SAAB helg: vår vackraste hobby

Igår firade Saab Zentrum Bamberg sin höstfestival. Anledning nog att flytta Turbo X med vänner och familj ombord till Franconia. Även om det slår ett starkt Saab-hjärta, men också i Bamberg kan du inte ignorera verkligheten. Firandet präglades av introduktionen av Subaru, och från Friedberg hade importören skickat sitt befordringslag. Men Saab-flaggan blåste, och framför verkstaden och i showrummet var några vackra svenskar - inklusive två vackra konvertibler - till salu.

Saab Muckelbauer i Bamberg. På en terräng som gör bilhjärtan snabbare.

Som alltid när familjen Muckelbauer planerar en händelse, tryck sedan på och tv är på plats, och i enlighet med god festivalen besöktes. I uppsättningen av Subaru intresserade kunder var tvungen att söka Saab fans - men Saab förare kan hittas, naturligtvis, och det var mycket trevligt att återuppliva kontakter från Saab återförsäljare Tour ett år sedan, och bra samtal. Tja, knappt 12 månader var bloggare och laget Saab Tyskland Bamberg med nya Saab 9-5 och 9-Saab 4x och en hel del hopp. Idag handlar våra tankar och diskussioner kring hur vi kan njuta av våra svenska bilar så länge som möjligt. Tiderna har förändrats så radikalt under de senaste månaderna.

Ralf och Lars Muckelbauer och TV: n ...

Men det kunde inte förstöra dagen, den ljusa hösten vädret var snäll mot oss, och återigen rullade Saab på grund. Både modern 9-5 II och 9-3 och den klassiska Saab 900 siktades, eftersom Muckelbauers har en lojal Saab kunder. Fläktarna i varumärket, som fortfarande finns där - du kan känna det tydligt - vill inte förändras. En Saab har inget alternativ eller kvarstår, i fallet, som en andra bil i familjen. För många verkar det motsatta vara fallet, du köper en andra Saab och sprider mil på två bilar. Split kilometer är dubbelt så roliga. Med en turbo från Trollhattan garanteras detta.

Turbo X av Adrian. Med Hirsch Performance fälgar ännu mer individuella.

Av den förmodligen mindre än 90 Turbo X, som reser i Tyskland, var tre på kort sikt i Bamberg. En som tillhör Saab-centret och vem ska gå till en ny kund, Turbo X av Adrian och Saabblog.net Turbo X. Adrian har nu konverterat till Hirsch-fälgar och bikakegaller, hans Turbo X är sålunda ännu mer individuell än tidigare. Adrian familj är säker och snabb med hjortföreställningen Sverige, och sedan Adrian har nu blivit en stolt far, kommer här gratulationer från hela blogglaget!

Trots Subaru fortfarande mycket Saab i Bamberg

De vackra höstdagarna är skäl nog att njuta av helgen och flytta Saab. För att det snart blir kallt och ovänligt. Och även om våra bilar som inhemska svenskar inte behöver oroa sig för vintern är det roligt det vackraste i solen. Christoph reste också med sin 9-3 TTID Aero i Märkische Schweiz och mailade oss bilder på hans Saab. I Aero Trim är en särskilt vacker svenskare. Saab-andan, säger han, måste hålla sig levande. Oavsett hur det kan utvecklas i Sverige.

Saab 9-3 Aero TTID från Christoph
Bara en trevlig svensk!

Anden är där och han stannar där. Många mail från de senaste dagarna till vårt team bevisar det. Vår hobby har en stor fläktbas och mycket om Saab omorganiserar sig själv och utvecklar egen kraft. Mer om Saab Spirit kommer att finnas tillgängliga de närmaste dagarna.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net (4), läsarbilder (2)

3 tankar också "SAAB helg: vår vackraste hobby"

 • Som en aktiv bilförare i detta liv kommer jag säkert aldrig att köpa en japansk, koreansk eller kinesisk risskål på 4-hjul som med eller utan elmotor. Min SAAB är fortfarande 20 år!

  • Brandblind gå igenom livet är inte en lösning.
   Har du redan kört en ny Lexus eller Infinity för att döma så?
   Kör båda, SAAB i vardagen (9-5Aero) och den japanska risskålen på 4-hjul på bergsrace (Mitsubishi EVO VI).
   Båda är roliga och de står även sida vid sida i garaget.
   Endast som en liten mat till tanke - för att sådana Proleten-ordstäv jag bara läste i några underutvecklade bilmakare tyska tillverkare ...
   LG Michael

 • SAAB Spirit är mycket bra - men mer intressant skulle vara minst något mer om projekten och förhandlings ställningar (de talade om förhandlingar med så kallade långsiktiga investerare.) Om du vill lära sig NEVS.

  Detta bör inte in i minsta detalj rika (hade tidigare med Spyker i princip redan inte visat) - men demonstrationen av den totala nya inriktningen skulle fortfarande vara mycket önskvärd. I slutändan, vill du att lära men som en lång tid och lojala Saab förare omedelbart om du kan få åtminstone en hybrid SAAB under de närmaste åren eller faktiskt kan förväntas om bara med elfordon. Om ingen konventionell teknik används och ingen hybrid SAAB offentliggörs kommer en märkeskifte sannolikt att komma någon gång - till exempel SUBARU skulle vara ett alternativ om det behövs.

Kommentarer är stängda.