Vad gör oss lyckliga ...

Saab kan göra lycklig. Den som någonsin kört en turbo legend från Trollhättan är i fara för livslångt beroende. Förra fredagen åkte jag med vän Marco. I sin familj har två Saab 9-3 hittat sitt hem, en sista Saab 9 3 Aero Coupe, Men för alla människor måste Marco, en av Saabs största fans, driva det sista kvarvarande utländska varumärket i familjeflottan varje dag. Ett villkor som är ohållbart!

Saab 9 5 Aero och 9 3 Cabriolet

Åtgärd kan skapas enbart genom en varumärkesändring, eftersom en lättnad av abstinenssymptom endast är möjlig genom originalet. i Saab centrum Mainz Vi tog upp, igen inom några veckor, nyanvända Saabs. Saab nummer 3 och Saab nummer 4 eftersom Mainz är mycket smidig och organisera alla vackra Saab. Men att organisera ensam är inte allt! I Mainz - och nu är det ett stort beröm från bloggen - du säljer begagnade bilar som om de var nya bilar. Fordonen är noggrant förberedda, alla egenheter Duch Pre avlägsnas, och handover finns den obligatoriska bukett. Så Marco fick äntligen sin efterlängtade Saab 9-5 Aero Sport Combi, med allt som lånat den tidigare vallistan i en mycket fint skick.

Marcos arbetskollega Daniel, som kunde hämta sin allra första Saab med en Saab 9-3-cabriolet, var en del av laget på vägen till Mainz. Visst, Marco, med missionären, har sin del i köpbeslutet! Men en Saab Cabriolet i rätt färg, med Hirsch prestandaförbättring, Hirsch sportfjädring och Hirsch carbon skinndashboard är alltid det rätta valet.

I formation över motorvägen: Saab 9-3 Cabriolet, naturligtvis, öppen och Saab 9-5 Aero

Tillbaka från Mainz till norra Bayern gick det i konvojen, eftersom redan två Saabs form under tiden bildades, så sällan har varumärket blivit i gatubilden. Marco med sin 9-5 Aero som blyfordon, med ett permanent glin på ansiktet, bakom oss Daniel, förstås med toppen ner. Saabs utställning, som vi kunde uppleva vid stoppet vid en av de vanliga amerikanska snabbmatrestaurangerna och på senare lokala korsningar. Under alla omständigheter fanns det två väldigt glada Saab madmen på fredagen. En för att hans familjs flotta äntligen är 100% Saab, den andra för att han har mycket roligt med sin första Saab och fattat rätt beslut!

Saab blir alltmer ett fenomen. Eftersom det inte finns några nya bilar, och även med den största optimismen inte kommer att ge upp så snabbt ökar efterfrågan på bra Sverige. Åter och tillbaka får jag mail från tidigare Saab-förare, som nu vill komma in i en Saab igen. Tendens stigande ...

Så Marco är inte ensam med sin Saab-passion, och ingen kan förklara detta Saab-fenomen. Eftersom det driver konstiga blommor, och Saab-partner som har erkänt vår passion gör bra affärer. Varför är det Är det individualiteten hos ett litet varumärke i taget när det inte längre finns någon riktig automobil individualitet i överkomliga prisklasser, trots att tillverkare vill föreslå mer individualitet än någonsin tidigare? Eller är det bara den fantastiska Saab turbo-motorn som är så bra? Eller de perfekta platserna som inte gör långa resor är en plåga men ett nöje? Listan kan fortsättas efter önskemål. Kanske spelar några av alla faktorer i det. Marco fick det rätt på fredagen. "Jag sitter i en Saab, då är det här ... Välkommen hem känsla," sa han. Detta är något som många av oss gör varje dag. Med ett litet leende i ansiktet.

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net

12 tankar också "Vad gör oss lyckliga ..."

 • Hej tpm

  som alltid bra artikel.

  Efter att jag min sista månaden motvilligt var tvungen att ge Saab 9.3 TTiD Vector Sport Combi (bolag leasade bil) och berodde på brist på nya Saab tvingas in i en DT. Markenfzg. Jag kan berätta hundratals punkter varför Saab var det bästa fordonet jag hade.

  Bortsett från "unikheten" i någon parkering är det redan den konfigurationen som var irriterande. Ett element utesluter det andra, dubbla funktioner är fortfarande möjliga, alla mycket väldigt dyra, t.ex. värmare Saab 900 € nu ~ 1400 € och och och

  Nu när jag har bilen och jag är tvungen att ta itu med det, är det framförallt "Keep it simple" funktionaliteten hos kontrollpanelen hos en Saab som jag saknar.

  I min Saab var 2-3 bara tillräckligt med hävstång för att uppnå detta eller så. Nu har jag 2-spakar med oändliga positioner för att aktivera samma funktion. Det är inget att känna teknikprincipen gör det enkelt och enkelt, prisvärt och korrekt, men här står det, gör det så komplicerat och dyrt som möjligt.

  Bara det mycket berömda MMI-systemet är en skräck. Med SID och pekskärm på Navis i Saabi har jag varit x gånger snabbare i mål och framför allt säkrare i vägtrafik (mycket färre blickar för kontroll som behövs).

  Som en sista kritikpunkt måste jag notera att bilen, trots StartStops automatiska hittills 1l diesel mer på 100km konsumeras än Saab, och även om han säljs med samma eller till och med bättre konsumtion.
  Jag körde min Saabi över 142000km i nästan 3.5 år med 6.9 liter / 100km (bokningsbar genom bokföring).

  Trots att utsikterna är mycket dåliga och kvinnor fortfarande har mycket optimism hoppas jag fortfarande att jag någonsin kommer att få glädjen att komma in i en Saab igen.

  Ensam att se varje morgon igen leendet som min fina 9.3 svala grill alltid hälsade mig (bil med ansikte = sympatisk !!!).

  Hälsningar, Cetak

  • Hej Cetak.

   Nå då kan vi bara hoppas att det kanske finns en andra bil med dig ...

   Hälsningar från Oldenburg.

   André

   • Hej Andre,

    tyvärr inte. Det finns inget rum och absolut ingen tid att köra 🙁 Annars skulle jag ha tagit över min Saabi omedelbart.

    Men kanske någon dag ....

    Tack och hälsningar, Katrin

 • Tack Tom, återigen en post av dig ger nästan tårar mot mina ögon med känslor. Nyligen berättade en kollega att han hade beställt och betalat för en Tesla Model S direkt i Palo Alto (där vårt företag har sitt huvudkontor). Eftersom vi också måste hantera en efterträdare för våra älskade Saabs vid någon tidpunkt tog jag en titt runt Tesla-webbplatsen. Efter att modell S kommer att finnas tillgänglig i Europa från mitten av 2013 har jag aktiverat en onlinebokning.
  Till skillnad från hybridbilar tycker jag att en ren elbil med förmodligen 480km-sortimentet är ganska attraktivt. Priset på ca 100'000 schweiziska franc, så om 80'000 Euro för en sådan bil är också ganska lämpligt.
  Kort därefter fick jag betalningsbegäran för insättningen och det var allvarligt! Jag är i mitt garage, grep jag konvertibelen och gjorde en kort resa. Knappast hemma avbokade jag omedelbart min bokning.
  Det finns inget som en Saab Turbo! Av gjort!

  Hälsningar från Zürich

  Claudius

  • Hej Claudius, mycket sympatisk, det är nog ungefärligt
   alla riktiga Saab-förare är redan borta.
   Vi har fortfarande 4-datorer i familjen.
   Hälsningar från Thüringen
   (Jag är ute och om med min 9-5 T Sportcombi varje dag - men bara trevligt på jobbet!)

 • Trevlig artikel - tack! Från mig finns det fullt samtycke:
  Jag återvände slutligen till SAAB i mars efter 3 år AUDI i form av en 9³ TTiD Aero SportCombis. Sedan dess är körningen kul igen, jag känner mig bara bra!

  För min fru och jag (vi har med 2 personer 3 SAABs) finns det inget alternativ!

 • Ja, vi glömmer fortfarande!

  Daniel + Marco

  PS: Tack igen till Saab Zentrum Mainz (Autohaus Scholl) och Hr. Wiener

 • Tack, än en gång känner jag mig bekräftad.
  Tyvärr igår kunde jag lyssna på en intressant rapport om olyckshändelse av elektriska fordon av Ö3 (de österrikiska turisterna känner till denna sändare) på morgonen.
  Sammanfattningsvis: Feurewehr som nu är beväpnad med IPads måste gå till olyckor för att skära ut offren utan explosioner från sina elbilar. Eftersom alla tillverkare bygger sina extremt brandfarliga kiselbatterier annorlunda är det omöjligt för brandverket att ingripa snabbt. vilket naturligtvis för äldre, inte ipadkalibrerat, sätter på provet.
  Jag var genast tvungen att tänka på NEVS, och hoppas bara att problemet kan rättas till vår framtida E-SAABS födelse.
  lg från tyrolen

 • Hej.

  Tack för den fina artikeln. Vi drive've bara varit Nov.'11 (igen) Saab ... men vem som ett barn med en Saab turbo 900, då Saab 900turbo 9000 V är stort med den senare Saab 16i och fick köra själv också kommer efter år igen till Saab tillbaka! Tja, om vår Wolfsburg (andra bil) inte längre vill, ja, då finns det en ny används av Saab till Depatte.

  Hälsningar

  André

 • Grattis till de stolta ägarna! Och alltid turbospass-liknande, olycks- och punktfri körning! Med sådana känslomässiga rapporter ökar viljan för varumärket!
  Jag drömmer om en "rekognosceringsresa" i östra Republiken, det finns fortfarande många 900 Turbo i en stor hall ...... men en restaurering måste vara einktaltuliert ....
  SAABy vecka

 • Hej kära Saab vänner,
  Som en långvarig Saab-förare kan jag bara hålla med dig: Bra bilar med det där vissa. Synd att det finns uppenbarligen för få personer som inte ville driva enhetlighet (t) en ...

  I vår officiella bilpark har vi olika Mercedes, som säkert uppfyller en hög standard. Ändå är jag glad igen, om jag austeigen från dessa emotion och teknokratiska bilar med multimediasystem, och gå ut med min 9-5 9er or-3er cabriolet.

  Hälsningar

  jagger

  PS Tack vare SaabBlog-laget för de stora "Made-in-Trollhättan-by-Trolls" -klistermärkena och korthållaren 🙂

 • Ha det roligt med de nya ägarna med de nya förvärven!

Kommentarer är stängda.