SAAB News: Espírito Saabista

Den berömda Saab Spirit lever! Han bor också i Portugal, det västligaste landet i Europa. Saab Club Portugal grundades den 16 december 2004. Nu finns det - som bevis på att Saab-andan i Portugal fortfarande är mycket levande - en relansering av klubbens webbplatser.

Saab Club Portugal

Det första innehållet finns redan på hemsidan och du kan se många vackra, välskötta Saab 900, Saab 9000 och ännu fler skatter från Sverige. Saabs scen är i omvälvning. Efter att bloggar och webbplatser blåst upp de senaste åren har vissa operatörer upphört med sin verksamhet de senaste månaderna. Tyvärr, på grund av situationen i Trollhättan, tog Steven Wades blogg "Inside Saab" offline. Det är inte känt om en säkerhetskopia fortfarande finns någonstans eller om innehållet har förlorats för alltid. Det vore trevligt om en säkerhetskopia fanns tillgänglig, för Swade var mycket nära de dramatiska månaderna och hans rapporter är vittnen i samtiden.

Något händer också med klubbsidorna i Tyskland. Koblenz Stammtisch fick sin egen och den regionala Frankfurt-klubben är på. Aktiviteten hos Hessen - och därmed ansvaret för långsamhet - ligger främst hos mig. Eftersom bloggen stöder Frankfurt Saab-fans med den nya webbplatsen. "Spirit of Saab" är också aktiv här i landet, bara ibland inte så snabbt ;-).

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “SAAB News: Espírito Saabista"

 • blank

  Hej alla,

  Saab Spirit är mycket stark över hela världen och speciellt i Europa. När jag organiserade mötet i bayerska skogen hade jag kontakt med olika operatörer från Europa.

  Bland annat med Saab fans i: Italien, Frankrike, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Belgien, Spanien, Portugal, Rumänien, Grekland, Slovakien, Tjeckien, Polen, Ryssland, England, Nederländerna och naturligtvis de skandinaviska länderna.

  Bland annat gjorde jag kontakterna för att visa Saabs fans där att scenen inte känner till några gränser. Deltagare kom från Tyskland, Österrike och Schweiz, en deltagare från Italien och en deltagare från Belgien tyvärr avbröt strax före mötet - alla var naturligtvis glada att se bilder på mötet.

  Mycket trevliga flerdagars möten som vi inte visste var i 2012 i Polen (med Erik Carlsson som gäst) och nyligen i Slovakien (Saab Session Slovakien).

  Det finns också många europeiska bloggsidor om Saab och bara i de klassiska bilmagasinerna hämtar rapporterna från äldre Saabs.

  Med vänliga hälsningar!

  Matthias

 • blank

  Cool! Jag brukade bo i Portugal för 3 år och körde där SAAB 900 Turbo 16S.
  Då, det var i början av 90-talet, kände jag att jag körde den enda SAAB i hela Portugal ...
  Det fanns 2 SAAB workshops, med strax under 500km mellan dem. Och jag bodde mitt i den 🙂

  Trevligt att det nu finns en SAAB-scen!

 • blank

  Bloggen som Steven skrev för Saab vid den tiden har lyckligtvis sparats på en annan webbplats! Du hittar den här -> http://www.inside-saab.com

  Majoriteten verkar bevaras, men en eller annan bild är inte synlig från tid till annan.

  • blank

   Underbart! Tack!

Kommentarer är stängda.