SAAB News: Erik Carlsson besöker Air Force Museum

Vi brydde oss! I Belgien, vid det internationella Saab -mötet, frågade man ofta om Saab -rallylegenden. "Var är Eric ..." var den vanligaste frågan i Spa. För vanligtvis missar han inte ett stort Saab -evenemang. Hans hjärta slår fortfarande "Saab". Han ska inte vara okej, har vi hört, men våra bekymmer var förmodligen ogrundade.

Erik Carlsson på våren vid öppningen av Saab-museet

Imorgon lördag kommer Erik Carlsson och Peter Bäckström, kurator på Saab-museet i Trollhättan, att vara gäster på Luftwaffenmuseum Linköping. Flygmuseet har samarbetat nära Trollhättan i flera månader. Samarbetet sker med det aktiva stödet från Saab AB.

I Linköping finns det nu några legender från Saabs stad i utställningen och Erik Carlsson berättar om sitt liv med Saab från 15.00 klockan. Under 50- och 60-åren var han mycket framgångsrik som Saabs verkförare och gick in i rallyhistoria som "Carlsson på taket".

Vi är glada att Erik Carlsson lyckas och att hans hjärta slår till vårt kultmärke!

Sedan igår är också supporterklubben för Saab Bilmuseum officiell. Ordförande är före detta Saabs chefstekniker Gunnar Larsson, mer om den nuvarande situationen i Trollhättan, liksom den oundvikliga ekonomiska nyheten, kommer nästa vecka.

Jag säger adjö till bloggen för de följande dagarna och flyttar runt med dessa märken i helgen: först Saab, sedan Airbus, sedan Saab igen. Om allt fungerar som vi tror det kommer att stanna hos Saab tills vi är tillbaka i norra Bayern. Annars kommer Airbus att följa igen.

Text: tom@saabblog.net

Bild: Götz för saabblog.net

5 tankar om “SAAB News: Erik Carlsson besöker Air Force Museum"

 • blank

  Är redan spännande här. Vad skulle vi vara utan vår dagliga SAAB-tidning

  • blank

   Vår dagliga Saabblog ger oss idag

   • blank

    Det är rätt! + 1

 • blank

  hej Tom

  Det är trevligt att höra att Carlsson mår bra 🙂

  Vilken reseplan satt du på igen? Hmm, jag har en sådan rolig känsla, finns det en ny Saab?

  Hälsningar

  Yves

  • blank

   Hej Yves, det vi gör är ganska spontant, var inte planerat på lång sikt, och den här gången går vårt flyg söderut. Sedan finns det också en ytterligare (ny) Saab - men fler youngtimers 🙂

Kommentarer är stängda.