Saab fotokonkurrens: Hej. Jag heter sabrina

Vår Saab fototävling slutar på lördag. Ägarna till Sabrina har skickat inte bara bilder, utan också en komplett Saab-historia, som vi verkligen gillade. Ägarna till Sabrina, Olga och Johann, lever Saab, ingen tvekan. Nu talar Sabrina.

Jag fick namnet efter den fräcka svarthåriga från brottsserien "Three Angels for Charlie". Jag är i alla fall svart och kallt. Jag blir snart nio år, nästan tonåring, även om jag har rest mer än tre gånger runt ekvatorn.

Sabrina på landet

Nyligen har jag också en yngre syster. Hon heter Sophie, som blondinen från den musikaliska komedin “Mama Mia” och hon är också blond. Nej inte direkt. Hon ser mer ut som en "glaciär" men är också vacker att titta på och hon lyssnar alltid på Abba-musik. Eftersom min syster redan var på semester i år har Tom redan ett foto av henne. Jag har inte varit på semester i år. Men det är snart dags för mig också. Tyvärr är Toms fotokonkurrens bara över när jag kommer tillbaka. Tom har redan ett mycket trevligt foto av mig också. Nej, inte en semesterbild, men en från mitt hemområde. Jag har redan sagt varför. Och eftersom Tom skrev en så vacker text till mitt foto, ska jag visa dig några fler bilder av mig och mitt hem. Jag är högmodig, menar du? Ja det är jag. Men det spelar ingen roll. Jag är en sällsynthet nu.

Sabrina i skymningen

Kanske är jag inte den vackraste i mitt hemland. Inte störst och snabbast ändå. Men jag har personlighet och andra har inte ens ett namn. Och du gillar mig, jag är stolt över det.
Jag har aldrig varit sjuk. Ok, när jag hade lite väs. Men det var inte så illa och de läste mig snart. Mycket värre det var när jag slutade en gång innan ett rött trafikljus och plötsligt missade någon mig en stor träff på min lilla rumpa.

Sabrina framför Staatstheater Braunschweig

Jag var inte ens tre år då och kastades fram av flera meter. Det var en chock och kanske skadade mig, säger jag. Min hela röv var inte längre synlig, han hade blivit så liten. Men inget annat hände med någon annan, och jag är också stolt över det. Min operation tog en hel tre veckor tillbaka då. Och det var också dyrt för den som hade skadat mig så mycket. Efter operationen var jag frisk igen och kände mig som om ingenting hade hänt.

Sabrina ovanför hustaken i Brunswick

Några år senare stod jag på en parkeringsplats och drog framför mig när någon tappade en stor trälåda i passerar. Du kanske inte tror på det, det föll på min botten. Men den här gången fanns det bara några gravar för vilka boxbäraren fick betala smärtskatt. Idag är nötningarna redan läkt och jag känner mig fortfarande frisk.
Jag skulle kunna berätta mycket mer om mitt korta liv, men nu måste jag läsa företagsnyheter igen. Det är trots allt intressant att se om jag kan få några fler syskon vid någon tidpunkt.

7 tankar om “Saab fotokonkurrens: Hej. Jag heter sabrina"

 • Trevliga bilder, trevlig bil !!!

  På något sätt har denna syn på dessa vackra bilar blivit för sällsynt för mig, vilket innebär en förlust av livskvalitet. Det finns bilmonokultur eller, enligt Reinhard Fendrich, "herregud, denna värld är så vulgär ..." från låten "de fina damerna". Den enda bilen som normalt gläder mig är en av mina fyra Saabs när jag är ute och går med en, i underjordiska garage eller parkeringsplatser, så jag kom ut och kan titta på allt från utsidan.

  Allting är en soppsuppe, vackra bilar har blivit sällsynta. När ser du en Saab, Jaguar, Alfa, Lancia, Rover eller en stor Citroen eller Maserati eller Ferrari?

  Den här världen är så vulgär ... 😉 😉 😉

 • En riktigt fin historia från en släkting till vår familj 😉
  Min 9-3 SC kunde bara inspirera hela familjen igen den kvällen när vi var tvungna att ta en längre resa på motorvägen kl. I slutet av denna resa runt klockan 1 var alla lite trötta, men på något sätt flög tiden förbi och jag ser fram emot att starta turboen till nästa stora turné ...

  Jag har också precis hittat en mycket intressant rapport om en förfader till Sabrina och många andra. Verkligen värt att se och kommenterade väl.

  http://www.manager-magazin.de/video/video-1211542.html

  Hälsningar från Lusatia och en saabiges helg. Marco

 • Barn, jag vet inte ens om minderåriga får fortsätta läsa detta? ...

 • Trevlig historia! Ta hand om din rumpa!

  🙂 🙂 🙂

  Ciao

  M.

 • Sabrina, att du är väldigt söt, men vet du? Åh, jag hoppas att Vera inte är avundsjuk på sin yngre systerdotter och inte vill köra mig mer snart ... men jag tror att hon klarar det - Saabs har inget hämndlysten eller avundsjuk på dem. De ligger på något sätt över allt och är ändå så lojala i sitt utseende, i alla frågor.

 • En fin SAAB-berättelse, med ett blinkande öga 😉 Mycket trevligt!

 • Jag brukar inte tendera att humanisera föremål och vanligtvis vänder upp näsan mot något sådant - men den här historien var riktigt rolig, även om Sabrinas botten var tvungen att stå ut med mycket ...

Kommentarer är stängda.