SAAB News: Saab reservdelar historier

Reservdelsförsörjningen för våra bilar via Saab Parts AB går bra och har förbättrats stadigt under de senaste månaderna. Vi kan inte klaga. Inte bara i Sverige är "Parts Story" en succeshistorie. Men det finns också andra källor, beroende på vilket år du går. Till exempel är den "klassiska" sektionen (fortfarande) försummad i Sverige. Kanske är det bara en fråga om tid, eftersom reservdelsaffären är intressant och lukrativ, vilket inte bara har erkänts i Nyköping. Eller snarare, nästan alla har erkänt det, men vi kommer till det. Först de positiva exemplen.

Saabblog.net-supportrar Kunert Automobile AG i Bonn

Kunert Automobile AG

För förare av äldre Saab-modeller är bloggbutiker och traditionella Saab-partner, Kunert Automobile AG från Bonn, mycket intressant.

Kunert Automobile har ett stort antal delar till våra klassiker på lager som inte längre är tillgängliga eller svåra att erhålla i Sverige. Inte konstigt, för Bonner är för över 45 år för bilarna från Trollhättan där. Nu har Saab och Volvo-återförsäljaren öppnat sitt eget kapital. Saab-partnerens webbutik är värt ett besök och den första feedbacken från samhället är också mycket positiv. Förutom att handla erbjudandet är också råd.

Maptun Delar

Saab Tuner Maptun har också varit verksam i lång tid, och Maptun är en av de rekommenderade adresserna i Sverige. Med sin egen nybildade Parts Department kan du nu även sälja original- och tredjepartsdelar till våra Saabs. Maptun rör sig, och delavdelningen kommer att bli en succé där. Från vår erfarenhet rekommenderas Maptun, eftersom kvaliteten på råd och priserna är konsekvent. Maptun Parts är under uppbyggnad och kommer att utöka sitt sortiment permanent. Maptun Parts har också sin egen Online Shop.

Med Maptun går en seriös konkurrent på scenen i Sverige. Men konkurrensen är bra och återupplivar verksamheten. För oss Saab-förare kan detta bara vara en fördel.

hastighets delar

Ja, det finns det hastighets delar i Uddevalla. Ett företag i direkt grannskap till Trollhättan som säljer fina Saab-delar. Delarna är bra, kvaliteten är rätt. Tyvärr fungerar det inte med den tyska distributören så alls. Tidigare hade vi försökt få delar via Neustadts Speedparts och K + K Autotechnik. Vad lyckades inte, för både Sverige och K + K OHG straffade oss med respektlöshet. Om en vän i Sverige kom vi fortfarande till delarna. I maj har vi det berichtet.

Det har inte blivit bättre sedan dess. Det blir väldigt irriterande när du får falska uttalanden vid K ​​+ K. En läsare av vår blogg ville också beställa läderhandtag för läder till Saab 9-5 efter artikeln. Enligt Speedparts butik finns delarna tillgängliga och han begärde K + K Autotechnik.

Distributören svarade per post enligt följande:

Kära herre ....... * Jag skulle vilja ge dessa handtag, tyvärr har Speedparts inte längre på lager och levereras inte längre av Hirsch / Schweiz. Därför måste jag avbryta din beställning tyvärr. Mfg. Stephan Karpinski KK-Autotechnik Neustadt

Dörrhandtagen handlar inte om hjort, utan om en tysk tillverkare, som också ger rådjur, men uttalandet var frustrerande. Posten vidarebefordrades till oss, och vi ansåg att dessa delar skulle vara tillgängliga och rekommenderas att prova över vänner från Sverige. Resultatet är ingen överraskning. Över några omvägar och med mycket tålamod - men vad vi inte gör någonting för våra bilar - kom vår läsare till dörrhandtag av läder, och hans Saab känner nu lite mer ädel. Här är foto-beviset.

Läderdörrhandtag Saab 9-5 från Speedparts

I slutändan är den enda frågan vad K + K Autotechnik gör. Verkstaden kan vara bra, men du borde snabbt arbeta med distributionen. De som inte är intresserade av produkterna bör ge Speedparts-representationen till en återförsäljare som är intresserad av Saab och Saab-kunderna. Mer är inte att säga. En rekommendation, detta företag kan inte få från oss, tyvärr och igen.

* Namn och adress samt korrespondens är tillgängliga för redaktörerna.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: Kunert Automobile AG, läsare bild

12 tankar också "SAAB News: Saab reservdelar historier"

 • Bonn Saab-återförsäljaren har verkligen en bra affär. Intressant erbjudande 🙂

 • Moin Tom.

  Trevlig rapport!

  Det var därför jag först kom över Kunert-butiken (även om ja i reklamen anges i sidofältet).

  Har det också bläddrat densamma och genast beställde vad (och bara på grund av en "del" i telefon med dem. Tyvärr, det passar inte för min bil. Men kontakten var mycket vänliga och hjälpsamma och det fanns ett återkallande även inom några minuter!)

 • Tack för de goda råden om upphandling av reservdelar. Mycket användbart!

 • Kan jag bara bekräfta, läderhandtagen är rena och känns mycket bättre!

 • Hi Tom
  Kanske kan du hjälpa mig. Jag har varit en stolt Turbo X-förare sedan onsdagen
  Den ursprungliga främre spoilerlipen var bruten och garaget där jag köpte Super Saab beställde den felaktiga.
  Du beställde just det främre spoilerskyddet.
  Kan du berätta var du ska beställa läppen?

  Saabige X hälsningar från centrala Schweiz
  Sead M.

 • Bra rapport,

  Jag själv hade haft goda erfarenheter med hastighets Parts, jag beställde bland annat nya dörrpaneler för min 900 1 Convertible, en honungskaka grill och turbinhjul för min 9-5 SC och enkelt levereras till Schweiz får.
  Vad som kräver lite tålamod är kommunikationen, så jag var tvungen att e-posta en påminnelse för varje order innan sakerna rullade.

  Med vänliga hälsningar också från Central Switzerland Martin

 • När jag tittar på den vackra bilden med Saab-bilar i denna Volvo representation i Bonn (D), ger mig bara lite sorgligt att "story" med Volvo och Saab har inte lett till en sammanslagning. Båda svenska produkterna kämpar nu för ytterligare existens på bilmarknaden med oförutsägbar produktion för båda tillverkarna. SAAB har nu mycket dåliga framtidsutsikter. Egentligen för Sverige också tragiskt. Men folk kan se det annorlunda i sverige själv.

  • Det kunde ha varit en idealisk koppling Volvo & Saab.
   Jag var i 80-åren av sina svurna Volvo-förare, från Amazon 123 GT över 240 GLE / GTL till 740 GLE. Först då bytte jag till Saab, som svenskarna hävdade att det var tekniskt modernare fordonet. Om inget fortsätter hos Saab, kanske du hamnar i Volvo igen. Så stänger cirkeln.

   • Jag tycker vi ska inte uteslutas att den svenska regeringen och andra "sträng avdragare" (z. B. Bergqvist + Co.) fortfarande kanske vill backa Volvo företräde framför SAAB Automobile och Saab tyvärr bara alltför glad som en potentiell konkurrent vill driva den berömda "sidospår" - denna uppfattning har också uttryckts av andra samtida och verkligen har ingenting att göra med konspirationsteorier eller liknande ..

    Eftersom jag tror att det är fullt möjligt, naturligtvis skulle jag i framtiden heller Volvo beakta det faktum - det finns alldeles för många motsägelser.

    • @ Julie: Vad gäller SAAB och Volvo kan säkert sätta lite sanning i det. I affärer kan ingenting uteslutas.
     När 900 och 9000 SAAB-serien lyckades har Volvo säkert förlorat sin marknadsandel i Sverige till SAAB. SAAB hade helt enkelt de modernare bilarna men också med sin egen karaktär.

     Men om Saab inte skulle studsa tillbaka / kom och våra klassiska bilar bättre egentligen rör sig bara på helgerna, så att vi har så länge som möjligt vänner eftersom Volvo skulle vara ett alternativ, åtminstone för mig. Eftersom de andra tillverkarna inte hade uppfört sig olika mot SAAB. Du kan hitta den för närvarande hos VW-gruppen igen. Så snart Fiat är redo att avyttra Alfa Romeo, kommer Piech att integrera Alfa Romeo i gruppen. Synd han hade inget intresse av SAAB. Det är livet

 • Tack för info är intressant att veta gånger negativa om Speed ​​Parts, ty vi medlemmar i organisationen gaser från Genève och det omgivande området under många år kan också rapportera motsatsen till positiva erfarenheter var fyllas snabbt och gratis i fel leveranser! Beroende på efterfrågan och efterfrågan gör vi ett eller två gånger per år bulkbeställningar hos Speedparts, som vanligtvis levereras inom tre till fyra veckor, men är vanligtvis felfria. Säkerligen också tack till de svenskspråkiga organisationsmedlemmarna som alla kommunicerar direkt med Speedparts! Låt oss hoppas på ett bra samarbete.
  Vänliga hälsningar från Schweiz
  Giampi

Kommentarer är stängda.