saabblog.net-supportern Kunert Automobile AG i Bonn har en mycket ren 9000 CS från första hand och är bara 69.000 1997 kilometer till salu. Det är från 9000, ett rekommenderat byggår, och är komplett utom luftkonditioneringen, men du borde kunna bygga om det. En 63.000 CC med endast 9000 1985 kilometer finns i Chemnitz, men den absoluta sällsyntheten i Sverige. En Saab 33.500 Turbo från 9000, det första produktionsåret, med en otrolig XNUMX XNUMX kilometer. Priset är vågat, men ett jämförbart fordon finns antagligen endast i Sverige. I Saab-museet i Trollhättan! Till skillnad från XNUMX från Bonn, som är lämplig för vardagsbruk och oproblematisk, ett fall för den verkliga samlaren!

Med endast 37.000 kilometer finns en 9000 CS i Schweiz. Högprissatt - säkert - men en liknande bil erbjöds och såldes i Alperna för några månader sedan till ett liknande pris. Med denna körsträcka är Saab en ny bil och därmed väldigt billigt i pris. 9000 ... långsamt och hemligt på väg till klassiken? Men säkert!

En hund som heter Saab

Saab är ett ovanligt namn för en hund, visserligen! Men Saab var ensam av sin familj, och kanske kan vi hjälpa den lilla killen på det här sättet. Den lilla Corgiehybriden sitter i en djurskyddsorganisation i Spanien och väntar på en kärleksfull familj att ge honom ett nytt hem.

På sidan av djurets räddar står "Vem ser fram emot att dela sin soffa och hans tid med Saab i framtiden?"Ett samtal till samhället!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

6 tankar om "SAAB Talk: Lotus Youngman, Saab 9000, en hund som heter Saab"

  • En hund är en familjemedlem som inte får lämnas efter. Den bästa vänen, så att säga

  • Jag håller med om. Jag tänkte också på paralleller i den sorgliga historien (t.ex. byta GB med USA eller katter med elmotorer).

  • Konstruktionsåret för 9000 Turbo är svårt att tro efter att ha tittat på interiören. Förutom bristen på en krockkudde ser interiören fortfarande fräsch ut från fabriken - verkligen en möjlighet.

    Hundens berättelse har fantastiska paralleller med SAAB-berättelsen, är någon överens med mig? Bara efterlämnad av hans familj ... bara SAAB hade bara en skyddande organisation - eller om så, då en vars beslut inte alltid var begriplig.

  • Den röda från den svenska annonsen ser riktigt bra ut. Även med den ursprungliga tredelade bakre spoiler chic.

  • Svenska 9000er är otroligt, men ligger inte i min budget ;-), då kanske efter Bonn?

Kommentarer är stängda.