SAAB-helgen: rally - stamgästbord - byggprojekt!

Hur tillbringar Saab-samhället sin helg? För vissa är en Saab bara ett transportmedel, för andra kan det vara den vackraste hobbyen i världen. Följaktligen lever man "Saab-galen" sin hobby på olika sätt. Mark hade valt det enklaste sättet att ta sig runt under helgen. I Saab 9-3 Cabriolet var Saabblog.net-teamet på väg vid Convertible Rallye Saxony.

Cabriolet Rallye Sachsen, lunchpaus

Coolt konvertibelt väder med mycket solsken och mer än 10 Saab Cabriolets var på banan. Wegewitz / Wegewitz-teamet hade det bra. En rapport följer ...

Saab-vännerna träffades i Frankfurt och Bebra för det månatliga Saab-rundbordet, och naturligtvis talades ”Saab”. Den regionala Frankfurt Saab Club Rhein-Main träffades i den traditionella skogsrestaurangen Oberschweinstiege. De regionala rundbord och klubbar är organiserade i den första tyska Saab Club, som utgör en slags paraplyorganisation. Klubbarna blir allt viktigare i Saabs nuvarande situation, eftersom de ofta utgör en kontaktpunkt för Saab-förare av klassiska bilar från Trollhättan som letar efter hjälp.

Saab-vänner Rhine-Main, möte i restaurangen Oberschweinstiege

Förutom den första tyska Saab Club finns det - och jag medger att vi har försummat dem hittills - också den mycket dedikerade Saab Friends Erftkreis, som är den näst viktigaste klubben i Tyskland.

Det finns aktiviteter relaterade till vår passion där också, och Saab-team deltog i minnesresan "Graf Berghe von Trips" förra helgen.

Slutligen är frågan om vad Saab bloggare kommer att göra i helgen. Naturligtvis finns det, i motsats till alla antaganden, ett liv bortom Saab, men också i vår familj är den skarpa ledigheten mycket ofta kultmärket från Sverige i mitten av verksamheten. Medan Mark suttit i sin cabriolet behövdes hårt arbete i norra Bayern.

blank
Nästan gjort: Saab Hall

Vår “Saab-hall”, inte vår enda Saab-tunga fritidsaktivitet, är på väg att slutföras, för närvarande jobbar jag som gipsare 🙂 Saabs skylt för skjutgrindarna finns redan och behöver bara installeras. Då har vi tillräckligt med utrymme för vår hobby även på vintern och kanske kommer det att finnas ett nytt Saab-projekt någon gång. Du vet aldrig…

Text: tom@saabblog.net

Bilder: saabblog.net (2), Wolfgang Messer (1)

 

3 tankar om “SAAB-helgen: rally - stamgästbord - byggprojekt!"

 • blank

  Hej Tom,
  bra ditt nya garage.LGHH

 • blank

  Hej tom

  Vad betyder det här: "Medan Mark solade." Det var hårt arbete som passagerare !!

  LG M

  • blank

   När allt kommer omkring säger de i möten: "Hjärnan är till höger." 😉

   Fullständigt godkännande

Kommentarer är stängda.