Fototävling sommar - sol - Saab: del 7

Saab Community Summer-Sun-Saab-tävlingen, med stöd av det tyska dotterbolaget till Saab Parts AB, går in i finalrundan. Fram till 15. September är för våra läsare möjlighet att skicka in saabiga semesterbilder och vinna bra priser. Idag har vi mer än 50 Saab bilder och det blir väldigt svårt för juryn. Från Stockholm kommer bilderna av Wolfgang, som är på väg till Finland med sin Saab 9-5. En annan 9-5, medlem av Royal Automobile Club of Sweden, väntade också och gjorde ett bra Saab-motiv.

Saab 9-5 väntar på färjan till Sverige. Foto av Wolfgang

Vi har inte sett mycket av Saab 900, klassikern av vårt kultmärke från Trollhättan. Stefan ändrar det eftersom vi fick underbara bilder av Saab 900 CC och hans Saab 900 limousine från norra och baltiska havet.

Saab 900 CC och 900 Sedan i solnedgången. Foto av Stefan

Hans kupé är från 1991, naturligtvis fortfarande med första färg - vilket inte är förvånande med tanke på färgkvaliteten vid den tiden - och som den första ägaren hade ett annat välkänt svenskt företag med fyra bokstäver. IKEA hade många Saab i sin flotta på 90-talet, och det fanns alltid en ny Saab i entréområdet för reklamändamål i Wiesbaden. Som alltid gjorde IKEA-besökarna attraktiva för mig. Sådana var de gamla gamla goda turboåren från vilka Saab fortfarande matas idag.

Saab 9-3 på Samsoe II. Foto av Hans-Joachim.

Från Danmark, från ön Samsoe, kommer bilder av Hans-Joachim och Esther-Minette, som har berört ön med sin kamera och fokuserat på Saab. Inte bara var vackra bilder av Saab 9-3 sportkläder på stranden, men också en hel del danska Saab framför linsen. Samsoe, en självförsörjande ö som jag har lärt mig, verkar inte bara ha förverkligat energiövergången, ön är också ett Saab-paradis. De två är, som en klistermärke på Saab, sanna svenska fans. Tack för bilderna!

Saab 9-5 II i Danmark på stranden. Foto av Max.

En Saab är en Saab, och en Saab är hemma på långa resor! På vilken nuvarande Saab är det här bättre än på Saab 9-5 II Den som får flytta någon av dessa sällsynta bilar är upphetsad över långdistanskvaliteten och lovar de stora svenskarna som optimal bil. Max har också tillbringat sin semester i Danmark, och han är väldigt nöjd med sin 9-5. Max körer, som jag, sedan 1992 Saab, medan han äger sin fjärde Saab.

Saab 9-3 cabriolet hjort framför Saab-museet. Foto av Mathias

Mathias befann sig ännu längre norrut i Trollhättan. Med sin stag Saab 9-3 Cabriolet besökte han Saab-museet. I hans familj finns det också en Turbo X hemma (välkommen till den exklusiva cirkeln av Turbo X-ägare!), Och med denna sällsynta Sverige-semester i Danmark var dagens ordning. Bilderna togs på ön Fanø och Mathias raves om att köra Turbo X på stranden. Hmm ... fyrhjulsdrift och e-LSD ... en utmärkt kombination för extremt bra körkul. Jag kan förstå det.

Saab 9-5 II på Bodensjön. Foto av Claudius.

Det är fantastiskt hur många Saab 9-5 II-läsare håller kontakten med vår blogg. I Tyskland kom bara några av dessa stora bilar på vägen, men vem har köpt en 9 5 II, som är entusiastisk och står vid märket. Claudius från Schweiz är ett stort Saab-fan, och 9-5 II är inte det enda märket Trollhättan i hans garage. På sommaren går familjen och Saab 9-5 II oftare med sjön Constance-färjan, då är de på väg till grannländerna.

Saab 9-7x på ett fält i Vogtland. Foto av Torsten.

Även med färjan är man på väg, om man pendlar mellan Usedom och Wollin. Torsten har bott på Usedom med sin Saab 9-7x. Bilderna togs på stadens färja och i Peenemünde. På resan hemma fanns ett foto på 9-7x på ett fält i Vogtland. Ja det är också vackert! Även Vogtland erbjuder motiv, du behöver inte nödvändigtvis åka på semester.

Utsikt från Saab 9-3 Cabriolet från Grimsel till Furkapass. Foto av Gigi.

Från Schweiz kommer bilder av Gigi att köra en Saab 9-3 Cabriolet. Det finns en Saab-bild med utsikt från Grimsel till Furkapass och en från centrala Schweiz. Den vackraste som kan fotograferas i centrala Schweiz, säger han, är självklart hans Saab. Det kan vara en liten överdrift objektivt. Men vi har alla vår kärlek till bilar, som naturligtvis kommer från Trollhättan, och invånarna i centrala Schweiz är toleranta och kommer definitivt att stänga sina ögon.

Saab 9-3 II i solnedgång på Öland. Foto av Manfred.

Manfred och hans Saab 9-3 reser redan med tradition med husvagnar i Skandinavien. En Saab är bara ett bra släpfordon. Redan med sin blåa Saab 9-3 I, nu med sin Saab 9-3 II och ett nytt, ännu större rullande hem. I år gick vi till Öland, där det underbara solnedgångsbildet togs.

Saab 9-3 i Alsace II. Saab-tillbehör är vettiga ... Foto av Kay.

Kay var i Alsace på sin Saab 9-3 sportbil, som sedan utbyts för en nyare Saab 9-3. Att en Saab alltid är en praktisk bil med högt nyttjandevärde, kan du se i bilderna. Skyddsmattan för bakre stötfångaren är inte bara populär i vår familj!

Saab 9-3 Cabriolet Pratello. Foto av Martin.

Jag gillar Saab Cabriolets. Och jag gillar särskilt gula Saab Cabriolets. Endast, tyvärr, tyvärr, är jag ensam med denna åsikt i min familj och på något sätt på en förlorad position ... Martin förstod mig och tolkade en kommentar korrekt. Han skickar semesterbilder av sin stora Saab 9-3 Cabriolet från Italien och Korsika. En gul cabriolet är ännu bättre i söder än i vårt land ... färgen är bara lysande!

Saab 9-5 sportkläder Ahrenshoop. Foto av Andreas.

Andreas var på Darß med sin Saab 9-5. Han finner området runt Ahrenshoop underbart, vilket bekräftas av Saabblog-besättningen. När allt kommer omkring är även medlemmar i vårt team regelbundet på Darß för att gå på semester med familjen. Hans Saab 9-5 med cyklarna på taket bekräftar återigen att en Saab är den perfekta bilen att resa.

Saab 9-3 på Wolfgangsee. Foto av Olga.

Från den vackra Wolfgangsee kommer Olga bidrag. En Saab 9-3 sedan på semester i Österrike. Olga familj äger mer än en Saab, och en mycket speciell semester-tema artikel kommer ut av Olga familj i morgon. Sabrina, även en Saab 9-3, talar och introducerar oss. Vi från laget tyckte att inlämningen var så stor att vi bestämde oss för att publicera Sabrinas fullängdsartikel!

För alla som vill översvämma oss med foton från semestern: klockan tickar och tiden tar slut. Vi får gärna Saabs semesterbilder fram till 15 september på följande e-postadress: foto@saabblog.net

Var god alla semesterbilder med namn och telefonnummer!

Fler Saab bilder? Här är de.

Läsare bilder från sommar-sol-Saab fotokonkurrens: Teil1, Teil2, Teil3, Teil4, Teil5, Del 6.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Fototävling sommar - sol - Saab: del 7"

 • Hej,

  Jag ser redan fram emot Olga och Johanns bidrag. Kan någon berätta för mig när den äntligen kommer att presenteras?

  Med vänliga hälsningar
  Valentin

  • Posten går online idag!

 • Hej tom

  Tack så mycket, jag är ett stort fan av din blogg. Har kört SAAB i årtionden och kommer att fortsätta att göra det ... NEVS eller inte 🙂

 • God dag

  skulle vilja delta med ett foto på sommarkonkurrensen, hur kan jag bifoga eller skicka bilder här i bloggen?

  Tack för ett kort svar

  Hälsningar

  Fredy

Kommentarer är stängda.