SAAB 9-3 e-power…. Rullar!

Trollhättan förblir en fordonsplats efter slutet av Saabs bilproduktion. General Motors böcker utvecklingsarbete för Chevrolet och tyska Opel derivat. Jaguar och Land Rover, liksom Scania och Volvo (lastbilar) är bland kunderna. Och finns det fler kunder som inte nödvändigtvis vill bli namngivna. En video från Trollhättan visar oss vad som händer. Efter arbete, på fritiden. Han kommer från Magnus Johansson, är ganska aktuell och visar en elektrisk Saab.

Elektrisk Saab 9-3

Vänner i Sverige känner min Johansson och även hans bilbakgrund. Johansson var utvecklingsingenjör på Saab Automobile AB, medlem i Nordisk Elbil Union och arbetar nu för Wilhelmsen Technical Solutions. På fritiden "tänker han" med vänner från "Elbil Sverige" på en elektrisk Saab. 9-3 har nu haft sin första "utrullning" med mindre svårigheter, som du kan se på videon.

Så det är inte NEVS hemliga utvecklingsverkstad, som är dolt någonstans i Trollhättan, och det är inte heller den första prototypen av investeraren som rullar genom bilden. Det är en elektrisk Saab, utvecklad i en hantverksverkstad mitt i Trollhättan. Vilken Saab-galen stad!

Fler bilder av E-Saab-projektet och videon i Photostream av Magnus Johansson. Tack till Kay för mail!

Text: tom@saabblog.net

Bild: Magnus Johansson

9 tankar om “SAAB 9-3 e-power…. Rullar!"

 • blank

  Ja, våra vikingvänner är alltid bra för överraskningar.

 • blank

  När jag först såg bara bilden av artikeln hoppades jag på en artikel som att några tidigare Saab-ingenjörer i en ödehut, oskadd och obemärkt fortsatte att skruva på gamla Saab-projekt för att få en produkt till marknaden. Als Precis som då (inte helt jämförbar) som flygtekniker utan vindtunnel byggde en bil med bästa luftmotstånd eller motorvarianter i fjärrflygplanhängare med lite invigd försök. Åh, jag saknar Saab.

 • blank

  Åh, då kommer IKEA snart att ha konverteringssatser! 🙂

  Elektromobilitet: Idag gick vår första helelektriska buss i reguljär trafik - hittills utan problem! Passagerarna njuta av lugn och ro i fordonet!
  Låt oss se vad pressen rapporterar i morse, radio, TV och skriva ut - de var alla där!

  • blank

   Efter Ikea-klassiken: Bil-E 😉 Även om modellen visat sig vara lite svag vridmoment. Eller glömde de att ta bromsbeläggen?

   Jag tycker att denna tystnad är fascinerande, förutom det rullande ljudet ... nästan lika fascinerande som att vrida ner turboladdaren i slutet av resan 🙂

 • blank

  Bygg din egen E-SAAB! Vem behöver NEVS? 😉

 • blank

  Intressant är också ytterligare information om Flickr, tack. Svenskarna är bilen ägs och kommer inte att ge upp. Okej då !!

 • blank

  Vem är GM-kund för?

  Amerikanerna kan säga vad de vill, men GM har mycket kunnande i Sverige och de kommer inte att kunna ersätta det med egna medel.

  Det är intressant för mig att JLR också är kund i Trollhättan. Deras produkter är mycket intressanta, och att veta att THN-know-how är i dem gör dem ännu mer intressanta.

  • blank

   Jaguar är det enda riktiga alternativet till Saab för mig. Så stänger cirkeln igen, om jag vill ha en ny bil, då bara Jaguar 😉

   • blank

    Roligt, bara förra veckan såg jag att Jaguar XF Sportbreak lanserades och jag tyckte att det är ganska ett alternativ, om det är lite dyrt. Eftersom min beställda 9-5 Sportcombi aldrig levererades 🙁

Kommentarer är stängda.