SAAB News: Dongfeng köper T Engineering

En av Kinas största automakers, Dongfeng, köper 70% av Saab-spin-off T-teknik, Detta rapporteras för närvarande av TTELA i Trollhättan. Företaget är en start som består av tidigare Saab Powertrain anställda. Kompetensen ligger i tillägg till turboteknik och flerbränslemotorer, särskilt inom hybrid- och elbilteknik. T Engineering har för närvarande 32 anställda och bygger på Innovatums webbplats.

Vilket gör den näst största biltillverkaren i Kina mit139.000 anställda och fordon 3 miljoner producerade köper en bit av Saab kunskap. För Dongfeng är det den första filialen utanför Kina. För platsen Trollhättan, som är ännu mer internationell, är det ingen nackdel.

Men hur är avsiktsförklaringarna att du inte vill ge Saab Know How to China? Dålig kunskap förbli inte utan uppmärksamhet under en lång tid. Om du bara litar på e-bilkartan hoppar det bara för kort. Dongfeng erkände och agerade. Men det är också ett annat bevis på vad Rohdiamant Saab var. Men ingen erkände det vid rätt tidpunkt.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “SAAB News: Dongfeng köper T Engineering"

 • blank

  Dongfeng Motor Corp. kan ses på gatorna med lastbilar ETC i Kina hittills och till exempel de olika licensbyggnaderna för personbilar. Citroen, men eftersom Kina investerar mycket i e-bilinfrastruktur från staten är denna marknad mycket viktig i Kina och Dongfeng vill också engagera sig, eftersom det blir lättare för e-bilar att få godkännanden i stora städer än för bensin / diesel bilar.
  Tyvärr har man intrycket att SAAB demonteras och säljs skiva för skiva ...

 • blank

  Moin!

  Har du någonsin tittat på DongFeng på wiki? De bygger en MiniVan / Transporter med dubbel njure i huven: en BMW van * lol *

  Hälsningar,
  Sesi

 • blank

  Så det är som alltid. SAAB var krossad och kunskapen och tekniken delas upp och säljs i enskilda bitar.
  Hur trevligt skulle det ha varit om en investerare hade tagit över SAAB som helhet. Föremålen kan aldrig sättas ihop igen.
  Vila i fred, SAAB.

  • blank

   Vi bör inte dra slutsatser - enligt egna uttalanden är NEVS fortfarande intresserad av att få en så kallad långsiktig investerare (dvs. partner) ombord - det kan fortfarande finnas några överraskningar här, inklusive när det gäller hela framtida modellutbud.

   De bästa personerna på NEVS har redan nämnt möjligheten till ett SAAB-hybridfordon - kanske kommer det till och med att samarbeta med Dongfeng.

   Hälsningar från Hansans stad Hamburg

 • blank

  Inte ens den svenska regeringen och det kommer ångra din måltid.

Kommentarer är stängda.