SAAB helg: återhållsamhet, årsdagen, andra varumärket

Den nya Saab-ägaren överväger att bygga Saab 9-3 och överväger nya anställningar i detta avseende. NEVS har därför kontaktat arbetsförmedlingarna och beviljar tidigare Saab-anställda företrädesrätt att återinträda.

Saab 32 Lansen. Foto: Saab AB

Anledning till eufori? Låt oss stanna avslappnad, för på fredagen dämpade NEVS HR-chef Birgitta Jäghem Löfving för högt och framför allt för tidiga förväntningar. Nya anställningar är ett ämne inte inom en snar framtid, men på medellång sikt berättade hon för svenska pressen. En viktig mening, som med glädje undertrycks i all förväntan. Också hur många jobb kan skapas och ingen vill säga så långt. Investor NEVS försöker helt klart att dämpa förhoppningar och hålla bollen platt.

Också med hänsyn till den möjliga inspelningen av sommar 2013-produktionen är en extremt försiktig. Allt är fortfarande mycket spekulativt, så rapportera NEVS-relaterade cirklar. Behållare och tysta toner praktiseras, en skillnad mot Muller era. Lugnande och typ av sympatisk, eftersom det verkar respektabelt.

För tillfället finns det bara en plats i NEVS IT-området att uppta. Svenska språkkunskaper och fordonserfarenhet krävs.

Ett andra märke

Auto Roth, liksom Saab Service Stuttgart känt, har länge varit engagerad i kultmärket från Trollhättan. Familjen Roth är en av våra mest lojala anhängare Välgörenhetsprojektvilka cancerpatienter ska underlätta den tunga kliniska rutinen. Till 2. November, Saab-återförsäljaren, som också deltar i Saab hösten / vinterkampanjen, med varumärket Mitsubishi en annan ekonomisk pelare.

Teamet på Saabblog.net är säker på att hjärtan i Leinfelden-Echterdingen fortsätter att slå för Saab och önskar lycka till med introduktionen av det andra varumärket!

Årsdag

Ett årsdag av en speciell typ firar igår Saab AB, eller snarare flygavdelningen, som också har sina rötter i Trollhättan. I går, före 60 år, bröt Pilot Bengt Olow genom ljudspärren med sin Saab 32 Lansen som första piloten i ett svenskt flygplan. Det var det första supersoniska testflyget på en Saab Lansen.

Saab 32 Lansen bildade ryggraden i det svenska luftförsvaret under lång tid och byggdes i olika versioner som strids-, spanings- och maritima patrullflygplan. På 70-talet ersattes Lansen gradvis av Viggen. Den sista Saab 32 Lansen togs ur drift 1997.

I varje fall finns en kopia av Saabs första supersoniska stråle Royal Air Force Museum i Linköping, där även Saabs från Bilmuseum i Trollhättan kan beundras, och i F11 Museum i Nyköping.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Saab AB