saabblog.net Bilar: Dags att säga adjö ... Del I

Ja du har läst korrekt. Det är dags att säga adjö. Efter nästan 7 år och gott om 320.000 kilometer kommer jag att sälja min älskade 9-3 sportdräkt imorgon.

9-3 sportkläder från 2007 möter 9-3 Sedan från 2010

Sportdräkten kom till oss 2005 som en av de första i Tyskland och ersatte sedan min 9-3 Sedan. Detta hade redan täckt 12 65.000 kilometer efter goda XNUMX månader och var faktiskt bara tänkt som en "tillfällig lösning" tills stationens vagn startade produktionen.

1,9TID är mycket bra motoriserad som ett byggarbetsfordon. Ändå fick han efter kort tid en prestationsökning från Hirsch-företaget. Med nästan 180 hk är du snabb på långa resor och med några samtida på autobahn orsakade det en eller annan förvåning. Trots den rynkade linjära trimningen med tonade fönster, automatisk klimatkontroll och ett navigationssystem var bilen fullt utrustad för mig. Så småningom gjordes vissa optiska förbättringar av interiören. Så jag bytte ut kontrollerna på ratten och växelspakens ram mot de från en Vector. En kopphållare och ett glidande mittarmstöd tillsattes också. Det var 7 mycket trevliga år. En tid då sportdräkten bara hade två mindre olyckor utan att göra något fel och knappast några fel och reparationer värda att nämna. Vi köpte den i Saabs centrum i Freital, den var alltid omhändertagen och servad Mobile Forum Dresden, Egentligen var en förändring redan planerad för mitten 2011 och redan beställttyvärr visade det sig mycket annorlunda. Därför beslutet att fortsätta sportdräkten och vänta. Men nu kom ett erbjudande från Dresden där jag inte kunde motstå. Men inget mer kommer att avslöjas här. Den "nya" kommer imorgon och förhoppningsvis kommer vädret följas av en fotografering och en rapport !!

9-3 sportkombination på 18 ″ turbinfälgar från kampanjen för Saab Parts Germany

Trots allt är sportkombinationen mycket nära oss. Vi har smittat våra grannar med SAAB-viruset !!

 

Text: mark@saabblog.net

5 tankar om “saabblog.net Bilar: Dags att säga adjö ... Del I"

 • blank

  Så en annan riktig Kramer bil.
  Jag skulle vara intresserad av att veta vad som har blivit av Veit.

  Med vänliga hälsningar

 • blank

  Ja, Saabs fäste Sachsen 🙂
  Du kan redan läsa det underbart i texten, med Saab Center Freital. Det var tiderna ...
  I Görlitz och omgivningen ser du tyvärr inte en Saab, men desto mer njuter du av dig själv, om du än en ska besöka.

  Jag är nyfiken på vem den ”nya” är. Jag har också en 9-3 SC själv och är mer än nöjd. Jag är därför glad att acceptera att min har ett långt liv framför sig på cirka 140000 XNUMX km och kan komma inom räckhåll.

  Hälsningar från Lusatia. Marco

 • blank

  Saab-Hochburg-Sachsen, jag fortsätter att säga det. 😉
  Då ser vi fram emot den nya.

 • blank

  Hej Mark,
  Jag, som en Saab-nybörjare, är väldigt exalterad över min Aero 2.6 Turbo (eller något liknande) 2006 jag har ridit för 4 månader; i september till Pyrenéerna strax före Spanien. Jag hoppas att han också håller nästan lika många kilometer som din!

 • blank

  Hej Markera, ha kul med NEW.
  Och bra tid,
  Vi kommer att titta på honom!

Kommentarer är stängda.