SAAB Talk: Allt - förutom vanligt

Saab är en kult. Men kan klistermärken vara kult? Sedan början av Saab-höstkampanjen kom otaliga mail till bloggruppen. Inte bara från Tyskland. Även från Belgien, Schweiz och Nederländerna. Alla vill ha klistermärken från Saab Bekenneraktion. Samtidigt erkänner jag, jag kastade i handduken och svarade inte längre på frågorna. Det kommer bara för mycket. Bloggen har inga Saab-klistermärken att distribuera, vårt team är en kund hos respektive Saab-partner, precis som alla andra.

Saab mer än en bil?

I Eschborn, vid den tyska delen av Saab Parts AB, har den första utgåvan av "Saab - mer än en bil" lim utsålts. Alla aktier distribuerades till de deltagande återförsäljarna av bromsarna och hösten / vintern. Flurfunk rapporterar att de tänker på en andra upplaga.

Saab extraordinärt?

När vi tänker på Saab en stund inser du hur extra märket är. Och naturligtvis allt som har att göra med det perifert. Normalt, efter en affärsolycka, förhandlar återförsäljarna skyltarna, reservdelsaffären säljs till högstbjudande och det är det. Vi vill inte ens prata om marknadsföringskampanjer eller återförsäljare. Allt är annorlunda hos Saab.

Under de senaste månaderna har Saab Parts AB i Nyköping stabiliserat sin internationella verksamhet och skapat nya företag eller köpt tidigare Saab-filialer från insolvensförvaltarna. Detta sker för närvarande i Frankrike, Italien och Spanien.

I Tyskland har för första gången sedan konkursen startats en offensiv marknadsföringskampanj och en reklambyrå har varit skyldig att göra det. Första framgångar är synliga. Saab visas med positiva meddelanden i Media.

Nya servicepartners?

Du kan köpa Saab reservdelar från Saab Parts AB. Du kan, men du behöver inte. Eftersom det finns flera alternativa källor. Utan att vilja skriva om originalitet och kvalitet - ett svårt ämne, som bara Saabsunitedens vänner försökte ... Men det finns bra skäl att stanna hos den ursprungliga och den auktoriserade partnern! Delarna AB driver hjälpdisken i Trollhättan, vilket inte bara är nödvändigt för nuvarande Saabs.

För några veckor sedan - jag var med min Turbo X för inspektion i Bamberg - stod en Saab 9000 på gården. Han kom på släpvagnen från den kända verkstadskedjan med de tre bokstäverna. Detta hade försökt, tyvärr misslyckat, vid startspärren. Med resultatet att ingenting fungerade. Pinsamt ... Saab stod. Upp på släpvagnen. Med hjälp av Saabs lokala kompetens och Trollhättan i telefon körde 9000 igen på eftermiddagen.

Att det lever bättre med Helpdesk och Saab Parts AB, har tidigare Saab-partner erkänt. Förmodligen också att en av Eschborns marknadsaktiviteter - det kommer säkert att komma mer - kan gynna. För några dagar sedan landade ett brev med en begäran om kontaktmegling på Eschborn på mitt skrivbord. En tidigare Saab-partner vill bli auktoriserad igen.

Tydligen inte ett isolerat fall. Kort tid senare ringde jag en försäljningsrepresentant för Saab Parts. Han kom precis tillbaka från ett möte med en tidigare Saab Service Partner, som fortfarande håller vår kult märkes flagga. Återförsäljaren, han är ganska känd och dedikerad, vilket är anledningen till att jag inte vill ge namnet, vill gå tillbaka till familjen.

Är det normalt? Vad är normalt hos Saab ... Bilarna var alltid lite annorlunda, återförsäljarna och kunderna också. December markerar Saab Automobile AB: s konkursansökan. Under tiden säljs fabriken, varumärket kan fortsätta att användas och kanske springa i 15 månader igen bilar utanför linjen. Samtidigt verkar varumärkets fascination, som har behövt göra mycket de senaste åren, öka.

Tecknen är bra för oss. Det finns återförsäljare som skruvar skölden med griffin. Tyvärr! Men det finns också återförsäljare som har insett att det är vettigt att erbjuda service för våra bilar. Så det finns några tillagda, och då är dessa övertygelser. De bor hos dig på lång sikt. Garanterat!

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

5 tankar också "SAAB Talk: Allt - förutom vanligt"

 • Trevlig rapport - tack!

  Visst finns det återförsäljare som skruvar på logotyperna - ska du!
  Eftersom de var snarare "GM-återförsäljare" som också hade SAAB. Så en helt dispensable art.
  Mycket viktigare är dock de små SAAB-partnerna, som är helt engagerade i varumärket med mycket engagemang och erfarenhet! Det finns också många som introducerades sedan som detta konstiga "SAAB Unlimited Concept", som föll vid vägen och nu har hopp om att få gå med.

  Det var detsamma med min tidigare återförsäljare i Uetersen: SAAB-drift genom och igenom!
  Och då kunde han inte uppfylla kraven och fick inte längre vara SAAB-partner - trots att SAAB-tätheten i hans region var enorm!

  Det är rättvist att säga att SAAB är tillbaka på spår med många små SAAB-partners för sina lojala kunder.
  En SAAB-förare behöver inte glaspalatser med vita plattor!
  En SAAB-drivrutin behöver expertis för en bil som bara är annorlunda!
  Och det kombineras med en trevlig, personlig känsla och modet att vara annorlunda!

  SAAB-delar, fortsätt det bra arbetet! Allt kommer att bli bra!

 • SAAB-återförsäljare som nu letar efter klassiska bilar, vintagevård och restaurering kommer sannolikt att ha överlevt de kommande 10- eller 15-åren. Någonstans har jag läst att vi SAAB DRIVER är de mest lojala kunderna någonsin. Alla som återvänder är en vinst för oss och vår familj har alltid haft den sanna SAAB-återförsäljaren som föredrar Anden!

  • Återförsäljare som fokuserar på restaurering och youngtimer har gjort det bättre beslutet i den nuvarande situationen på bilmarknaden. Min vän säljer också ett långt östligt märke och han har sagt till mig vad han förlorar per bil. Då ganska liten och utan ett glaspalats och SAAB Yountimer!

  • Titta på nätverket av SAAB-workshops (Så, egna SAAB-partner, inte integrerade i Opel), det skulle faktiskt vara ett lönsamt företag i vissa regioner att inkludera SAAB inom sitt utbud av tjänster.

   Men SAAB ensam kan inte leva en verkstad. Jag är bekant med en annan återförsäljare, också mycket engagerad och extremt uppfinningsrik, som nyligen har lagt till ett annat varumärke i sitt erbjudande. Det här är förstås ingen skandal. Men kom ihåg att SAAB-gruppen, om än lojal och dedikerad, är en liten.

 • Eftersom jag har en stor komplimang till Hirsch i Schweiz! De var fulla för Saab och är fortfarande fulla! Jag kunde alltid räkna med dem! Jag har varit där med min 9-5 SC Aero och 9-3X är från Hirsch. Jag kunde alltid räkna med i garaget!
  Det är väldigt trevligt att läsa att Saab Parts ger allt och givetvis ger Tom allt för vårt varumärke !!!!!

Kommentarer är stängda.