saabblog.net Bilar: dags att säga adjö ... Del II

Han var hos oss 2010 i Trollhättan vid Saabfestivalen. Han besökte Saab-fabriken när det fortfarande fanns bilar utanför linjen i den här hoppfulla sommaren 2010. Han använde dyrbart E85 sparsamt när han kryssade på svenska landsvägar. Ja, och han blev full när han flög över tyska motorvägar. Och han var den mest pålitliga Saab vi någonsin haft.

blank
Besök hemma: Saab 9-5 framför Saab-fabriken

Vi pratar om vårt Saab 9-5 BioPower Sports Suit, Han är inte en diva, som vår Turbo X. Även om han är en bra sprinter tack vare Hirsch Leistungskur. I hjärtat av hans hjärta är han mer en av de goda killarna. En av de inkonsekventa som du kan lita på, när sakerna blir tätt, och det är där när du behöver det. En gång per år vill han gå till inspektionen, det är hans egen, men annars är han väldigt sparsam. Långt avstånd, praktiskt och alltid med löftet att föra familjen säkert till deras destination.

blank
Trollhättan i regnet: Saab Festival 2010

Men nu, efter fyra år, skiljer vi oss. Inte lätt, för en Saab är alltid mer än en bil. En Saab är också och framför allt en familjemedlem. Förutom att den bor i garaget eller i carporten. I värsta fall, under lyktan framför huset. När jag tänker tillbaka på de svenska bilarna kom alla från Trollhättan och ingen från det andra märket, då var det alltid svårt att säga adjö. Oavsett om det var 900-talet som gick någon gång, och till och med den störningsbenägna Saab 9-3 II Cabriolet, som hellre skulle stå i verkstaden än att köra runt i världen, tog det alltid en viss ansträngning att säga "hejdå" till en Saab.

blank
Saab 9000 och Saab 9-5

Kanske beror det på att kultrollerna från Trollhättan alltid är starka personligheter. Alla har sin egen karaktär, detta skiljer produkterna från en liten tillverkare av storskalig produktion. Nu har vi tre moderna stationvagnar i familjen, och tre stationvagnar är en för många. Och så är det ett nytt Saab-bilprojekt, så man måste gå. Våra 9-3 sportkläder är de yngre bilarna, och Turbo X är inte upp till debatt ändå. Så det slog 9-5.

blank
Vi var där: Trollhättan 2010

Jag kommer att sakna honom, jag vet det. På vintern behöll han alltid sina passagerare varma och bekväma. Tack vare föruppvärmning av motorn, som varje Saab BioPower har, är det trevligt i inredningen efter de första meterna. Den automatiska sätesuppvärmningen hjälper. Och vid bensinstationen var det alltid ett nöje att fylla på 1.05 € E85 istället för för 1.70 € super.

En stund tänkte jag på att logga ut honom, låsa upp honom och plockade upp honom någon gång. Eftersom en 9-5 Sportkombi-årsdag får jag aldrig igen i detta tillstånd. Jag inser det. Bilar men vill flyttas och vill inte ha däcken i någon hallplats.

blank
Saab 9-5 möter Turbo X

Tiden är rätt. Vi avslutade vår sista resa för några dagar sedan. Snabbt innan jag tänker igen. Försäljningen tar hand om det Saab centrum Bamberg. Ralf Muckelbauer och hans team kan göra det bättre än jag och garantera att 9-5 kommer i bra, "dåliga" händer. Om du letar efter en Saab 9-5 årsdag med lite mer än 40.000 XNUMX kilometer kan du besöka Bamberg.

Vi hade en bra tid, Saab och jag. Jag kommer att sakna honom.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

 

16 tankar om “saabblog.net Bilar: dags att säga adjö ... Del II"

 • blank

  hej max,
  farväl till min saab 9-3 II bj 2007 tid är nära för mycket opel i saab. i 9 månader bytte 3.500,00 euro GM delar. Jag vågar inte ens mer på motorvägen opel-powered saab. mekaniskt topp, chassi perfekt men motorn och dess runt en katastrof.
  så en dröm i blå brist !!!!!

  till alla saabisterna: Jag önskar dig lycka mer än mig.

  Hälsningar från b s

  Ralf

 • blank

  Hej okej
  Tack Tom

 • blank

  Hi Tom
  Går det att ta bilder framför Saab-fabriken, som i den första bilden? Min pappa och jag var där också idag och han sa att det är förbjudet att köra på bilen.
  LG

  • blank

   Kära Torben, jag tycker att svenskarna är väldigt toleranta och vana vid oss ​​"galna" Saabförare. Vi har ofta tagit bilder framför skylten och har aldrig haft några problem.

 • blank

  En bra artikel, du är nära tårar.
  Huvudet Tom, du är sann mot Saab!

 • blank

  Så länge det "nya" har minst en "riktig" Saab -motor ... 😉

  • blank

   Har han Och vad en 🙂

 • blank

  Ja jag också 🙂 Men jag skulle ha hållit 9-5, men Tom kan inte höra 🙁

  • blank

   Så jag är bara 🙂

 • blank

  Jag har en aning om ersättaren ...

 • blank

  Åh Tom, vad gör du bara för saker 🙁

  Men ersättaren är inte dåliga föräldrar 🙂

  Ciao

  ram

 • blank

  Hej Tom.

  Då är det ett dubbel farväl:
  9-3 SC BJ 2005 och 9-5 SC BioPower!
  Det måste vara SuperDeal med MobilForum Dresden? Men den nedersta raden är en SaabBlogNet-bil mindre.
  Men med andra ord: Två lyckliga personer / familjer med en ny Saab använde mer (som din granne!)
  Hälsningar från Oldenburg
  André

  • blank

   Inte mindre! Mark får sin nya Saab, och min kommer i november. Vid någon tidpunkt, för närvarande är han fortfarande hos återförsäljaren för motorrevision. Så man känner att det nya inte är obestämt ett nuvarande byggår. 2 = 2 så att säga.
   Men det kan förändras spontant. Eftersom vi arbetar på en Saab-bailout och det kan vara 2 = 3. 🙂

   • blank

    Räddningsaktionen låter mystisk igen. Vad skulle dagen vara utan SAABBLOG!

   • blank

    Ahh ... nu ja!
    Underbart. Gör 2 3 ännu bättre!
    Då kan jag sova igen lugnt;)!

    Hälsningar!

    André

 • blank

  2012: Farvellens stora höst ??? ; (

Kommentarer är stängda.