SAAB News: Den nya Saab från USA

Ett problem som har intresserat många Saab-fans. Särskild uppmärksamhet gjordes på de få Saab 9-3-konvertiblerna och givetvis Saab 9-4x. Eftersom det var, som vi nu vet, den sista chansen på Saabs nya bilar från Trollhättan under lång tid. God 900 Saab var obetald i de amerikanska hamnarna och marknadsfördes av GM-dotterbolaget Ally Financial.

Titta i salarna: Saab 9-4x i tullhallarna

Vi följde processen och flera gånger över den berichtet, Flera tyska återförsäljare var upprepade gånger i USA och har besökt bilarna och genomfört förhandlingar. Bristen på engagemang var inte, inte ens brist på intresse från fansen. Vi kommer ändå inte att få nya bilar.

Varför är det I sin tur Villkoren för de nya bilarna var nästan alltid utsedda som bra, eftersom de flesta bilarna var i slutna hallen och inte i det öppna området där sjöväderet kunde sätta bilen. Några Saab 9-3-konvertiblar, plus några av de sällsynta Saab 9-4x. Den stora publiken bestod av Saab 9-3, mer sedans än sportbilar och nya Saab 9-5 II.

I förväg såldes de attraktiva konvertiblarna till amerikanska återförsäljare. På samma sätt är Saab 9-4x. Så lämnade de få för Tyskland sportiga intressanta kombinationer, till 9-3 sedans och mycket Saab 9-5 II kvar. Flera intresserade från Tyskland har genomfört förhandlingar, i slutändan utan framgång. De priser som Ally Financial krävde var helt enkelt för höga. Om man tar de prislistor som vi kunde se som grund, så är det sant. Om frakten och tullen läggs till de erforderliga summorna blir sakerna tätt. Den svaga eurokursen och det faktum att varje ny Saab 9-5 enskilt godkännande måste genomgå II gjorde planen definitivt brorsdotter.

När allt kommer omkring har han Saab-partner i Kiel, en av de dedikerade återförsäljare som ville göra oss nöjda med nya fordon, få en Saab 9-4x säkras, En andra kommer snart att resa över dammen, så att vi inte går helt tom. Om någon är desperat ute efter en 9-5 II, hjälper Kielens folk gärna till med sina bra USA-kontakter. En annan Saab-återförsäljare, som var intresserad av importen, har tagit en klassiker från Trollhättan till Tyskland istället för nya fordon.

Har alla Saabs från Ally Financials lager sålts? Det är här det blir motstridigt. Informationen är förvirrande. Vissa säger att Ally hade sålt allt, andra tror att GM-dotterbolaget fortfarande har innehav som inte kan säljas på grund av de höga priserna. Fordonens skick är inte längre lika bra som för några månader sedan.

Den ultimata chansen verkar vara över. Det finns bara den enda importen för den sanna fanen av en av de som fortfarande är tillgängliga hos amerikanska återförsäljare, nya bilar till Europa vill ha.

Text: tom@saabblog.net

Bild: saabblog.net

7 tankar om “SAAB News: Den nya Saab från USA"

 • blank

  Hej,

  På ebay i USA erbjuds 9-4x för 20.000 EUR buy-it-now då och då - frakt, tull, skatter etc. tillkommer naturligtvis också. Bilen har 15.000 XNUMX mil på klockan och annonseras för närvarande - jag tror att priset är mer rimligt.

  9-4x är definitivt en väldigt fin bil.

  Med vänliga hälsningar!

  Matthias

 • blank

  Denna vackra vita färg är SAAB men riktigt bra. Jag gillar det.

 • blank

  Kiel-återförsäljaren har allt väl förberedt och under kontroll.
  Har sett denna 9-4X i Trollhättan vid Oktoberfest där han var.
  Allt har omvandlats till våra massor i dessa vackra vagnar; ingen miles men KM och germ Fahrenheit men grader Celcius; Allt har varit tänkt på.
  Jag gratulerar den här återförsäljaren till det här bra arbetet.

 • blank

  Loppet av vår älskade valuta är en verklig olägenhet

 • blank

  Hej,

  Kiel-återförsäljaren vill ha men också ha anständiga pengar till 9-4x.

  Igår såg jag Saab 9-7x på börserna - de verkar för närvarande för mig vara mycket billiga.

  Om priserna blir bättre igen om några år är det verkligen värt att importera till Tyskland - inte just nu.

  Med vänliga hälsningar!

  Matthias

  • blank

   Kära Matthias,

   är också en superbil. Det kommer inga specialerbjudanden med marknadssituationen och eurokursen ... 😉

  • blank

   9-7x är redan ganska äldre och mycket mer amerikaner som 9-4x. Jag tror att 9 4x är, jämfört med europeisk SUV i samma ps- och utrustningsklass, absolut inte dyrt. I alla fall är du på väg med 9-4x men mer exklusiv, om det finns mer än 10 i Europa tillsammans?

Kommentarer är stängda.