Fototävling sommar - sol - Saab: del 6

Ny vecka, mer Saab bilder. Säg att ett av varumärket inte skulle leva. Saab är en kult, och den som får dagstur turbo turbo har ett leende på sitt ansikte tidigt på morgonen. Våra Saab-bilder kommer idag från olika regioner. Det börjar med Sachsen-Anhalt, en region som Ronny ser som orimligt undervärderad. Bilderna togs i Freyburg på Unstrut, den nordligaste vinodlingsregionen i Europa.

Saab 9-3 på Marmolada, foto av Zsolt

Motivet med sin Saab 9-5 sportdräkt påminner om Toscana, men är bevisligen Sachsen-Anhalt. Fälgarna på 9-5 är bland mina favoriter och är särskilt bra för Saab. Tack för bilderna!

Har jag någonsin nämnt att jag gillade de gula tonerna hos de olika Saab Cabrioletsna särskilt bra? Från den legendariska Saab 900 Monte Carlo till de senaste modellerna. En lämplig Saab 9-3-konvertibel har Zsolt och han har skickat oss bilder från Dolomiterna. Vackra Saabmotiv, taget vid Sella Pass, Lago di Tobolino, Marmolada och Stelvio Pass. Med dessa bilder är det garanterat wanderlust!

Låt oss stanna kvar hos de underbara Saab -konvertiblerna och låt oss byta från soliga Italien till ön i Storbritannien. En Saab Cabriolet är en drömbil och Theo och hans fru reste 3929 kilometer på semester genom södra England i somras. Med sin Saab 9-3 Aero Cabriolet, "rådjur" och med de makalöst bra sätena, inga problem som han säger. Bilderna kommer från Dartmoor-Devon och utgör en stor kontrast till bilderna från Italien. Och vad lär vi oss? Alla väder är Saab Cabriolet väder.

Ännu fler Saab 9-3 Cabriolet-bilder kommer från Günter från Österrike. Med sin familj, den fyrbenta vännen ombord, är han naturligtvis ute på Bodensjön och i Vorlarlberg. Sedan kallar han också sina bilder för ”Cooling off at Lake Constance” och ”Sommerarlbergtour”. Bra och tack för att du skickade den till Wien!

För idag tillräckligt med konvertibler, nu ser vi på Saab 9-5 II. Klaus är stolt över sitt nya Sverige, vi hade redan publicerat en semesterbild av honom. Nuvarande foto kommer från hamnen i Grömitz. Semesterresan, med två megastorer, har överlevt familjen helt avslappnad. Med 5-personer ombord, bakunderhållning för barnen och takboxen, har allhjulsdriften Saab bara konsumerat 9.5 liter bränsle på 100 kilometer. En superturnerad bil säger att Klaus och Saabs bloggpersonal håller med.

Som besökare i Hamburg känner jag nästan alltid Elbetunneln i trafikstockningar. Du kan också klara dig utan det, åtminstone på morgonen strax före 6:XNUMX Gunnar skickade den här bilden med titeln "Northbound" och det är typiskt för oss Saab -fans. För väldigt ofta dras vi åt norr, till Skandinavien.

Från Frankfurt Saab-samhället är en integrerad del av Torsten, som driver en vacker svart Saab 900 Tubro 16S. Inte bara han, men också hela familjen är stolta över Saab. Från Lahn kommer hans semesterbilder, Saab 900 med kanadensare och fotograferas i bakljuset.

Vad saknas vi idag? Rätt, vi hade inget Saab 9-3 sportkläder än. Kristen från Dresden sparar ära av oss idrottslagschaufförer. Hans bilder visar att en kompakt stationsvagn kan rymma 4-passagerare och semesterbagage. Han har semester med sin familj och Saab i den bayerska skogen, därifrån kommer de stora Saab-motiven. Hans son gillar också Saab, så kristen berättar för oss. Det är bra, för vi behöver också de allra unga fansen för varumärket från Trollhättan. Tack för bilderna!

Vår fotokonkurrens, som stöds av Saab Parts AB, kommer att löpa fram till 15.September. Denna dag är också deadline, senare inlämningar kommer inte att övervägas.

Fler Saab bilder? Här är de. Läsare bilder från sommar-sol-Saab fotokonkurrens: Teil1, Teil2, Teil3, Teil4, Teil5.

Text: tom@saabblog.net