SAAB Fotokonkurrens Sommar - Sol - Saab: Del 8

Saab Photo Competition närmar sig finalen. Men innan det sista valet kommer fler Saab semesterbilder som vi inte vill beröva våra läsare. Intressant och glädjande är att både Saab-förare med nuvarande fordon, liksom klassiska Saabs, läser vår blogg. Låt oss börja med klassikerna. Från Ulrich kommer en bild av hans Saab 95, som är hans familjes sommarbil, i Finlands Kornfeld.

Saab 95 på finska kornmarken. Foto av Ulrich

Den geniala lilla stationsvagnen från Sverige, med upp till 7 platser är en av mina favoriter. På många små detaljer märker man kunskapen från flygplanskonstruktionen.

Saab Sonnet V4 på vägen Sverige. Foto av Ralf.

En legend i Saab cirklar är Ralf med sin son V4. Sonnet var redan stjärnan i flera klassiska bilpublikationer och det blåa diva är inte den enda Saab i Ralfs familj. Med den lilla sportbilen från Trollhättan var han inte bara på Saabs möte i Spa, han var också på väg Sverige. Körning Saab Sonnet är en ren körupplevelse och är otroligt kul!

Saab 9-3 i Steiermark. Foto av Peter.

Peter är ett stort fan av kultmärket från Sverige. Han var på väg i Styria och Istrien med sin Saab 9-3 sportdräkt. Det fanns fantastiska bilder från bergen och saabige motiv som värdshuset med Greif, vilket naturligtvis är övernattningsboendet med högsta kvalitet för oss Saab-förare. Vid vägkanten var det en soptunna. Det har inget att göra med Saab, men bär namnet på en bil av ett varumärke som vi inte gillar. Symbolismen är kanske lite meningsfull, men passande.

Tre gånger 9-5 i Holland. Foto av Alexander.

Alexander från Rheinhessen var med vänner i Egmond aan Zee i Holland. Ingen resa runt om i världen, som han tror, ​​men bilden med de två Saaberna har ett symboliskt värde vid andra ögonkastet. Observera husnummer. Eftersom det skulle ge oss tre gånger 9-5 i Nederländerna.

Saab 9-5 med solrosor. Foto av Peter.

Peter, som Saabblog.net-laget, deltog i Cabriolet Rallye Sachsen. Hans Saab 9-3 Cabriolet i Lime-Yellow, också en färg jag gillar väldigt, är tidlöst vackert och ett stilfullt sätt att köra "topless". Mycket konstnärliga är bilderna av solrosorna som slog ett Saab 9-5 kromglas. En vacker symbol för den tyvärr redan över sommaren.

Saab 900 II Cabriolet i Thasos. Foto av Ivan.

Att Saab har byggt de vackraste konvertiblerna, är obestridd. Ibland sålde svenskarna årligen fler bilar med "soft top" än slutna fordon. Saab Cabriolets har varit bilar för hela året och för daglig användning sedan den första Saab 900. Naturligtvis är konvertiblarna hemma även på långa resor. Saab 900 II Cabriolet av Ivan gör det hänt. Hans Saab driver minst en gång om året rutten Berlin - Sofia, eller till Svarta havet eller Grekland. Bilden av 900 II togs på 22.00 i Thasos.

Saab 9-5-sporten i Sverige väntar på färjan. Foto av Thomas.

Det finns fortfarande många Saab på vägen i Sverige. Thomas var i hemlandet av våra bilar från semester och medan han var tvungen att vänta på färjan, de tre Saab kunde berätta 9-5 sport wagon säkert några. Tre Saab i rad skulle vara nästan en känsla i norra Bayern. I Sverige är det (fortfarande) varje dag.

Saab 90 på flygbana. Foto av John.

Saab-chaufförer gillar att köra Saab även i utlandet. För mig personligen är det en skräck om jag ska sätta mig utomlands vid ratten i en hyreskorean. Tyvärr finns det inga fler Saab hyrbilar. Nästan. Allt är annorlunda i Island och Johannes trivdes med sin familj i Saab 90 i ett biluthyrningsföretag. Bravely droning, han skriver, han körde 2.900 kilometer med Saab 90 genom landet. Saab 90 är en trevlig resebil, som orättvist förkastas av fansen. Det är rätt, Saab 90 har tyvärr blivit en exotisk och knappt existerande. För alla resenärer till Island är hyrningssidan för biluthyrning, som har tre Saabs i flottan. En Saab 90, en Saab 900 II och en Saab 9000. Häftigt.

Saab 90 med husvagn. Foto av Volker.

En Saab 90 är som att säga en exotisk och jag kunde inte tro det när på samma dag en post med Saab 90 kom Urblaubsbildern. Volks 90 har varit i besittning i 23 år och har turnerat många europeiska länder. I år såg Saab 90 med husvagnar i Sverige och Finland, där bilderna togs. Saab 90 kommer sannolikt att vara på väg långsamt mot H-märket, så var 30 år gammal. Kollar du på bilen? Jag tycker nej. Som en typisk Saab är han tidlös vacker.

Saab 9-3 Aero XWD V6 hjort. Foto av Fredy.

Saab-förare är kända för att vara över genomsnittliga lojala. Den som någonsin har blivit kär i det svenska varumärket kommer vanligtvis att vara där. Om inte jobbet, företaget eller bristen på nya bilar tvingar dig att förändras. Men det är inte ett problem för dagens inlägg. Fredy är från Schweiz och hans Saabs förbättras alltid på Hirsch Performance. Ett förnuftigt beslut, eftersom Hirsch-teamet får det bästa ut ur våra bilar. Hans nuvarande Saab är en 9-3 XWD V6 med 300 hästar och utrustad med allt som var möjligt. En stor dos av kul är inte i tilläggslistan och finns i serie med det!

Saab 9-3 framför det stora turbinhuset i Trollhättans vattenkraftverk. Foto av Erik.

Från Sverige, Norge och Koblenz skickar Erik oss sina bilder av Saab 9-3. Många av oss är alltid dragna till Sverige och sedan förstås till Trollhättan som alltid är värt ett besök. Saab 9-3 limousine från Erik kommer runt mycket och ser bra ut överallt, oavsett var hon är.

Saab Bil Museum. Foto av Ivo.

Ivo och Ursula åkte också i Skandinavien. Med en Saab 9-3 Aero V6 XWD var de välmotoriserade och naturligtvis var hunden av de två också ombord. Tillsammans har de täckt underbara 4.574 kilometer i norr. De två har skickat oss så många vackra bilder som vi var tvungna att göra förhandsval. Eftersom resan genom Sverige ensam skulle ha varit värt en rapport. Men vi har sökt efter de vackraste svenska intryck för läsarna.

Fotokonkurrensen är nästan över. Med 250-bilder har han överträffat våra förväntningar överlägset, eftersom bloggen bara är tysktalande och Tyskland, Schweiz och Österrike är inte exakt den starkaste Saab-marknaden. Intresset för varumärket är stort och Saab-samhället är mycket aktivt.

Vi tycker att våra bilar och Saab-förare är lojala mot sin bil under en över genomsnittstid. Oavsett hur situationen i Sverige utvecklas är Blog Team säker på att vi kommer ha mycket roligt med våra kultbilar.

Nu är det juryns tur, DVD-skivan med bilderna går till Saab Parts AB i Eschborn. Det finns ett urval av 10 bästa motiv. För att rösta så frågar våra läsare!

Text: tom@saabblog.net

10 tankar också "SAAB Fotokonkurrens Sommar - Sol - Saab: Del 8"

 • Hmmm ... som i den första bilden är faktiskt en 95, inte en 9-5. Bilen, som ser ut som två bilar som är sammansatta: fronten aerodynamiskt avrundad, baksidan som om den skärs med en axel.

  Och vem äger Gripen?

  • Självklart är det en 95. Ibland kan du inte se Saab på grund av alla bilder :-). Har ändrat det - tack!

  • Jag har eller SAAB Gripen Även fotograferade tyvärr de inte tillhör mig ...! Men det var fortfarande mycket imponerande, som totalt 9 Gripen för en vecka i Visby, Gotland (på morgonen strax efter 8 h!) Började över våra huvuden!

   Eftersom själva tyvärr ingen Gripen (däremot förhoppningsvis snart men det schweiziska flygvapnet, som Walter redan märkt) är i garaget, har vi bara går ytterligare Saab 9-3 2.8T XWD Sportcombi med full hjort prestanda paketet (HP motor 300 PS, etc) skal. Så det skulle vara praktiskt taget identiska 2 9-3er här "Little Sweden". SAAB är inte död, SAAB lever!

   • Jo, 9-3 är nästan lika bra som en Gripen

    Trevligt flygplan ... och fina bilar.

 • Detta Gripen, det vill säga den fortsatta utvecklingen, tillhör snart det schweiziska flygvapnet. - Mycket fina bilder har landat i bloggen. Gör dig glad ....
  Hälsningar från Schweiz
  Walter

 • Sonnet är bara en dröm

 • Klassbilder! Bra idé, det här fototävlingen! Det var jättekul och gjorde bonden till SAAB ännu tätare ... .. Vi är redo, låt oss se vad som kommer från Trollhättan!
  Solig helg ... ..

 • Hej tom

  Du förtjänar ett stort tack för din aldrig flaggande täckning och den stora idén med fotokonkurrensen. Ser alltid fram emot nyheter här i saabblogen.
  Önskar hela den stora SAAB-familjen olycksfri körning och otroligt körglädje med de mest olika Old and Yountimern.

  Hälsningar från SAAB-landet Schweiz
  Fredy

 • På något sätt galen. När jag tittar på bilderna tycker jag vilka bra bilar. 🙂 De borde inte byggas längre? Vad ska det vara?

 • När jag ser dessa bilder kommer tanken till mig: Var bor Saab-bilister? -> i Greifenburg! (inspirerad av Peter!)

Kommentarer är stängda.