SAAB-helgen: rally - stamgästbord - byggprojekt!

Hur tillbringar Saabs gemenskap sin helg? För vissa är en Saab bara ett transportmedel, för andra kan det vara den vackraste hobbyen i världen. Följaktligen lever du din hobby "Saab crazy" på olika sätt. Mark hade valt det enklaste sättet att ta sig fram under helgen. Saabblog.net-teamet var på väg i Saab 9-3 Cabriolet på Cabrio Rallye Sachsen.

Cabriolet Rallye Sachsen, lunchpaus

Coolt konvertibelt väder med mycket solsken och mer än 10 Saab Cabriolets var på banan. Wegewitz / Wegewitz-teamet hade det bra. En rapport följer ...

I Frankfurt och i Bebra träffades Saab-vännerna för den månatliga Saab-sammankomsten, och naturligtvis talades "Saab". Den regionala Frankfurt "Saab Club Rhein-Main" träffades i den traditionella skogsrestaurangen Oberschweinstiege. De regionala rundborden och klubbarna organiseras i den första tyska Saab -klubben, som bildar en slags paraplyorganisation. Klubbarna blir allt viktigare i den nuvarande Saab -situationen, eftersom de ofta är en kontaktpunkt för Saab -förare av klassiska bilar från Trollhättan som söker hjälp.

Saab-vänner Rhine-Main, möte i restaurangen Oberschweinstiege

Förutom den första tyska Saab Club finns det - och jag medger att vi har försummat dem hittills - också den mycket dedikerade Saab Friends Erftkreis, som är den näst viktigaste klubben i Tyskland.

Även där finns aktiviteter relaterade till vår passion, och Saab -team deltog redan i minnesdrivet ”Graf Berghe von Trips” förra helgen.

Slutligen är frågan om vad Saab bloggare kommer att göra i helgen. Naturligtvis finns det, i motsats till alla antaganden, ett liv bortom Saab, men också i vår familj är den skarpa ledigheten mycket ofta kultmärket från Sverige i mitten av verksamheten. Medan Mark suttit i sin cabriolet behövdes hårt arbete i norra Bayern.

blank
Nästan gjort: Saab Hall

Vår "Saab-hall", inte vår enda Saab-tunga fritidsverksamhet, är på väg att vara klar, för närvarande arbetar jag som putsare 🙂 Saab-skylten för skjutportarna finns redan där och behöver bara installeras. Då har vi tillräckligt med plats för vår hobby även på vintern och kanske kommer det ett nytt Saab -projekt någon gång. Du vet aldrig…

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net (2), Wolfgang Messer (1)

 

3 tankar om “SAAB-helgen: rally - stamgästbord - byggprojekt!"

 • blank

  Hej Tom,
  bra ditt nya garage.LGHH

 • blank

  Hej tom

  Vad betyder det här: ”Medan Mark solade.” Det var hårt arbete som passagerare !!

  LG M

  • blank

   När allt kommer omkring säger de i sammankomster: "Hjärnan är till höger." 😉

   Fullständigt godkännande

Kommentarer är stängda.