SAAB News: Rykten från Sverige

Saabs ryktfabrik sjuder och allt började idag med en artikel om Dagens Industri. Saabs investerare NEVS påstås ha finansieringsproblem eller förseningar. Saabs administratörer har nu satt ett ultimatum för fredagen, enligt Dagens Industri. Egentligen vill vi hålla oss borta från sådana historier, men eftersom flera webbplatser simmar om det här ämnet har vi också några lugnande ord från oss.

NEVS talesman Johan Andersson förnekade omedelbart rapporten och betonade att hans arbetsgivare hade resurser att uppfylla kontrakten och genomföra affärsplanen. Affären kommer att avslutas "mycket snart".

Hur som helst ... Samtal till vänner från Sverige och insiders fick oss inte någonstans idag, så vi är relativt förbryllade. För i 72 timmar har vi hört historier som kan klassificeras som "fantastiska", "funky" eller "bisarre". Victor Muller hade lagt mycket på det igår, och alla vanliga misstänkta under de senaste månaderna ska på något sätt vara inblandade och ombord.

Bara skådespelarna, vem borde egentligen ha perspektiv, hör ingenting. Anne-Marie Pouteaux och Hans Bergqvist är tysta. Hur länge är det frågan. Eftersom nu, väl återhämtad från sommarsemestern tillbaka, skapar något som ett medietryck i Sverige. Det kan inte vara fel, för å ena sidan går tiden ut, å andra sidan finns det många öppna frågor.

Endast tidsluckor har bekräftats och vi hoppas på en final snart. Vare sig det är med NEVS eller andra partier och huruvida som en Saab-återfödelse ... det är frågan som ingen vill svara för nu. Men något bestäms först när signaturerna från Pouteaux och Bergqvist har torkat på kontrakten. Innan det är allt ren spekulation, som vi har fått nog de senaste månaderna. Så låt oss hålla oss svala nu i den sista sprutan, oavsett vad pressen spekulerar i. Det är där vi är världsmästare.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “SAAB News: Rykten från Sverige"

 • blank

  Hej.
  Intressant rapport! Om det är E-Mobiel överkomligt, köper vi inte bara en e-mobil SportCombi (helst baserat på en Saab 9-3 III!), Men också ett extra solcellersystem!

  Med vänliga hälsningar och soliga tider!
  André

 • blank

  Jag fick precis min 48. Saab 9-3 x 180 PS, som gör 35.000 km service.
  Inget problem har inträffat. Jag köpte bilen igen i december 2011, hoppas ändå att jag också har en ny 49. Få Saab.
  Helmut Lackinger, Melk, Österrike

  • blank

   Grattis.
   Då är du jag just nu 47 Saab i förväg;). Skämtar åt sidan: Jag hoppas att vi kan köpa vår 2 Saab och några fler efteråt ... Då hoppas jag också att mina föräldrar bjuder på sin fjärde Saab!

   Hälsningar
   André

Kommentarer är stängda.