SAAB News: Saab reservdelar historier

Utbudet av reservdelar till våra bilar via Saab Parts AB går bra och har kontinuerligt förbättrats under de senaste månaderna. Vi kan inte klaga. "Parts Story" är inte bara en framgångshistoria i Sverige. Men det finns också andra källor, beroende på vilket år du reser med. Den ”klassiska divisionen” är till exempel (fortfarande) försummad i Sverige. Det kan bara vara en fråga om tid, för reservdelar är en intressant och lukrativ, vilket inte bara erkändes i Nyköping. Eller snarare, nästan alla insåg det, men vi kommer till det. Först de positiva exemplen.

Saabblog.net-supportrar Kunert Automobile AG i Bonn

Kunert Automobile AG

För förare av äldre Saab-modeller är bloggbutiker och traditionella Saab-partner, Kunert Automobile AG från Bonn, mycket intressant.

Kunert Automobile har ett stort antal delar till våra klassiker på lager som inte längre är tillgängliga eller svåra att erhålla i Sverige. Inte konstigt, för Bonner är för över 45 år för bilarna från Trollhättan där. Nu har Saab och Volvo-återförsäljaren öppnat sitt eget kapital. Saab-partnerens webbutik är värt ett besök och den första feedbacken från samhället är också mycket positiv. Förutom att handla erbjudandet är också råd.

Maptun Delar

Saab Tuner Maptun har också varit verksam i lång tid, och Maptun är en av de rekommenderade adresserna i Sverige. Med sin egen nybildade Parts Department kan du nu även sälja original- och tredjepartsdelar till våra Saabs. Maptun rör sig, och delavdelningen kommer att bli en succé där. Från vår erfarenhet rekommenderas Maptun, eftersom kvaliteten på råd och priserna är konsekvent. Maptun Parts är under uppbyggnad och kommer att utöka sitt sortiment permanent. Maptun Parts har också sin egen Online Shop.

Med Maptun går en seriös konkurrent på scenen i Sverige. Men konkurrensen är bra och återupplivar verksamheten. För oss Saab-förare kan detta bara vara en fördel.

hastighets delar

Ja, det finns det hastighets delar i Uddevalla. Ett företag i direkt grannskap till Trollhättan som säljer fina Saab-delar. Delarna är bra, kvaliteten är rätt. Tyvärr fungerar det inte med den tyska distributören så alls. Tidigare hade vi försökt få delar via Neustadts Speedparts och K + K Autotechnik. Vad lyckades inte, för både Sverige och K + K OHG straffade oss med respektlöshet. Om en vän i Sverige kom vi fortfarande till delarna. I maj har vi det berichtet.

Det har inte blivit bättre sedan dess. Det blir väldigt irriterande när du får falska uttalanden vid K ​​+ K. En läsare av vår blogg ville också beställa läderhandtag för läder till Saab 9-5 efter artikeln. Enligt Speedparts butik finns delarna tillgängliga och han begärde K + K Autotechnik.

Distributören svarade per post enligt följande:

Dear Sir ……. * Jag vill förse dig med dessa handtag, tyvärr har Speedparts inte längre dem i lager och kommer inte längre att levereras av Hirsch / Schweiz. Därför måste jag tyvärr avbryta din beställning. Mfg Stephan Karpinski KK-Autotechnik Neustadt

Dörrhandtagen kommer inte från Hirsch, utan från en tysk tillverkare som också levererar Hirsch, men uttalandet var frustrerande. E-postmeddelandet vidarebefordrades till oss och vi trodde att dessa delar skulle vara tillgängliga och rådde att prova genom vänner från Sverige. Resultatet är inte en överraskning. Under några omvägar och med mycket tålamod - men vad vi inte gör för våra bilar - fick vår läsare tag i läderdörrhandtagen, och hans Saab känns nu ännu ädlare. Här är fotoskyddet.

Läderdörrhandtag Saab 9-5 från Speedparts

I slutändan är den enda frågan vad K + K Autotechnik gör. Verkstaden kan vara bra, men du borde snabbt arbeta med distributionen. De som inte är intresserade av produkterna bör ge Speedparts-representationen till en återförsäljare som är intresserad av Saab och Saab-kunderna. Mer är inte att säga. En rekommendation, detta företag kan inte få från oss, tyvärr och igen.

* Namn och adress samt korrespondens är tillgängliga för redaktörerna.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Kunert Automobile AG, läsare bild

 

12 tankar om “SAAB News: Saab reservdelar historier"

 • Tack för info är intressant att veta gånger negativa om Speed ​​Parts, ty vi medlemmar i organisationen gaser från Genève och det omgivande området under många år kan också rapportera motsatsen till positiva erfarenheter var fyllas snabbt och gratis i fel leveranser! Beroende på efterfrågan och efterfrågan gör vi ett eller två gånger per år bulkbeställningar hos Speedparts, som vanligtvis levereras inom tre till fyra veckor, men är vanligtvis felfria. Säkerligen också tack till de svenskspråkiga organisationsmedlemmarna som alla kommunicerar direkt med Speedparts! Låt oss hoppas på ett bra samarbete.
  Vänliga hälsningar från Schweiz
  Giampi

 • När jag tittar på den vackra bilden med SAAB-bilarna på denna Volvo-byrå i Bonn (D), är jag lite ledsen över att ”historien” med Volvo och SAAB inte ledde till en sammanslagning. Båda svenska produkterna kämpar nu för sin fortsatta existens på bilmarknaden med ett oförutsägbart resultat för båda tillverkarna. Därigenom har SAAB nu mycket dåliga framtidsutsikter. Egentligen också tragiskt för Sverige. Men människor i Sverige kan se det lite annorlunda.

  • Det kunde verkligen ha varit en perfekt koppling mellan Volvo och Saab.
   Jag var i 80-åren av sina svurna Volvo-förare, från Amazon 123 GT över 240 GLE / GTL till 740 GLE. Först då bytte jag till Saab, som svenskarna hävdade att det var tekniskt modernare fordonet. Om inget fortsätter hos Saab, kanske du hamnar i Volvo igen. Så stänger cirkeln.

   • Jag tror att man inte borde helt utesluta att den svenska regeringen och andra ”tråddragare” (t.ex. Bergqvist + Co.) kanske vill prioritera Volvo framför SAAB-bilar och tyvärr vill SAAB bara vara en möjlig konkurrent vill driva den berömda "sidelinjen" - denna åsikt uttrycktes redan av andra samtida och har egentligen ingenting att göra med konspirationsteorier eller liknande.

    Eftersom jag tycker att detta är helt möjligt skulle jag naturligtvis inte heller överväga en Volvo i framtiden - det har helt enkelt varit för många inkonsekvenser här.

    • @ Julie: Vad gäller SAAB och Volvo kan säkert sätta lite sanning i det. I affärer kan ingenting uteslutas.
     När 900 och 9000 SAAB-serien lyckades har Volvo säkert förlorat sin marknadsandel i Sverige till SAAB. SAAB hade helt enkelt de modernare bilarna men också med sin egen karaktär.

     Men om Saab inte stod på fötterna och våra ungdomar flyttades bättre bara på helgerna så att vi kunde ha vänner med dem så länge som möjligt, skulle Volvo åtminstone vara ett alternativ för mig. Eftersom de andra tillverkarna inte skulle ha uppfört sig annorlunda gentemot SAAB. För tillfället kan du se det igen i VW Group. Så snart Fiat är redo att sälja Alfa Romeo kommer Piech att integrera Alfa Romeo i gruppen. Det är synd att han inte var intresserad av SAAB. Sånt är livet ...

 • Bra rapport,

  Själv hade jag haft goda erfarenheter med Speedparts, bland annat beställde jag nya dörrpaneler för min 900 1 Cabrio, en bikakegrill och turbinfälgar för min 9-5 SC och fick de också levereras till Schweiz utan problem.
  Det som dock kräver lite tålamod är kommunikationen, så jag var tvungen att skicka en påminnelse för varje beställning innan saker började.

  Med vänliga hälsningar från centrala Schweiz Martin

 • Hi Tom
  Kanske kan du hjälpa mig. Jag har varit en stolt Turbo X-förare sedan onsdagen
  Den ursprungliga främre spoilerlipen var bruten och garaget där jag köpte Super Saab beställde den felaktiga.
  Du beställde just det främre spoilerskyddet.
  Kan du berätta var du ska beställa läppen?

  Saabige X hälsningar från centrala Schweiz
  Sead M.

 • Kan jag bara bekräfta, läderhandtagen är rena och känns mycket bättre!

 • Tack för goda råd om anskaffning av reservdelar. Väldigt hjälpsam !

 • Moin Tom.

  Trevlig rapport!

  Det var därför jag först kom över Kunert-butiken (även om ja i reklamen anges i sidofältet).

  Jag rusade där och beställde genast något (och ringde dem kort om en "del". Tyvärr passar den inte i min bil. Men kontakten var mycket vänlig, hjälpsam och de ringde till och med tillbaka inom några minuter!)

 • Bonn Saab-återförsäljaren har verkligen en bra affär. Intressant erbjudande 🙂

Kommentarer är stängda.