SAAB News: NEVS undersöker konstruktionen av den ”klassiska” Saab 9-3

Trollhättan är en känsla. Saabs nya ägare NEVS undersöker byggandet av föregående Saab 9-3. Möjlig skulle vara en produktionsstart på sommaren 2013. Detta rapporteras av TTELA i dess rubrik idag. NEVS har pratat med Xnumx Saab-leverantörer under en tid och kontrollerar leveransförmågan.

Saab konvertibel i produktion
Saab Cabrio i produktion, kanske igen från sommaren 2013 ...

Inte alla tidigare leverantörer kommer att kunna starta produktionen igen efter så lång tid, några har nu försvunnit från marknaden. Enligt Mikael Östlund från NEVS har ”en stark efterfrågan” på den klassiska Saab 9-3, som han uttrycker det, identifierats. Tja så vad. Inget beslut har ännu fattats, och endast genomförbarheten kontrolleras. Den tidigare affärsplanen, byggandet av elbilen EV-1, kommer att följas.

Är det "nyheter" eller är det XNUMX april idag? Är Saab Phoenix från askan? Jag är inte säker. Vi har haft så många rapporter tidigare som gav hopp men var utan innehåll. Vi får se vad som händer. Så länge ...

29 tankar om “SAAB News: NEVS undersöker konstruktionen av den ”klassiska” Saab 9-3"

 • blank

  Goda nyheter i månader!
  Min 9.3 stationvagn med hjort, första registrering 2007 har nu slutfört 85.000 km. Ska jag köra den så länge som möjligt eller ska jag sälja den så snart som möjligt?

  Jag ruttar för närvarande av relevanta tillverkare för att hitta något som kan ersätta min 9.3 snart. Kan någon rekommendera något tillfredsställande? Kanske nu ska jag vänta några månader för meddelandet från NEVS.

  • blank

   Hej flor!
   Leta efter en 9-3 sportdräkt med liten körsträcka på hastighetsmätaren på kända försäljningsplattformar ...
   Så kom jag till min 9-3!
   Hälsningar från norr!

 • blank

  Ja du kan tro det efter erfarenheten av de senaste 2-åren, verkligen först när de första nya bilarna lämnar fabriken.

  Jag ser detta mer som en indikation på att NEVS seriöst planerar att bygga bilar.
  Det hela ser förnuftigt ut (om du bortser från vem som förskottar nödvändiga pengar). Både i en e-Saab och en förbrännings Saab kan och måste du installera många identiska delar. Du måste ta hand om leverantörer för säten, fönster, lampor för att nämna några. Eftersom de potentiella kundgrupperna för e-Saab och v-Saab bara överlappar varandra i början, kan du beställa mycket mer identiska delar samtidigt, dvs köpa billigare. Det finns säkert många andra synergieffekter (samma försäljningsnätverk, anläggningen utnyttjas bättre, de som är intresserade av variant A kan tänka sig att köpa variant B istället för märke X, etc.). Saab Automobile Parts AB kan också vara till nytta eftersom vissa av 9-3 reservdelar kan produceras billigare.
  För att minska komplexiteten skulle det säkert vara några få varianter och i integrationen av motorer från andra tillverkare har Saab ja en presentabel historia. TTID4-motorn är säker på att hålla koll på tiden och uppdatera många andra

  Efter så många brastballonger är drömmen mycket svår.

 • blank

  Jag ser det största problemet i den nu gamla tekniken. 2013 skulle Saab 9-3 vara ungefär 11 år - trots ansiktslyftning och Griffin. Du bör inte stänga ögonen, men var medveten om att andra tillverkare är mycket mer progressiva här. Alla som har kunnat uppleva nya 9-5 vet att Saab kunde göra mycket mer.
  Upplivningen av 9-3 skulle gå på samma sätt som den gamla 9-5 under GM och skulle vara mil bort från det ursprungliga teknologiledarskapet. Önskvärt är inte något enligt min åsikt, om du vill stå för avancerade moderna fordon.

  Ditt hjärta blöder när du föreställer dig att Phoenix snart skulle vara vid dörren ...

 • blank

  Jag tycker att NEVS vill göra något positivt här.
  Jag tror det bara när de första bilarna är byggda.
  Från och med sommaren 2013 och sedan går du in på företagshelgen och sedan ……….
  Hur vill NEVS motivera leverantörerna, för alla har satt pengar i sanden
  med den tidigare ägaren.

  • blank

   Många leverantörer är redan borta. Dessutom är det svårt att anpassa en bil till en annan motor. Det blir inte lätt att starta om produktionen.

   • blank

    @ Lars S.
    Saab hade redan gjort tester med BMW-motorn och plattformen var designad för denna motor, så det borde vara lite häxverk när det blir BMW 2.0l.

 • blank

  Vilket nonsens, jag undrade om NEVS kan öka produktionen i fabriken, om bara på grund av programvaruproblemen och bristen på dem i stora delar eftersom det fortfarande är under GM-licens och inte släpps ...

  Vem är det som kan starta arbetet?!?

  Sedan en bil med en 5-växlad automat, utan start / stopp och otydliga motorlicenser ... ja, Saab får några rubriker igen, kanske det räcker.

  • blank

   Hej Frank,

   Jag antar att även utan GM NEVS skulle kunna starta produktion i Trollhättan.

   Det finns säkert andra än de bästa företagen (Trogen + Jiang är båda från fordonsindustrin) redan mycket kvalificerade medarbetare för sådana saker tillgängliga.

   Hur som helst, vi vet inte vad som har klargjorts bakom kulisserna när det gäller motorerna - så snälla vänligen inte närma dig denna faktiskt mycket positiva sak med ett fullständigt negativt perspektiv. Även ett automatiskt start / stopp-system borde kunna eftermonteras utan större problem (VW hade i Golf för många år sedan).

 • blank

  Äntligen rätt riktning! Bygg vidare på beprövad teknik (dvs också producera om möjligt) och inkludera naturligtvis även de avsedda elbilarna - en framtida hybrid SAAB skulle dock vara min absoluta favorit.

  Låt oss se vad som händer med dessa nya perspektiv. Jag tycker att det är lugnande att NEVS troligtvis inte låter sig prata med några ”autoexperter” - jag misstänker att de flesta av dessa så kallade experter sponsras av vissa stora tillverkare hur som helst och av den anledningen måste de straffas med åsidosättande!

  Det tar inte lång tid och Dudenhöffer & Co. kommer att avråda från projektet - den sjuka tyska bilindustrin på halsen!

 • blank

  När det gäller motorn har "Friends of Saabsunited" mycket intressanta spekulationer om ett samarbete med Toyota / BMW eller 1.9 diesel från FIAT som troligen finns. Som sagt: spekulation. Men det borde vara det minsta av problemet.

  • blank

   Problemet är inte så litet. Diesel ok, men att installera en annan bensinmotor kräver mycket kapital. Och om BMW är lätt att övertyga efter erfarenheten av pllatzem-kontrakt och handling?

   • blank

    BMW måste också öka försäljningen, om bara för motorerna ;-). I motsats till nyheterna att BMW kan överleva en nedgång i försäljningen med 1/3 utan problem, är du också beroende av försäljningen ...

 • blank

  Efter alla "patient väntar" de senaste månaderna (och åren) och hela "om kanske men inte", skulle jag inte ta meddelandet allvarligt tills en bil faktiskt finns på produktionslinjen. (Och kan inte undertrycka några tankar, till exempel varifrån en motor ska komma ifrån, hur bra leverantörerna reagerar eller hur de få kronorna ska tillämpas för att starta produktionen.)

 • blank

  Skulle vara för trevligt! En ny 9-3 Diesel SC skulle troligen vara nästa / nästa år min nya bil 🙂

 • blank

  Det skulle vara en sak - men jag tror inte på det förrän jag ser det ...

 • blank

  Det är bra nyheter, att NEVS kan känna igen en hög efterfrågan på SAAB-fordon och vill producera dem.
  Oavsett om dessa bilar verkligen är gjorda är det fortfarande öppet och frågan om likvärdighet till Audi, BMW etc. har inte ställts av NEVS.
  Bearbetningskvaliteten för de ovannämnda varumärkena är något bättre, men mer benägna att misslyckas än SAABs kvalitet. I min vänkrets hör jag hela tiden att de är med Audi, BMW, .... var på verkstaden för att reparera oplanerade reparationer.

 • blank

  Men det skulle vara en trevlig överraskning att se igen SAAB-bilar på Genèves Motor Show 2013. Jag skulle vara glad.

  • blank

   Det skulle vara som jul och påsk på en dag. Jag kan inte tro det! 🙂

  • blank

   … 2014 naturligtvis….

 • blank

  @ Lars S: Jag ville inte attackera dig heller! För det är vi SAAB-människor mycket för fredsälskande!

  NEVS själv är inte (ännu) en automaker, säkert! Men om de har rätt personer, vem vet vad det handlar om och hur det fungerar kan det fungera!
  Härifrån kan jag inte bedöma om NEVS är allvarligt eller inte - och jag vågar säga att ingen här kan bedöma det.
  Vi måste förlita oss på bakgrundskunskapen och insolvensförvaltarnas beslut. De verkar vara ganska kompetenta och har verkligen brutit sina hjärnor tillräckligt länge.
  Föredrar att starta en lite förvirring på utsidan, och sedan så småningom att stå och med ett lönsamt koncept som den nuvarande för allmänheten, eftersom många stora löfte, allt som inte kan genomföras sedan (kom ihåg det Mr M. från N. )

  • blank

   ... Jag kan inte hjälpa det, men det här meddelandet påminner mig väldigt mycket om Mr. M. från N: "Vi kontrollerar för närvarande ..." På vanlig engelska: om NEVS faktiskt arbetar på allvar, borde de inte utfärda ett sådant meddelande alls, men högst ett Meddelande som ”Produktionen av 9-3III kommer att återupptas vid tidpunkten x ...” - men jag kan ha fel, som så ofta är fallet i den oändliga svenska thrillern ...

 • blank

  Tävla mot AUDI: Jag kan se detta ämne ganska avslappnad!
  Naturligtvis kommer det vara svårt att matcha AUDIs nästan perfekta byggkvalitet, men de flesta SAAB-ryttare kommer inte att förvänta sig det!
  Jag pratar av erfarenhet, har bara 3 AUDI år bakom mig!
  Det stämde, AUFI var perfekt - men det saknade individualitet och speciell charm! Och för denna "annorlunda", som många andra förare, accepterar jag gärna några andra saker! Och de senaste SAAB: erna var väldigt bra gjorda!

  Tillit och sympati för NEVS: Visst är de nuvarande SAAB-fansna mycket skeptiska just nu och litar inte riktigt på NEVS. Men skulle inte återproduktionen av 9-3, reflektera över de gamla dagarna, vara exakt vad som faktiskt skulle inspirera till förtroende och förhoppningar? Kombinationen av "allt nytt" med lite historia och det senaste är den perfekta lösningen för att skapa förtroende och vara innovativ samtidigt!

  Och varför skulle återproduktionen något modifierad utan egna reservdelar inte fungerar? Kortslutning med SAAB-delar från NEVS kan till och med fungera mycket bra!

  Så lite mer optmism älskar SAAB-samhället 😉

  • blank

   Jag sa precis vad jag tycker om NEVS. Företaget verkar inte seriöst. Och vad du gör nu, först säger "vi kommer inte att bygga bensinbilar", sedan "vi vet verkligen inte" gör det inte bättre. NEVS är inte en biltillverkare, har ännu inte sålt en enda bil. Det är inte lätt för ett företag som detta att konkurrera med Audi. Inte ens hos BMW, Volvo, Alfa, Lexus eller andra tillverkare. Det här, mina vänner, är vad jag personligen tror på Saab och NEVS.

   Hälsningar

   Admin

  • blank

   Vad Audi erbjuder, kallas showroom kvalitet, så wow effekt innan du köper. Vid närmare inspektion, efter att ha köpt allt redan ser annorlunda ut, efter några år ännu mer så sedan när Audi föraren är rätt på vägrenen och undrar om han skulle investera tusentals eller om det är en ekonomisk totalförlust, jag säger bara Multitronic och rost. Audi är ingen konkurrens enligt min åsikt, eftersom den långsiktiga kvaliteten saknas.

  • blank

   Hej Ziehmy,
   Jag vet inte varför du berättar om Audi-kvaliteten här, mina erfarenheter med familj, vänner och kollegor är väldigt olika. Lyckligtvis blev vi av med den sista Audi. Som leasingföretagsbil kan du till och med köra en Passat i tre år, men sedan bli av med den och ge den en bred kaj. I vilket fall som helst kan de inte komma nära en SAABs livslängd och det är avgörande för mig - som själv måste betala för bilen. Verklig kvalitet kan först kännas igen efter 10 till 15 år och inte av gapdimensionerna i cockpit eller liknande.
   Om tyska tillverkare gav en sådan garanti som KIA skulle de vara sönder efter sju år! Eftersom jag vet vad jag pratar om har vi kört en KIA sedan 8 år och det är ännu lättare att SAs sls.
   Men tillbaka till ämnet, så bra som nyheterna kanske låter, måste NEVS först ordna en produktionsprocess av god kvalitet. Alla gamla SAAB-anställda kommer inte längre att kunna fånga dem och de goda är alltid borta först ...

 • blank

  Har någon vaknat? Hur ska det fungera, bygga bilar utan reservdelsförsäljning som man har spurt ja. Vad en investerare 😉

  • blank

   Reservdelsförsäljningen är mycket lönsam och har tagits över av den svenska staten för försörjningstrygghet.

   Och statligt ägda företag som Volkswagen gör det ganska bra, eller hur?

   Saab-Parts är nöjda med nya kunder.

 • blank

  Du kan alltid hoppas men jag är fortfarande pessimistisk. Jag tror inte att NEVS har den nödvändiga know-howen. För att vara framgångsrik inom fordonsindustrin måste du ha erfarenhet. Det är inte lätt att tävla med t.ex. Audi. Som det står idag har jag inget förtroende för eller sympati för NEVS.

  Hälsningar från Sverige

  Admin

Kommentarer är stängda.